Obavijesti

Promo sadržaj

Znate li zašto je koenzim Q10 važan za srce?

Znate li zašto je koenzim Q10 važan za srce?
2

Neuravnotežena i brza prehrana, intenzivni načini uzgoja hrane i osiromašenje tla može dovesti do apsurda da hrane imamo dovoljno i debljamo se, a u organizam ne unosimo dovoljno esencijalnih nutrijenata. Dodaci prehrani, kako i sam naziv govori dodatak su uravnoteženoj prehrani i mogu donijeti razne dobrobiti organizmu pa tako i našem srcu

Jedan od sastojaka koji se najčešće nalazi u dodacima prehrani za srce i koji privlači dosta pozornosti je svakako koenzim Q10. On je vitaminima slična tvar, međutim nije esencijalan, što znači da organizam ima određenu mogućnost sinteze, a dijelom ga unosimo hranom. Najviše ga ima u mesu i ribi. Kao što se naš organizam mijenja, tako se mijenja i potreba za Q10, naime djeca ga sintetiziraju dovoljno, a kako zalazimo u srednje godine, već iznad 35. godine njegova razine u tijelu počne opadati, a pad je još izraženiji u starijoj životnoj dobi.

Također neki lijekovi za masnoće u krvi smanjuju njegovu razinu jer se direktno upliću u procese potrebne za njegovu sintezu. Koenzim Q10 u organizmu sudjeluje u najvažnijim procesima, u dobivanju energije iz hrane. Stanična energija se koristi za sve biokemijske i metaboličke procese. Koenzim Q10­ prisutan je i potreban u gotovo svim stanicama u tijelu, a najviše ga ima u mišićnim stanicama, uključujući i naš najvažniji mišić – srce. Direktno utječe na razinu energiju u tijelu, a dodatno ima  snažno antioksidativno djelovanje.

U ljekarnama možete pronaći Forticor kapsule, dodatak prehrani za srce, sadrže visoku dozu od čak 150 mg koenzima Q10 u samo jednoj kapsuli. Sastav je obogaćen i s 200 % preporučenog dnevnog unosa vitamina B1 koji doprinosi normalnoj funkciji srca te s 100 % vitamina B6 koji doprinosi normalnom metabolizmu homocisteina. Uravnoteženi metabolizam homocisteina je vrlo važan jer je njegova povišena razina u krvi faktor rizika za kardiovaskularne bolesti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Forticor kapsule sadrže i magnezij, mineral važan za normalnu funkciju srčanog mišića. Osim odličnom kombinacijom sastojaka koji dokazano pomažu našem srcu, Forticor se ističe među sličnim proizvodima upravo svojom visokom dozom od 150 miligrama koenzima Q10 u jednoj kapsuli. I jesmo li vam rekli da je to hrvatski proizvod? Forticor kapsule možete bez recepta kupiti u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama te naručiti na internet trgovini drogerija.hr.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Plodine stigle i u Korenicu
PROMO

Plodine stigle i u Korenicu

Otvorenjem supermarketa u Korenici, Plodine su dosegle broj od ukupno 134 supermarketa diljem Hrvatske, te najavljuju nastavak širenja maloprodajne mreže.

Otkriveno tko stoji iza slogana "Dobar izbor Zlatnog vrijedi!"
PROMO

Otkriveno tko stoji iza slogana "Dobar izbor Zlatnog vrijedi!"

U jeku izborne kampanje i brojnih poruka koje nas okružuju svaki dan, nismo mogli ne primijetiti jednu koja će se svidjeti svima
Akademija prirodnog graditeljstva u Vukomeriću
PROMO

Akademija prirodnog graditeljstva u Vukomeriću

Matko Šišak u Vukomeriću vodi akademiju prirodnog graditeljstva, gdje se polaznici kroz 12 dana uče graditi kuće od prirodnih materijala poput drva, slame i gline