Obavijesti

Promo sadržaj

Zračna luka Dubrovnik: bolja, veća i ljepša

Zračna luka Dubrovnik: bolja, veća i ljepša
2

Učinkovito povezivanje Dubrovačko- neretvanske županije i Grada Dubrovnika s ostatkom Hrvatske više nije samo pametna ideja, već stvarni projekt koji će uskoro u potpunosti zaživjeti

Realizacijom projekta „Razvoj zračne luke Dubrovnik“ „krajnji jug Hrvatske“ puno je bliži ostatku naše zemlje, a osim efikasne prometne povezanosti, ulaganja u zračnu luku Dubrovnik, otvaraju prostor za snažniji gospodarski i turistički razvoj naše obale. 

Povećani kapaciteti za domaći i međunarodni promet, ubrzanje protoka putnika, skraćivanje vremena čekanja, povećanje zaštite, sigurnosti i udobnosti korisnika zračne luke, neki su od glavnih ciljeva koji su postavljeni u samim začecima pripreme projekta, a njihovom realizacijom znatno će se podići kvaliteta usluge zračnog javnog prijevoza i to na oduševljenje mnogih stranih i domaćih putnika. 

Obnovljena i modernizirana Zračna luka Dubrovnik uključuje novi terminal površine 27.000,00 m2, dogradnju i proširenje uzletno - sletne staze, kao i renovaciju postojećih rubnih staza i spojnica. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

„Novo ruho“ Zračne luke Dubrovnik također obuhvaća ugradnju automatiziranog sustava za prihvat, sigurnosni pregled i otpremu prtljage, zatim rekonstrukciju trafostanice TS2 i izgradnju trafostanice TS3 sa rekonstrukcijom interne elektroenergetske mreže, zatim nabavu aviomostova,  vozila za spašavanje i gašenje, izgradnju novog postrojenja za skladištenja i opskrbu gorivom te dogradnju sustava odvodnje oborinskih voda sa manevarskih površina zračne luke.

Najbolji pokazatelj važnosti i težine ovog projekta je broj putnika koji se u posljednje tri godine gotovo udvostručio. Ukupna vrijednost investicije je 1,5 milijardi kuna koju je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture u uspješnoj suradnji s vodstvom zračne luke Dubrovnik uz značajnu pomoć europskih sredstava uspjelo i realizirati. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike
PROMO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike

Obiteljska oaza u Amadria Park Hotelu Andrija i Dalmatinskom selu

Regionalni uspjeh: nova emisija chefa Davida Skoke na 24Kitchen kanalu
PROMO

Regionalni uspjeh: nova emisija chefa Davida Skoke na 24Kitchen kanalu

Motor, loza, kuhača
Biovitalis® – Uspješna hrvatska obiteljska priča u branši kozmetike i dodataka prehrani
PROMO

Biovitalis® – Uspješna hrvatska obiteljska priča u branši kozmetike i dodataka prehrani

Tvrtka BIOVITALIS d.o.o. osnovana je 1996. godine i od tada njezin tim stručnjaka razvija i proizvodi prirodnu kozmetiku i dodatke prehrani koji doprinose zdravlju. Tvrtkom upravljaju supružnici Ivana Zagorec Kolednjak, magistra farmacije, i Stjepan Kolednjak, magistar ekonomije.