Obavijesti

Promo sadržaj

ZŠEM uvodi četiri koncentracije obrazovnih kolegija prema međunarodnim trendovima

ZŠEM uvodi četiri koncentracije obrazovnih kolegija prema međunarodnim trendovima
3

7.rujna predavanja kreću uživo

Zagrebačka škola ekonomije i managementa uvodi obrazovanje po „koncentracijama“ što je postao standard prihvaćen od svjetskih obrazovnih institucija.

ZŠEM, koju je Agencija za visoko obrazovanje ocijenila najboljom hrvatskom visokoobrazovnom institucijom u području ekonomije, u nastavni program od jeseni uvodi četiri „koncentracije“ koje se pripremaju kroz grupu izbornih kolegija, a omogućuju studentima specijalizaciju u danas najvažnijim obrazovnim područjima: Međunarodno poslovanje, Digitalni marketing i umjetna inteligencija, Financije i Fintech te Sportski management. Primjerice koncentraciju Digitalni marketing i Umjetnu inteligenciju podržava svjetski informatički div – IBM koji će studentima omogućiti korištenje nekih od najmoćnijih IBM alata kako bi stekli vještine koje će im pomoći u izgradnji konkurentnih brendova.

Personalizacija obrazovnih modela postala je imperativ svjetskih obrazovnih standarda, a individualizacija programa i specijalizacija ključan su korak u razvoju međunarodne karijere. Koncentracije koje uvodi ZŠEM omogućuju specijalizaciju u nekom od ovih područja već na preddiplomskoj razini.

Kao vodeća poslovna škola na ovom dijelu Europe kontinuirano ulažemo u razvoj naprednih modela obrazovanja kako bi Hrvatska bila atraktivna obrazovna destinacija mladima iz cijelog svijeta. Koncentracije su rezultat praćenja elitnih svjetskih praksi , a svaka koncentracija koju smo uveli sastoji se od 5 kolegija vezanih za odabranu temu, od kojih su najmanje 2 kolegija na engleskom jeziku. Ovo znači i da će studenti koji će pohađati kolegije na engleskom jeziku već u rujnu ove godine biti u međunarodnom okruženju, jer na ZŠEM tada dolazi više od 100 međunarodnih studenata.“ – izjavio je dekan ZŠEM-a dr.sc. Mato Njavro.

Nadam se da će studentima ove koncentracije pomoći u odluci o nastavku karijere, ali da će im i međunarodni studenti, s kojima će sudjelovati na predavanjima, pomoći pri odluci o odlasku na studentsku razmjenu.“ - govori prodekan preddiplomskih studija dr.sc. Goran Oblaković.

Od rujna ZŠEM otvara vrata svog novog kampusa za sve studente te će se, u skladu s epidemiološkom situacijom, napustiti hibridni model rada.  „Tijekom cijele pandemije ulagali smo maksimalne napore kako bi kroz hibridni oblik nastave studentima omogućili najviše od nastavnog programa. Sada kad znamo da se studenti u devetom mjesecu vraćaju na kampus, možemo najaviti zanimljive promjene na preddiplomskim studijima koje će dodatno poboljšati kvalitetu naših studija“ - govori dekan dr.sc. Mato Njavro

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku
PROMO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku

Aktivan obiteljski odmor želja je sve većeg broja gostiju, a u Hotelu Park Punat čeka vas pravi sportski spektakl!

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?
PROMO

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?

Riječanin Luka Matković utrkivat će se protiv Maxa Verstappena na Player 0.0 globalnom finalu!
Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija
PROMO

Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija

Isprobali smo svrdlo s karbidnim vrhom. Iako ga na gradilištima od milja zovu čarobnim štapićem, riječ je o priboru kojeg se pribojava svaka armirano-betonska konstrukcija.