Obavijesti

Promo sadržaj

Zvijezda za buduće slastičarske zvijezde

Zvijezda za buduće slastičarske zvijezde
3

Predstavljena suradnja Ugostiteljsko-turističkog učilišta i vodeće prehrambene kompanije

Prhko ili dizano tijesto, nadjev od jabuka, čokoladni preljev, karamela, sočne šljive -  priprema slastica u Hrvatskoj nikad nije privlačila više sladokusaca nego danas. Što zbog utjecaja emisija u kojima se peku kolači, što zbog zvjezdanog statusa kojim se slastičari kite, uz sve veći broj gastro-blogova koje vode entuzijasti, raste i interes za profesionalno usavršavanje u pripremi slastica.
 
Potvrđuju to i u Ugostiteljsko-turističkom učilištu u Zagrebu, najstarijoj i najvećoj srednjoj školi u Hrvatskoj, koja je samo ove školske godine upisala 70-ak učenika koji će postati profesionalni slastičari.
 
"Učilište svoju 100-godišnju tradiciju baštini prema uzoru na bečke i praške strukovne škole i nositelj je razvoja što potvrđuju brojne generacije vrsnih ugostiteljskih i turističkih djelatnika koji su obrazovanje stjecali upravo u našoj školi. Njima se pridružuju i nove generacije slastičara u Hrvatskoj koji danas, zbog razvoja domaćeg turizma, imaju priliku raditi slastice koje su na svjetskoj razini, pri čemu značajnu ulogu ima upotreba hrvatskih proizvoda", izjavio je Mladen Smodlaka, ravnatelj Ugostiteljsko-turističkog učilišta u Zagrebu.
 


Izvrsnost Učilišta prepoznala je i vodeća hrvatska prehrambena tvrtka – Zvijezda.
 
"Zvijezda je vodeći proizvođač ulja te jedini proizvođač margarina i majoneze u Hrvatskoj, a  svjesni da je učenicima za rad i učenje nužan pristup kvalitetnim domaćim proizvodima, prepoznali smo napore Učilišta u educiranju mladih naraštaja kao priliku i odgovornost da kao tržišni lider učenicima olakšamo pristup kvalitetnim domaćim proizvodima i potaknemo ih da i u svom profesionalnom radu biraju hrvatsko", izjavila je Marina Knežević, direktorica marketinga i razvoja u Zvijezdi.
 
Suradnja dvoje stogodišnjaka – Zvijezde i Ugostiteljsko-turističkog učilišta, koji su tradiciju potvrđenu kvalitetom uspješno uveli i u moderno doba, predstavljena je krajem listopada na smotri učenika i njihovih mentora (Aronija kup).  
 
Osim Zvijezdinih proizvoda koje će učenici koristiti pri izradi kolača i savladavanju svih tajni pripreme prhkih tijesta i zamamnih krema tijekom praktične nastave, suradnja će se odvijati i kroz gostujuća predavanja Zvijezdinih tehnologa. Kurikulum predviđa i posjet učenika Zvijezdinom proizvodnom pogonu te edukaciju o razvoju, tehnologiji i proizvodnji masnoća koje su ključni sastojak za pripremu kolača.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Zgrabi 15 € na Horizont Shopu i počasti se. Požuri, samo najbržih 100  dobiva ovaj kupon!
ORANŽ EUFORIJA

Zgrabi 15 € na Horizont Shopu i počasti se. Požuri, samo najbržih 100 dobiva ovaj kupon!

Osim godišnjeg pristupa ekskluzivnom sadržaju na dar dobivate kupone za shopping i usluge vrijedne 85 eura. Najbržih 100 dobit će Horizont Shop kupon od 15 eura

Autotek autoservis: Vaša sigurnost na cesti
PROMO

Autotek autoservis: Vaša sigurnost na cesti

Autoservis Autotek Vaš je pouzdani partner za održavanje i popravak vozila. Pružaju vrhunsku uslugu uz korištenje najnovije tehnologije i visokostručno osoblje
B2Run sezona 2024. kreće iz Splita: Pridružite im se i vi 16. svibnja na poslovnoj utrci
PROMO

B2Run sezona 2024. kreće iz Splita: Pridružite im se i vi 16. svibnja na poslovnoj utrci

Sa splitske Rive poslovnjaci iz grada i okolice startaju s utrkom 16. svibnja. A nakon toga, očekuje ih aftework druženje uz glazbu