Komentari 0

Prvi jedinstveni hrvatski pravopis stigao na kioske!

Prvi jedinstveni hrvatski pravopis stigao na kioske!

Ne propustite Hrvatski pravopis u izdanju Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje, jedini s preporukom za uporabu u osnovnim i srednjim školama!

Nakon višegodišnjeg kaosa u hrvatskom pravopisanju, konačno smo dobili jedinstveni, znanstveno utemeljen, jasan i pregledan Hrvatski pravopis koji je uveo reda u naš jezik. Rezultat je to rada znanstvenika Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje i javne rasprave govornika hrvatskoga jezika. Obzirom da je Institut od samih početaka rada na pravopisu bio usmjeren prema korisnicima, odlučili su objaviti ga u tiskanom izdanju i plasirati ga na kioske. O uspjehu ovog pravopisa govori i činjenica da je ušao u uporabu nakon samo pet mjeseci, a inače je uobičajeno da je potrebno i nekoliko godina da pravopis zaživi. Pravopis Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje bila je najprodavanija knjiga na ovogodišnjem sajmu knjiga Interliber!

Hrvatski pravopis jedini ima preporuku Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta za uporabu u osnovnim i srednjim školama. Cijeli je nastavni plan i program za sve razrede te za sve nastavne predmete konačno ujednačen prema jednome pravopisu, a natjecanja iz hrvatskoga jezika te državna matura također će se provoditi prema rješenjima iz ovog pravopisa.

Hrvatski pravopis potražite na svim kioscima i u poštanskim uredima za samo 89,90 kuna!