Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
375 komentara

Kaos i nasilje u ZET-u: Vozimo, lupamo, bacamo ljude na pod

Karte na pregled: Kontrolorka zagrebačkog javnog prijevoza nogom je udarila studenticu u autobusu, a vozač tramvaja se hrvao s putnikom na livadi...

Čitatelj 24sata
Foto: Čitatelj 24sata

Koji bi to problem trebao biti da vozač autobusa tuče starijeg muškarca, pita se čitatelj koji je poslao fotografiju.

Obračun je snimio na autobusnoj stanici u Grižanskoj ulici u Zagrebu. Nije mu poznato kako je svađa počela, ali obojica su završila na tlu, hrvali su se, udarali... Građani su se okupili oko njih i pokušavali su ih smiriti, ali nisu ih pokušavali fizički razdvojiti. Iako su bili u klinču, uspjeli su raspravljati sa znatiželjnicima. Tko je izvukao “deblji kraj”, nije nam poznato. ZET-u je ovaj slučaj dobro poznat.

- Primivši fotografije utvrdili smo identitet vozača. Slučaj je preuzela policija, a radnik je nakon događaja bio na bolovanju. Prema izvješću, vozač je napadnut tijekom rada pa nije bilo potrebe za provođenjem internog postupka. Svako nasilničko ponašanje osuđujemo - rekao nam je njihov glasnogovornik Tomislav Jurić.

Problema sa ZET-ovim zaposlenicima imala je i 22-godišnja studentica. Maju Rundek kontrolorka ZET-a udarila je nogom 28. veljače. Nije ju, kaže, prije tražila kartu niti je na bilo koji način s njom komunicirala. Podivljala je, jer djevojka, po njezinoj procjeni, nije dovoljno brzo izlazila iz tramvaja, pa ju je nogom izbacila. Žena koja je izašla ispred djevojke i sve to vidjela prokomentirala je: “Sad su postali i izbacivači”.

- Udarila me je nogom i rekla: ‘Što čekaš?’. U ZET-u su mi rekli da je dotična gospođa od prije poznata po nasilničkom ponašanju - kaže Maja koja je kontrolorku prijavila ZET-u.

Ispričali se Maji, a kontrolorku istražuju

Iako je bilo propusta u radu kontrolorke na koju i u ovom slučaju opravdano sumnjamo, do sada nije bilo slučajeva takvih razmjera koji bi zahtijevali drastične sankcije. Pretpostavljamo kako više neće raditi taj posao, kažu nam u ZET-u.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message