Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
17 komentara

Mačić Kiki na svijet je došao bez repa pa je postao omiljen

Prije dva tjedna maca u vlasništvu obitelji Pavetić iz Poznanovca u Krapinsko-zagorskoj županiji omacila je tri mačića - dva mužjaka i ženku. Jedna je bezrepi

Marinela Pavetić
Foto: Marinela Pavetić
17 komentara

U Hrvatskoj imamo Mačka pod šljemom, Modnog mačka, pa i Mačka u čizmama, a u Poznanovcu otprije dva tjedna imamo i mačka bez repa.

- Brat Logi i seka mu Lina imaju repove, ali Kiki nema. Ne znam zašto je tako, nismo pitali veterinare - rekla nam je Marinela Pavetić (14) iz Poznanovca. Odmah je postao njezin poseban ljubimac ali i njezina brata Davida (4) te seke Gabrijele (10). Ni njihovi mama i tata, Marijana i Ivica, nisu ravnodušni. 

Ovaj umiljati mačić, osim što nema repa, sasvim se normalno ponaša, kako se ponašaju svi mačići s repovima. Umiljat je, zaigran, simpatičan...

Veterinari sa zagrebačkog Veterinarskog fakulteta kažu da je to genetska greška što je okoćen bez repa, ali mu to neće praviti probleme. Pošto vole skakati, a rep im je kroz evoluciju služio i kao ravnoteža, Kiki neće imati problema. Ni risovi nemaju repove, a mačke su, i to divlje, pa bez problema love i žive. Osim toga, veterinari podsjećaju da dosta mačaka ostane bez repa u prometnim nesrećama, pa nastave normalno živjeti.

Za Kikija tako nema zime. Nema repa ali ima topli dom i ljude koji ga - vole.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message