Obavijesti

Reporteri

Komentari 20

U Dalmaciji i Istri vatrogasci gase nekoliko velikih požara

U Dalmaciji i Istri vatrogasci gase nekoliko velikih požara
42

Požar kod Drniša stavljen je pod kontrolu oko 16 sati, dok je oko 17 sati planulo u Svetom Petru u Šumi. Vatrogasci se nadaju da će požar staviti pod kontrolu do noći

VIDEO

Novi požar između Barbarige i Peroja buknuo je u četvrtak oko 14 sati, a ovoga puta vatra se rasplamsava prema mjestu Batvači. Tridesetak vatrogasaca je izašlo na teren. Bile su ugrožene vikendice, kuće i maslinici no vatrogasci su ih uspjeli obraniti nadljudskim naporima. Požar je lokaliziran u 17.30 sati. 

Gori kod Drniša i Šibenika

Šibenski vatrogasci gase dva velika požara koja su izbila u četvrtak oko 12.30 sati, a u pomoć im je stiglo i zrakoplovstvo. Najopasnije je bilo kod Žitnića, gdje je vatra nošena snažnim maestralom bila zaprijetila i kućama. Gasitelji sa zemlje, njih 40 s devet navalnih vozila i cisterni, uspjeli su obraniti kuće uz pomoć četiri kanadera i dva airtractora. 

- Gori minski sumnjivo područje, ali srećom do sada nije bilo eksplozija. Stanje je ipak nešto bolje nego smo mogli očekivati - rekao je zapovjednik Vatrogasne zajednice Darko Dukić koji je na ovo požarište stigao s Bilih vrhova na Velebitu gdje su Šibenčani također pomagali gasiti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zbog požara je za sav promet zatvorena cesta ŽC6094 Žitnić-Unešić, te željeznička pruga Knin - Perković, a čitavo je područje ostalo bez električne energije jer su dalekovodi isključeni zbog kanadera. 

Vatra je kod Drniša ponovno zaprijetila kućama. Željezničku postaju u posljednji tren su spasili kanaderi. Požar je za sada poharao oko 120 hektara, a nakon nekoliko sati borbe s vatrom vatrogasci su požar lokalizirali oko 16 sati, javlja HRT. Oko 30 vatrogasaca i 17 vozila ostalo je na terenu nadzirati požarište, a još uvijek gori uski dio miniranog područja prema Unešiću.

Drugi požar je izbio kod Žaborića kraj Šibenika. Zatvorena je cesta od Jadrtovca do priključka na Jadransku magistralu (D8) kod Žaborića. Ovdje je 30-orici gasitelja u pomoć stigao jedan kanader i dva airtractora. Na je požarištu stanje nešto bolje nego kod Žitnića. Požar je oko 16.30 lokaliziran i vatrogasci ga završavaju gasiti.

Gori u Svetom Petru u Šumi

Oko 17 sati vatra je buknula u Svetom Petru u Šumi, a gori oko 40 hektara trave i bjelogoričnog drveća. Vatrogascima u gašenju pomaže kanader, a nadaju se da će požar staviti pod kontrolu prije noći.

Kod Bijelog Vrha i dalje gori

Požar kod Bijelog Vrha za koji je DUZS dojavu zaprimio još 13. srpnja i dalje je aktivan, a gase ga lokalne vatrogasne snage i DIP Split i Zadar.

Požar i kod Vodnjana

HRT javlja o požaru kod Vodnjana, na dva mjesta kod sela Batvači. Opožareno je oko 20 hektara niskog raslinja i makije. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang