Obavijesti

Sport

Komentari 78

Čelica iza sirene za prolazak PPD-a: Znao sam da ću zabiti

Čelica iza sirene za prolazak PPD-a: Znao sam da ću zabiti
6

Rukometaši PPD-a Zagreb nastavili su besprijekoran niz u Areni ove sezone u Ligi prvaka. Izgubila je i španjolska La Rioja i to golom Čelice s praktički pola terena...

VIDEO

La Rioja ima 30-30 i napad za pobjedu u posljednjoj minuti utakmice protiv PPD-a u Areni. Domaćini izdržavaju napadima sjajnim izlascima, šut odlazi pored gola 10-ak sekundi prije kraja, a u preostalom vremenu Španjolci rade faul gotovo na polovici igrališta . Vrijeme je isteklo, ostalo je tek puknuti po golu udarac koji završi u mreži jednom u "mali milijun puta".

Stariji poznavatelji rukometa sjetit će se kako je Ivano Balić na Euru 2004. zabio Španjolcima iz deveterca s istekom vremena, ali na postavljen blok i s 15-ak metara udaljenosti malo je tko uspio pogoditi. Jedan od njih je i Duško Čelica , bosanskohercegovački reprezentativac koji je stisnuo zube, pogodio blok, a lopta je uz čudnu putanju odskočila od gostujućeg golmana i završila u mreži.

VIDEO

- Je, istina je, rekao sam treneru "zamijenite me, ja ću sigurno dati gol". Rekao mi je "Duško, sjedi tu, odmori". Bio sam sto posto siguran da će ući - kazao je heroj Čelica nakon utakmice.

- Narod kaže "sreća prati hrabre". Možda nismo danas zaslužili ovu pobjedu, ali smo je zaslužili zbog svega onog što smo napravili prije. S ovom smo se pobjedom plasirali u osminu finala, utakmica je bila jako teška - rekao je nakon utakmice trener pobjedničke momčadi Veselin Vujović za HRT.

I doista, Zagreb je u devetom kolu skupine A Lige prvaka u zagrebačkoj Areni odigrao vrlo čudnu utakmicu. Nakon uvodnog ritma gol na gol domaćin se odvojio na 9-5, potom i na 12-7, ali Španjolci su se do predaha vratili na 16-13. U drugom poluvremenu zagrebaši su sve više posustajali pa nakon nekoliko minuta pali u zaostatak 17-16.

Otišla je La Rioja na 24-21, ali PPD se još nije bio predao. Pet minuta prije kraja Čelica je vratio na 28-28, a veliku borbu u završnici zaključio je gol istog igrača kada su svi već upisali remi.

Zagrebaši su ovom pobjedom osigurali osminu finala Lige prvaka, a nakon posljednjeg kola i gostovanja kod Metalurga znat će i s kojeg mjesta, najvjerojatnije trećeg. Po šest golova zabili su Zlatko Horvat i Josip Valčić , a Filip Ivić obranio je devet lopti. Na drugoj strani Pablo Cacheda vukao je La Rioju s pet golova.

Rukometna Liga prvaka, skupina A, 9. kolo

  • PPD Zagreb - Naturhouse La Rioja 31-30 (16-13)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 78
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe