Obavijesti

Sport

Komentari 36

Goluža: Makedonija će na nas biti nabrijana, no ne bojimo se

Goluža: Makedonija će na nas biti nabrijana, no ne bojimo se
7

Hrvatska i Makedonija u srijedu u 17 sati igraju za prvo mjesto u skupini B i lakšeg protivnika u osmini finala SP-a. Goluža je utakmicu nazvao 'balkanskim derbijem'

VIDEO

Odradili smo posao kako smo priželjkivali. Mladi su drugi dio utakmice jako dobro odigrali. U početku su se još privikavali, malo su bili nervozni, no sve je to normalno. Vjerujem da će u nastavku pružati puno bolje igre, komentirao je Slavko Goluža nastup Hrvatske u utakmici protiv Irana.

'Kauboji' su lakoćom pobijedili nedorasle Irance, no sutra (17 sati) na red dolazi derbi skupine s Makedonijom.

- Makedonija je skup igrača koji su cijele godine na okupu jer većina igra u Vardaru i Metalurgu. To im je velika prednost. Kod njih me impresioniralo to što imaju sportsku disciplinu. A opet, kad pogledam tko ih trenira u Metalurgu (Lino Červar, op.a.), to me ne čudi. Protiv Tunisa su igrali izvanredno, možda im je to i najbolja utakmica u zadnjih dvije, tri godine - hvali ih Goluža.

Hrvatski izbornik zna što može očekivati od sutrašnjeg protivnika.

- Znamo da će ući nabrijani na nas. Ipak je to derbi, ajmo reći, s Balkana. Respektiramo ih, ali ne bojimo se. Šanse su podjednake. Nema tu puno skrivanja, bit će to pravi 'fight', svi se znamo jako dobro.

Goran Stanzl/Pixsell

U prvih nekoliko utakmica najveći favoriti se muče. Danska je već kažnjena zbog toga remijem s Argentinom.

- Sve reprezentacije su lošije startale u prvenstvo. Osim Švedske. Nitko ih ne spominje, no oni su po meni jako dobri i u krugu su 8, 9 reprezentacija koje će se boriti za vrh - kaže Goluža koji je prokomentirao i postroženi sudački kriterij: 

- Suđenje se malo promijenilo. Kriteriji su malo čudni, no igrači se polako privikavaju. Na kraju će ipak odlučiti samo kvaliteta igrača.

Na samom početku priprema za ovaj SP Igor Vori rekao je da je savršeno spreman, da će svojim igrama iznenaditi i Golužu. I doista, Vori igra puno bolje nego na svojim zadnjim natjecanjima s reprezentaciju. No tek sada dolazi ono pravo, hrvanje s odličnom makedonskom obranom.

Goran Stanzl/PIXSELL

- Makedonija igra odličan rukomet, nisu nikakvo iznenađenje. Vidi se da dobro rade u klubovima, a imaju i jednog fantastičnog Kiru Lazarova. Sigurno da će oni imati veliki motiv protiv nas, no mi smo spremni na sve - kaže Vori.

Protiv Irana je priliku na golu dobio Filip Ivić i iskoristio je.

- Bit će ovo najteža utakmica u skupini koja odlučuje o prvom mjestu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe