Obavijesti

Sport

Komentari 43

Pobjeda za velik korak prema 5. mjestu: Zagreb srušio Wisłu

Pobjeda za velik korak prema 5. mjestu: Zagreb srušio Wisłu
9

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb pobijedili su poljskog predstavnika Wisłu Plock 29-25 (13-13) u 5. kolu skupine A Lige prvaka u zagrebačkoj Areni

VIDEO

Predviđali smo ovako tešku utakmicu, važnost utakmice sputala je igrače. Najvažnije je da smo pobijedili i dobili četiri razlike, možda će baš ta gol-razlika na kraju odlučivati o mjestima u grupi, rekao je trener PPD Zagreba Veselin Vujović nakon treće pobjede u petom kolu skupine A rukometne Lige prvaka.

"Plinari" su u lijepo ispunjenoj Areni svladali poljskog doprvaka Wisłu Plock 29-25 (13-13) ponajviše zahvaljujući sjajnoj igri u samoj završnici utakmice, te tako napravili velik korak prema osiguranju petog mjesta na kraju prvog kruga Lige prvaka, a možda i u borbi za više pozicije. No Vujović još vidi prostora za napredak.

- Nismo bili na nivou u obrani po pitanju agresivnosti, ali kad se pobijedi onda to pokrije neke druge stvari. Kod mene to neće tako biti. Ni golmani nisu bili dovoljno dobri. Ipak, čestitam igračima, Zagreb i Arena ovo su zaslužili - rekao je trener zagrebaša za HRT.

Domaćini su pomalo nervozno otvorili utakmicu, igralo se ritmom gol za gol sve do Zagrebove prednosti 7-6, a onda su Poljaci serijom 4-0 pobjegli na 10-7. No hrvatski se prvak napokon probudio i do poluvremena vratio u potpuni egal (13-13). U nastavku je Wisła opet prijetila i odvojila se na 17-15, no Zagreb je uzvratio serijom 4-0 i održavao prednost do same završnice utakmice, kada je prvi put pobjegao na +4, što je bila i konačna prednost.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Pokazali smo karakter koji nas krasi zadnje dvije godine. Ušli smo pod grčem, valjda zbog onog poraza u Parizu, ali u drugom poluvremenu smo se razigrali, sjajan je bio Sandro kojemu su ulazili šutovi izvana, publika nam je pomogla i vratili smo se pobjedama - rekao je Luka Stepančić, čiji je nastup visio o koncu jer je dobio vrućicu na dan utakmice, no primio je injekciju i ipak zaigrao.

- Poraz od Veszpréma i dalje stoji u glavama i boli, mislim da smo tad zaslužili više od boda, no više nas je rastužio poraz u Parizu koji je stvarno bio bolan. No moramo se okrenuti sljedećim ispitima - dodao je Stepančić, najbolji strijelac utakmice sa sedam golova.

Sandro Obranović zabio je pet golova, Zlatko Horvat četiri, a Filip Ivić obranio skromnih sedam lopti. Na drugoj strani Marcin Wichary imao je osam obrana, a Nemanja Zelenović postigao je isto toliko golova.

Zagrebaši već u ponedjeljak dočekuju Vardar u SEHA ligi, a sljedeću subotu od 17 sati gostuju kod Beşiktaşa u Istanbulu.

Liga prvaka, skupina A, 5. kolo:

  • PPD Zagreb - Wisła Plock 29-25 (13-13)

>>> Još uvijek nemate kvalitetan ručni alat? Brzo krenite u Metro!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Selahi: Već godinama slušam 'Petković ili Livaja'. A ni jedan ni drugi nisu najbolji u HNL-u
DIRIGENT RIJEČKE IGRE

Selahi: Već godinama slušam 'Petković ili Livaja'. A ni jedan ni drugi nisu najbolji u HNL-u

Prvi smo, imamo realne šanse osvojiti naslov, ali o tome se u Rijeci ne razmišlja tako, ispričao je veznjak Rijeke Lindon Selahi i otkrio tko je za njega najbolji igrač u HNL-u