Obavijesti

Sajam održive arhitekture, gradnje i uređenja od 13.-15.3.

Sajam održive arhitekture, gradnje i uređenja od 13.-15.3.
1

Prvo izdanje sajma održive arhitekture, gradnje i uređenja otvorenog tipa 'GREENVEST: BUILD' održati će se u Hypo centru u Zagrebu

Sajam se održava u organizaciji Saveza za energetiku Hrvatske i Energo Media Servis-a te pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića, Ministarstva gospodarstva, Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja, te Ministarstva zaštite okoliša i prirode u Hypo centru od 13. do 15. ožujka 2014.

"Uvjeren sam kako će teme sajma - održiva arhitektura, gradnja i uređenje te povezane djelatnosti i industrije - privući veliki broj posjetitelja i prikazati aktualne trendove. Isto tako, smatram da će potaknuti mnoge na primjenu načela eko-arhitekture i ugradnju pametnih sustava za energetsku efikasnost, kako bi se zaštitio okoliš i postigla energetska učinkovitost", istaknuo je predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović prihvaćajući pokroviteljstvo.

"Budući da su održiva gradnja, energetska učinkovitost, eko inovacije te ostali proizvodi, usluge i tehnologije koje Savez za energetiku Hrvatske promovira na spomenutom sajmu iznimno značajni za razvoj gospodarstva Republike Hrvatske, Ministarstvo gospodarstva prihvaća pokroviteljstvo", stoji u dopisu Ministarstva gospodarstva kojeg potpisuje zamjenik ministra Alen Leverić.

"Dugoročan razvoj Republike Hrvatske nužno je usmjeravati ka poštivanju najviših standarda zaštite okoliša. Kako bismo osigurali takav razvoj moramo osigurati očuvanje prirode kroz povećanje uporabe obnovljivih izvora energije, racionalno korištenje energetskih izvora, smanjenje emisija stakleničkih plinova, ali i jačanje svijesti o važnosti očuvanja okoliša. Ulaganje u održiv razvoj dugoročno donosi dobit i investitorima i široj zajednici, a posebno okolišu. Vjerujem da će ovaj sajam tome dati značajan doprinos.", stoji u dopisu u potpisu ministra zaštite okoliša i prirode Mihaela Zmajlovića.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Područja sajma jesu održiva arihitektura, gradnja i uređenje s posebnim naglaskom na stambene kuće, a zainteresirani predstavnici javnih institucija, gospodarstvenici i gospodarski subjekti, veleposlanstva, investitori, ulagači, developeri, izvođači, projektanti, arhitekti, inženjeri, konzultanti, agenti, odvjetnici, predstavnici banaka i osiguravajućih društava i drugi u mogućnosti su sudjelovati na 'GREENVEST: BUILD'-u kroz sljedeće pakete - izlagačke, marketinške i sponzorske. Više informacija dostupno je na www.greenvest.com.hr. Prijavu možete izvršiti i elektronski putem sljedeće poveznice.

Više o temama vezanim za energetiku i održivost potražite ovdje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a