Obavijesti

Saznajte što Vas sve očekuje u Splitu tijekom adventa

Saznajte što Vas sve očekuje u Splitu tijekom adventa
6

One koji se odluče za odmor u Splitu zimi, tijekom adventa, pa sve do polovice siječnja očekuje spoj gastronomskih, društvenih i kulturnih događanja od kojih svatko može pronaći nešto za sebe

U subotu, 13. prosinca, u Centru Kaptol između 11 i 14 sati, Zagrepčani će moći osjetiti dašak atmosfere s manifestacije „Advent u Splitu“, velikog projekta Turističke zajednice grada Splita. Oni najhrabriji imat će priliku osvojiti dvije povratne zrakoplovne karte za Split koje u maloj nagradnoj igri daruje Croatia Airlines. Sa Zagrepčanima će se u subotu družiti i članice benda Meritas te klapa Kampanel te ih pozivati da provedu zimski odmor u najlipšem gradu na svitu i tako se pridruže sve brojnijim domaćim i stranim gostima. Split, naime, ove godine bilježi porast dolazaka i noćenja gostiju za čak 22 posto, a goste privlači i sve raznovrsnijom ponudom u zimskim mjesecima te polako, ali sigurno postaje hit destinacija za zimski odmor.

Na najživljem mjestu u gradu, na Rivi, za bogat gastronomski i urbani glazbeni program zaduženi su poznati splitski ugostitelji, a gostima nude na degustaciju jela tipična za dalmatinsku kuhinju koja je inače osnova zdrave mediteranske prehrane. Program na Rivi ove godine podijeljen je u tri zone: „Adventilacija“, „7 kućica“ i „Parkiranje“, a u kućicama danas započinje i humanitarna akcija „Sv. Luce daruje osmijeh“, u sklopu koje se prikupljaju sredstva za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi iz doma Maestral. Djeca su za to izradila posebne škrabice koje će biti izložene u kućicama, a sredstva se mogu donirati do nedjelje.

Puno dobre glazbe, od one koju puštaju poznati splitski DJ-evi, preko pjesme dalmatinskih klapa, dječjih i crkvenih zborova te taktova limene glazbe koja podiže atmosferu, očekuje vas u šetnji između Strossmayerovog šetališta, Đardina i Peristila. Ljubitelji tradicije i povijesti doći će na svoje na Pjaci, gdje možete pogledati izložbu „Pjaca kroz povijest“ te modnu reviju „Što se nosilo na Pjaci“. U jedinstvenim Dioklecijanovim podrumima odvija se „Festival adventskih radosti“, u sklopu kojega će se održati niz besplatnih koncerata, edukativne i zabavne radionice te prigodni program za djecu. Tako će već sutra, s početkom u 18 sati, Hrvatsko katoličko glazbeno društvo Podstrana izvesti koncert na temu božićnih evergreena, dok će idući petak u isto vrijeme biti održan adventski koncert klapa, oba s besplatnim ulazom za posjetitelje. U podrumima se, također, odvija radionica za izradu tradicionalnih božićnih ukrasa za bor, kao i prigodna prodaja autohtonih dalmatinskih delicija te proizvoda drugih hrvatskih regija, koje se ovih dana predstavljaju na „Adventu u Splitu“. Uz dalmatinski pršut, tu su i slavonske šunke, uz kutjevačke graševine tu su i fina dalmatinska vina, a u ponudi su i proizvodi od voća te razne verzije zimnica koje se u nas spremaju. Naravno, u Splitu vas očekuju i slatkiši spravljeni po receptima starih nona: fritule, hroštule, broštulane mendule i krokanti, uz prirodne sokove ili fina dalmatinska vina. Sve to tijekom „Adventa u Splitu“ možete kušati i u najboljim splitskim restoranima, koji su za ove dane pripremili ponudu po povoljnijim cijenama.

I HNK Split za trajanja manifestacije „Advent u Splitu“ pripremio je zanimljive dramske i baletne predstave i koncerte. Jedna od predstava koje će sigurno osvojiti ljubitelje plesne umjetnosti je balet „Orašar“, pod koreografskom palicom Dinka Bogdanića.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Za sve one koji odluče posjetiti Split tijekom adventa, najbolji splitski hoteli pripremili su posebne ponude, pa se dvokrevetna soba može rezervirati već za 600 kuna za noć, uz dodatne pogodnosti i popuste za obiteljski paket ili višednevni boravak. Osim toga, Croatia Airlines putnicima iz Zagreba do Splita nudi povratne avionske karte po cijeni od 800 kuna sve do kraja ožujka.  

Detaljan program manifestacije „Advent u Splitu“ potražite na http://www.visitsplit.com/

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer