Obavijesti

Show

Komentari 6

A mogli su još puno dati: Svi oni umrli su od iste bolesti...

A mogli su još puno dati: Svi oni umrli su od iste bolesti...
1

Nedavno je obilježen dan borbe protiv raka. Mnoge slavne zvijezde izgubile su bitku protiv te zloćudne bolesti i na veliki žalost fanova diljem svijeta napustili svijet prerano

VIDEO

Bolest ne bira. Opaka, zloćudna bolest poput rata odnijela je mnoge nikad prežaljene talentirane umjetnike. Kad je prije tri godine umro David Bowie, rock ikona i jedan od najvećih glazbenih umjetnika koji je ikad živio svijet je ostao u šoku. Rak jetre mu je dijagnosticiran godinu i pol dana prije smrti a da ga je napala opaka bolest znala je samo njegova obitelj i najbliži suradnici. Preminuo je okružen obitelji samo dva dana nakon izlaska njegova albuma Blackstar. Imao je 69. godina.

PA/Pixsell

Prije mjesec dana Bowie je proglašen najvećim imenom svjetske scene po glasovima publike u BBC-jevom showu “Icons”. Po broju glasova je pobijedio Charlieja Chaplina, Billie Holiday i Marilyn Monroe.

Tumor s malog prsta proširio se po cijelom tijelu

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Još jedna legenda koja nas je prerano napustila, najpoznatiji izvođač reggae glazbe na svijetu Bob Marley imao je tek 36. godina kad je 1981. umro u bolnici u Miamiju. Četiri godine ranije otkriven mu je zloćudni tumor na nožnom palcu. Iako je bolest mogao spriječiti njegovom amputacijom, nije to napravio jer se to protivilo njegovoj rastafarijanskoj vjeri prema kojoj ljudsko tijelo mora ostati potpuno.

YouTube


Marley nije usporio tempo, iako mu se zdravlje pogoršavalo pa je 1980. krenuo na svjetsku turneju. Pozlilo mu je tijekom nastupa u New Yorku, a sljedećeg jutra se onesvijestio tijekom trčanja. Tada su mu liječnici otkrili da mu se tumor proširio na mozak, pluća, jetru i želudac. 

Slavni i cijenjeni britanski glumac široj publici najpoznatiji kao profesor Severus Snape iz serijala o Harryju Potteru - Alan Rickman preminuo je od raka gušterače samo četiri dana nakon Davida Bowieja. Dva velika Britanca umrlo su tako u isto vrijeme, od iste bolesti a imali su i isto godina.


Tek se nakon Rickmanove smrti saznalo da je sredinom 2015. imao srčani udar, nakon čega mu je dijagnosticiran rak gušterače. Za njegovu bolest nitko nije znao osim njegove obitelji

Vjerovao da se rak povukao

Čuvenom članu liverpoolske četvorke, legendarnom Beatleu Georgeu Harrisonu dijagnosticiran je rak sredinom 1997. Harrison je okrivio svoju ovisnost o cigaretama za bolest, no bio je optimističan jer su mu nakon operacija liječnici rekli da se rak povukao. 
Harrison je tada rekao: 'Neću vam još umrijeti, smirite se. Svi odmah pomisle da život treba završiti u agoniji ako boluješ od raka. Ne mora biti tako. Veliki sam sretnik'.

Motorsport - Brands Hatch

No, opaka bolest se četiri godine kasnije vratila. Harrison je umro 2001. u 59. godini u svom domu u Los Angelesu, okružen obitelji i prijateljima. 

Edith Piaf, francuska pjevačka ikona, šansonijerka koju Francuzi smatraju svojim nacionalnim blagom umrla je 1963. u 49. godini života od unutrašnjeg krvarenja, kao posljedice raka jetre. U trenutku smrti imala je tek 35 kilograma.  

You Tube

Mjesecima je živjela u bunilu, a njene posljednje riječi su bile: 'Za svaku prokletu stvar koju u ovom životu napraviš, moraš platiti'.  

Steve McQueen bio je jedan od najvećih 'faca' Hollywooda. Proslavio se svojim 'antiherojskim' ulogama tijekom šezdesetih i sedamdesetih a umro je u 51. godini 1980. Obolio je od vrste raka koju uzrokuje dugoročna izloženost azbestu. 

Glumac se pokušao liječiti u Meksiku alternativnim metodama, vitaminskim injekcijama i bizarnim dijetama no umro je od srčanom udara nakon operacije uklanjanja tumora u vratu i trbuhu u Meksiku tijekom koje su odstranjivali veliki tumor.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Nije sve tako savršeno: Jennifer Lopez fotkali na ulici, evo kako izgleda bez filtera i 'fotošopa'
NE MOŽE SE SVE SREDITI

Nije sve tako savršeno: Jennifer Lopez fotkali na ulici, evo kako izgleda bez filtera i 'fotošopa'

Čini se kako je dosta smršavila u posljednje vrijeme jer joj trbuh i struk, koji su se isticali ispod kratke majice, nisu glatki ni zategnuti

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'
ZBUNILA PRATITELJE

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'

Poznata hrvatska influencerica je objavila par fotografija, a zatim se raspisala o svojem omiljenom 'emojiju' te iznenadila...
Bianca Censori bosa prošetala Disneylandom: 'Ovo je najviše odjeće što je ikada nosila...'
KANYEOVA DRAGA

Bianca Censori bosa prošetala Disneylandom: 'Ovo je najviše odjeće što je ikada nosila...'

Bianca i Kanye u braku su od kraja 2022., a od ljeta iz dana u dan šokira svojim golišavim modnim kombinacijama