Obavijesti

Show

Komentari 2

A sad nešto sasvim drukčije: Predstava od čak milijun kuna

A  sad nešto sasvim drukčije: Predstava od čak milijun kuna
3

Brodvejski hit radili su prema predlošku britanskog filma “Monty Python i sveti gral”, a hrvatska premijera ovog mjuzikla je danas u kazalištu Komedija

VIDEO

Kako je ovo najzahtjevniji projekt kazališta Komedija u njegovoj povijesti, nije bilo nikakvih anegdota ni previše zafrkancije na probama. Smijali smo se samo dok smo iščitavali tekst, kaže redatelj predstave Igor Mešin.

Osim što je režirao hrvatsku inačicu predstave “Monty Python i sveti gral”, glumac Igor Mešin (46) u njoj će igrati kralja Artura u alternaciji s kolegom Damirom Lončarom. Dodao je kako su probe bile naporne jer su iščitavali tekstove dva puta na dan. Mešin ističe kako je riječ o dosad najskupljem i najzahtjevnijem projektu u Hrvatskoj, na kojem je radilo čak 130 kazalištaraca.


- Imali smo čak 60 proba i nadam se da će i premijera proći u redu. Iako nemam nekih posebnih rituala prije izlaska na pozornicu, ipak volim otići u crkvu i pomoliti se da sve prođe u redu - istaknuo je Mešin, kojega gledatelji pamte iz serija “Odmori se, zaslužio si” i “Naša mala klinika”. 

Trebalo je ispuniti stroge produkcijske uvjete

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dodao je kako se za rad na predstavi odlučio kad je u Torontu pogledao originalnu brodvejsku verziju. Da bi se uopća predstava mogla napraviti, zagrebačko kazalište moralo je ispuniti stroge produkcijske uvjete. Samo za libreto i dramski tekst platili su 200.000 kuna, a ukupno predstava košta vrtoglavih milijun kuna. 

Osim Mešina, u mjuziklu pjeva Renata Sabljak (36), koja tumači lik Gospe od Jezera. Renata ističe kako se najviše boji da na premijeri ne padne s 15 centimetara visokih štikli.


- Svaki put kad se penjem na gral, moram se provlačiti u golemom kostimu u uskom prostoru. Bojim se da ne slomim vrat - požalila se Sabljak. Dodala je kako su toliko naporno radili da je posljednjih šest mjeseci “živjela u automobilu”. Zanimljivo je da u predstavi homoseksualni par glume Saša Buneta (42) kao sir Lancelot i Luka Bulić (32) kao Princ Herbert. Dečki će se na kraju predstave vjenčati, a hoće li pasti poljubac, ipak nisu htjeli otkriti.


Mjuzikl je inače praizveden na Broadwayu 2005. Iste je godine dobio nagradu Tony za najbolji mjuzikl godine, a 2006. godine osvojio je prestižni Grammy za najbolju glazbu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...
NOĆNA PTICA

Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...

Filipa Belića su eksperti 'Braka na prvu' spojili s Tamarom Razum. Kad ju je prvi put vidio, tvrdio je da ju nikad ne bi mogao odvesti baki, koja je važna figura u njegovu životu. Ipak, nedavno je promijenio mišljenje