Show

Komentari 92

Albumi koje mnogi tinejdžeri devedesetih nisu vadili iz linija

Albumi koje mnogi tinejdžeri devedesetih nisu vadili iz linija

Ti su se albumi slušali na audio kasetama ili CD-ovima, a hitovi su se pjevali i pokušavali plesati u dnevnim boravcima i parkovima. Neki od izvođača za kojima se tada ludovalo danas više nisu aktivni

Britney Spears: ... Baby One More  Time

Njen školski outfit bio je 'san snova' svake tinejdžerice koje su ga rado nosile tijekom maškara ili kostimiranih zabava. Uz 'Baby One More Time' i 'Crazy' se plesalo, a sporije pjesme poput 'Sometimes' su bile rezervirane za sanjarenje o simpatijama. 

Backstreet Boys: Backstreet's Back

Iako su imali jaku konkurenciju u 'svijetu' boy bendova, mnogima su 'Beksići' bili nenadmašni. Cure su poludjele na 'zločeste' dečke u spotu 'Everybody', a i cure i dečki su pokušavali skinuti njihove plesne koreografije. 

Spice Girls - Wannabe

Ovaj album oblikovao je mnoga djetinjstva, a bio je jedan od ultimativnih 'girl power' albuma. 'Spajsice' su bile prethodnice mnogih ženskih grupa, a tinejdžeri su im se divili zbog bezbrižnog stava i 'nepoštivanja' društvenih pravila. 

*NSYNC: *NSYNC

Odmah nakon BSB-a, srca djevojaka osvajali su dečki iz *NSYNC-a koji je iznjedrio danas mega zvijezdu Justina Timberlakea. I zbog ovog benda formirali su se brojni 'fan klubovi', a sobe su bile oblijepljene njihovim posterima. 

TLC - FanMail

Krajem devedesetih, djevojke su imale savršenu pjesmu, ali i album, za sve probleme s dečkima koje su imale. Pjesma 'No Scrubs' detaljno se proučavala i pojačavala kada bi se puštala na MTV-u. 

No Doubt - Tragic Kingdom (1995)

Legendarne pjesme Gwen Stefani i ekipe slušaju se i dan danas jer nisu bile samo trendi pop pjesmuljci. 'Just a Girl' i 'Don't Speak' bile su idealne za harmonična 'vikanja' u većim grupama. 

Whitney Houston - My Love is Your Love

Svaka tinejdžerica koja je pratila radijske i televizijske emisije s hitovima s top ljestvica imala je, ili barem voljela, pjesmu 'It's Not Right But It's Ok'. Album je iznjedrio i singlove 'When You Believe' u kojem je pjevala s Mariah Carey te naslovnu 'My Love is Your Love'. 

Brandy: Never Say Never

Duet kojeg je imala s pjevačicom Monicom 'The Boy is Mine' bio je svojevrsna himna svih drama koje su tinejdžerice proživljavale u svojim ljubavnim životima. Zbog tog singla, mnogi su poželjeli poslušati cijele albume i jedne i druge pjevačice, s tim da je Brandy imala više komercijalnog uspjeha. Obje više nisu na sceni. 

Mariah Carey - Daydream

Album koji je prethodio njenom mega uspješnom 'Rainbowu' bio je, za većinu tinejdžera, taj koji ih je upoznao s Mariah. Singlovi i 'sanjivi' spotovi za 'Fantasy' i 'Always Be My Baby' oduševili su mnoge, a zbog njenih pjevačkih mogućnosti, svi su 'sanjarili' o tome da jednom pjevaju poput nje. 

 

Najčitaniji članci