Obavijesti

Show

Komentari 7

Amber obećala donirati milijune u dobrotvorne svrhe, a Deppov tim tvrdi: 'To je jedna velika laž'

Amber obećala donirati milijune u dobrotvorne svrhe, a Deppov tim tvrdi: 'To je jedna velika laž'

Nakon razvoda 2016. godine, Amber je obećala da će podijeliti 7 milijuna dolara koje je dobila između Dječje bolnice Los Angeles i Američke unije za građanske slobode (ACLU), što još nije napravila

VIDEO

Odvjetnici Johnnyja Deppa su danas na ročištu na Vrhovnom sudu optužili Amber Heard da je lagala da će nagodbu od brakorazvodne parnice u visini od 7 milijuna američkih dolara dati u dobrotvorne svrhe. Njezinu izjavu su odvjetnici ocijenili kao 'proračunatu i manipulativnu laž' piše britanski Mirror.

POGLEDAJTE VIDEO: Nasilje nad ženama u našoj zemlji.

Pokretanje videa...

Nasilje nad ženama u Hrvatskoj bilježi se u 'crnim brojkama' 01:36

Holivudska zvijezda Johnny Depp pokušava poništiti prijašnju presudu suda da je napao bivšu suprugu te traži od Vrhovnog suda da naloži ponovno suđenje za klevetu protiv britanskog tabloida The Sun.

Nakon trotjednog suđenja u srpnju prošle godine, sudac Nicol je presudio da je Depp (57) u desetak navrata napao svoju ženu Amber Heard (34) i tri puta je doveo u situaciju u kojoj 'se bojala za svoj život'.

Johnny Depp court case

Sudac je utvrdio da je kolumna iz travnja 2018. godine koja je gospodina Deppa nazvala 'udaračem žena' bila 'u biti istinita'.

No, glumac tvrdi da nije dobio pošteno suđenje i traži dopuštenje da uloži žalbu na presudu na Kraljevskom sudu u Londonu.

Današnjem saslušanju nisu bili prisutni ni Depp ni Heard, no brojni obožavatelji zvijezde Pirata s Kariba okupili su se ispred suda u znak podrške.

Tijekom saslušanja Deppov odvjetnik Andrew Caldecott podnio je zahtjev da se pregledaju 'novi dokazi' da gospođa Heard nije, kako je rekla, donirala novac dobiven parnicom.

Johnny Depp court case

Nakon razvoda para 2016. godine, Amber je obećala da će podijeliti 7 milijuna dolara (44,5 milijuna kuna) koje je dobila između Dječje bolnice Los Angeles i Američke unije za građanske slobode (ACLU).

Ali, rekao je odvjetnik Caldecott, bolnica je 2019. godine napisala poslovnom savjetniku gospodina Deppa da Amber Heard nije izvršila 'nikakvu uplatu na njihov račun'.

U pismenim podnescima, odvjetnik je iznio kako su obećanja 'na izniman način ojačala vjerodostojnost Amber Heard'. Ali, dodao je, to je bila 'proračunata i manipulativna laž, stvorena da od samog početka postigne suosjećanje javnosti'.

40th Toronto International Film Festival

U studenom je sudac Nicol odbacio Deppovu tvrdnju da je Amber 'samo željna novaca', napisavši u svojoj presudi: 'Njezina donacija od sedam milijuna američkih dolara u dobrotvorne svrhe nije nešto što bi se moglo očekivati ​​od nekoga tko samo želi novac'.

- Dokazi predstavljaju potpuno izniman čin filantropije, koji bi duboko impresionirao svaku razumnu osobu. U njezinim obraćanjima javnosti izričito se navodi da je donacijom ACLU-a posebno imala na umu žrtve obiteljskog nasilja - objašnjava Caldecott.

- Subliminalna poruka davanja takve donacije u svakom je slučaju bila jasna: Amber Heard nije željela zadržati novac bivšeg supruga Johnny Deppa jer ju je podvrgao ozbiljnom nasilju - dodao je.

Nastavlja da je ta njezina izjava bila namijenjena dobivanju simpatija suda i javnosti te učvršćivanju njezinog statusa žrtve, a da je Depp već za vrijeme suđenja ozbiljno sumnjao u sve što je Amber rekla, ali da nije imao dokaze kako bi to iznio na sudu. 

Nadalje javio se i glasnogovornik Sunove krovne kuće News Group Newspapers (NGN) Adam Wolanski koji je napisao u izjavi da Deppovi 'dokazi' nisu ništa novo, te da nepostojanje Amberine uplate dobrotovornom društvu nemaju nikakve veze sa suđenjem i dokazima koji su na njemu izneseni. 

The Rum Diary premiere - London

Deppov odvjetnik Adam Caldecott je rekao da je Amber bila ključni svjedok na suđenju za klevetu, dodajući da oni (NGN) ne bi imali nikakvu obranu bez nje.

- Bilo je mnogo drugih svjedoka, ali ona je bila ključna - objasnio je. 

Dodao je da je u izjavi rekla da je 'cjelokupan iznos moje nagodbe za razvod doniran u dobrotvorne svrhe' i da je sudac smatrao da je tome tako.

Odvjetnik je rekao da su dvije dobrotvorne organizacije trebale primiti novac od gospođe Heard: Dječja bolnica u Los Angelesu i Američka unija za građanske slobode. Amber je 18. kolovoza 2016. izjavila da će sedam milijuna dolara biti podijeljeno između te dvije ustanove. Naveo je da jedina uplata od strane Amber Heard je bila na 100 tisuća dolara, a ne 3,5 milijuna dolara bolnici.

Depp izgubio na sudu: 'Nazvali su ga nasilnikom, što je istinito'
Depp izgubio na sudu: 'Nazvali su ga nasilnikom, što je istinito'

Deppov pravni tim tvrdi da sudac Nicol 'nije ispitao sve strane za svaki navedeni incident ili objasnio je li smatra da su dokazi opravdani te ako jesu, na temelju koje osnove'.

Također tvrde da je 'sudac trebao analizirati u kojoj mjeri je to njezino ponašanje u biti potkopalo njezinu vjerodostojnost u odnosu na njene navode o fizičkom napadu i ozljedama'.

Samo nekoliko dana nakon presude u studenom, Johnny Depp je objavio da su ga iz Warner Brothers tražili da odustane od uloge u spin-off franšizi Harry Pottera Fantastične zvijeri.

Facebook/Screenshot

Johnny Depp trenutno je uključen u odvojenu bitku za klevetu u SAD-u, jer je osobno tužio Amber Heard zbog članka u Washington Postu iz 2018. godine u kojem je tvrdila da je žrtva obiteljskog zlostavljanja, ali u kojem ga nije poimence spomenula. 

Ročište za američku parnicu protiv Amber Heard za 50 milijuna dolara nedavno je odgođen na travanj 2022. godine.

Rasprava Žalbenog suda, koja se uživo prenosi na YouTubeovom kanalu suda, trebala bi se završiti u četvrtak. Još nije poznato hoće li Lordovi Justice Underhill i Dingemans donijeti presudu u četvrtak ili će svoju odluku donijeti na kasniji datum.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece
SKUPA U POLITIČKIM VODAMA

Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece

Marija i Nino Raspudić nikada javno nisu govorili o svojoj vezi, a nakon što se Selak pojavila u Mostovoj emisiji 2020. godine sa drugim prezimenom, potvrđeno je da se par vjenčao