Show

Komentari 2

Američki kantautor se ispričao publici pa umro na pozornici

Američki kantautor se ispričao publici pa umro na pozornici

Olney je u SAD-u bio jedno od poznatih lica americana glazbe, a među kolegama glazbenicima bio je, tvrde sa svih strana, omiljen. Za života je izdao je više od 20 samostalnih albuma, a onda otišao na pozornici

Američki kantautor, 71-godišnji David Olney preminuo je usred vlastitog nastupa na Floridi. Ispričao se prije toga publici s pozornice, a zatim preminuo od posljedica srčanog udara. Glazbenika su pokušali spasiti do dolaska hitne pomoći, ali nije mu bilo spasa. S Olenyjem se emotivnim statusom na društvenim mrežama oprostio njegov kolega Scott Miller, koji je također nastupao na 30A Songwriters Festivalu u Floridi. 

- Izgubili smo Davida Olneyja, jednog od najboljih kantautora s kojima sam imao zadovoljstvo svirati i surađivati. Kakav čovjek. Kakav pjesnik. Sinoć smo baš razgovarali o našoj zajedničkoj ljubavi prema modernističkoj poeziji prije no što smo započeli naš set s Amy Rigby. David je svirao pjesmu kada je zastao, rekao 'žao mi je' i spustio glavu na prsa. Nije ispustio gitaru niti pao sa stolca. Ta smrt je bila nježna, baš poput njega. Dali smo sve od sebe da ga oživimo. Svijet je izgubio jednu dobru osobu sinoć. Ali i dalje imamo njegovu glazbu. I ona nas i dalje inspirira. Počivao u miru - napisao je Miller. 

Glazbenica Amy Rigby te je večeri bila s njima na pozornici.

- Preminuo je prekrasan čovjek, legenda i pjesnik. Sjedila sam pored njega i osjećala sam se tako počašćeno što sam tamo s njim i Scottom Millerom. Olney je bio usred treće pjesme kada je stao. Bio je vrlo miran, uspravno je sjedio s gitarom na sebi, a na glavi je imao najkul šešir i prekrasnu kožnu jaknu. Želim vam samo dočarati taj prizor onako kako je i izgledao, gotovo graciozno i uzvišeno, jer je na prvu izgledalo kao da je samo na trenutak zastao. Miller je bio dovoljno priseban da kaže da moramo početi s oživljavanjem, a u publici je bilo i liječnika. Teško mi je pisati o ovome jer ne mogu vjerovati da ga nema. Žao mi je njegove supruge, obitelji, prijatelja i svih ljudi koji su voljeli njega i njegovu glazbu, čak i onih koji nikada nisu čuli za njega. Svi smo izgubili nekoga vrlo važnog - napisala je.

Olney je u SAD-u bio jedno od poznatih lica americana glazbe, a među kolegama glazbenicima bio je, tvrde sa svih strana, omiljen.  Za života je izdao je više od 20 samostalnih albuma. 
 

Najčitaniji članci