Obavijesti

Show

Komentari 2

Amerikanac Justus nastupio je na 'Supertalentu', a sada je napisao i pjesmu na hrvatskom

Amerikanac Justus nastupio je na 'Supertalentu', a sada je napisao i pjesmu na hrvatskom
9

Za one koji ga nisu vidjeli i čuli na TikToku, njegove obrade pjesme Maje Šuput 'Lopove' i 'Svatovska', Colonijinu 'Ti da bu di bu da', Severininu 'Tarapanu' mogli su čuti u popularnom show

VIDEO

Amerikanac Justus Reid (22) iz Južne Dakote već više od godinu dana oduševljava balkansku publiku na TikToku pjevanjem pjesama iz naše regije unatoč tome što zapravo ne priča ni jedan od balkanskih jezika. U nedjelju se predstavio u audicijskoj emisiji 'Supertalenta', a sada je i napisao pjesmu na hrvatskom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Od žirija je dobio jednoglasno četiri 'da' te se nedugo nakon toga javio na TikToku i pohvalio da je napisao pjesmu na hrvatskom jeziku, iako zapravo još uvijek nije naučio pričati na hrvatskom. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Na nastupu sam pjevao pjesme drugih izvođača, no zapravo napisao sam vlastitu pjesmu na hrvatskom, iako ne pričam taj jezik, za polufinale - objasnio je u videu, pa zapjevao.

- Svijet je stvarno veliko mjesto, ali ja ću započeti s Hrvatskom. Prešao 5000 milja da bih bio onaj koji je osvojio tvoje srce. Ja sam predan čovjek koji čeka da moj život počne. Nikad nisam mislio da ću to pronaći u očima djevojke - glase stihovi njegove nove pjesme na hrvatskom. 

Za one koji ga nisu vidjeli i čuli na TikToku, mogli su čuti njegove obrade pjesme Maje Šuput 'Lopove' i 'Svatovska', Colonijinu 'Ti da bu di bu da', Severininu 'Tarapanu' u prvoj audicijskoj emisiji 'Supertalent', a nastup je završio pjesmom Petra Graše 'Nevjesta'. Oduševio je i publiku i žiri te je njegov nastup nastup popraćen velikim pljeskom.

Justus na TikToku ima 400 tisuća pratitelja, a većina ih je s Balkana. Sve je počelo nakon njegove negativne recenzije za najprepoznatljiviji automobil s naših prostora - 'Jugić'. Reid ga je prozvao najgorim automobilom ikad, a Balkanci su se ujedinili u komentarima i oštro ga kritizirali.

- Dečko, upravo si uvrijedio cijelu istočnu Europu - glasio je tada jedan od komentara. TikToker se u kasnijem videu ispričao i rekao da najgori automobil ipak nije Yugo, nego Golf 2.

Kako bi se iskupio Balkancima, Justus je snimio video u kojem pjeva viralni hit Vere Matović 'Miki Milane' i sve mu je oprošteno. 

- Balkan je ponosan na tebe; Opraštamo ti sada; Wow, ovo je zapravo impresivno; Balkan te voli; Ovo je bilo bolje nego što sam očekivao - pisali su mu tada pratitelji u komentarima, a on je tek počeo s obradom balkanskih hitova. 

Amerikanac obožava Balkan, sprema burek i pjeva Grašine hitove: 'Ne razumijem ni riječ!'
Amerikanac obožava Balkan, sprema burek i pjeva Grašine hitove: 'Ne razumijem ni riječ!'

- Bio mi je san doći u Hrvatsku, snimio sam video o Jugi, krenuo pjevati balkanske pjesme za Amerikance, no gledali su ih smo ljudi s Balkana, sve je krenulo kad sam snimio Miki Milane -  ispričao je u Supertalentu.

- Poželio sam izaći iz svoje zone komfore, posvetio sam se društvenim mrežama, ovo je moj način istraživanja raznih kultura i zašto ne Hrvatska? Nemam balkanskih korijena, jedina poveznica mi je online svijet. Većina mojih fanova je s Balkana. Mislim da mogu reći da sam poznata osoba ovdje, u samo nekoliko dana u Hrvatskoj prepoznalo me puno ljudi. Puno mojih prijatelja ne bi znalo pokazati Hrvatsku na karti. Bilo je lijepo biti slavan na par dana - priznao je Justus.

POGLEDAJTE VIDEO: DRUGA EPIZODA ‘TKO JE KRIV' S JURAJEM ŠEBALJEM

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?
UPOZNAJTE 15 FINALISTICA

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?

Tek će jedna od nekoliko tisuća djevojaka, koje se godišnje diljem svijeta prijavljuju na najprestižnije natjecanje na svijetu, Miss Universe, ima priliku za svjetski mandat i krunu.
Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'
VIŠE NEĆE BITI U ŽIRIJU

Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'

Melkior Bašić i Damir Tomljanović odlaze iz žirija 'MasterChefa', a njihov kolega Stjepan Vukadin sad je podijelio njihovu zajedničku fotografiju