Obavijesti

Show

Komentari 0

Amira Medunjanin uoči velikog koncerta u Areni Zagreb publici predstavila novu pjesmu...

Amira Medunjanin uoči velikog koncerta u Areni Zagreb publici predstavila novu pjesmu...
1

Pjesma će se naći na njezinu novom albumu, a miks i master je radio Nikša Bratoš

VIDEO

Glazbena diva Amira Medunjanin je uoči velikog koncerta u Areni Zagreb 8. lipnja publici poklonila novu pjesmu "Kada bi bila". Tekst potpisuje Amer Čanković (Helem Nejse), glazbu Antonio Vrbički, dok s njim aranžman potpisuje Amira Medunjanin. Pjesma će se naći na njezinu novom albumu, a miks i master je radio Nikša Bratoš.

Prije nekoliko tjedana Amira je najavila goste za koncert naziva “Gdje pjesme nose ljudska lica” uz suradnju Simfonijskog orkestra HRT-a, pod ravnanjem maestra Jurice Petrača u Areni Zagreb 8. lipnja. 

Antonio Vrbički Amiru će pratiti na harmonici, Boško Jović na gitari, a Mario Rašić na basu. Osim njih, na pozornici će joj se pridružiti kantautorica Lu Jakelić i violinist Matej Mihaljević.

Jedna od najpoznatijih vokalnih solistica, čije je ime postalo sinonim za sevdah i sevdalinku, publici će predstaviti tradicijske i autorske kompozicije iz bogate glazbene palete. Od prvog studijskog albuma “Rosa” iz 2003. godine, objavila je više od deset nosača zvuka i u prethodnih 20 godina dobila je mnoga priznanja diljem svijeta za promociju kulturne baštine. Također, za najbolju žensku vokalnu izvedbu i najbolji world music album dobitnica je nagrade Porin. 

Već uveliko poznata po svojoj izvanrednoj izvedbi, Amira se ističe i jedinstvenom emocijom kojom pristupa glazbi općenito, a zbog upečatljivog vokala nerijetko je uspoređuju s divama poput Cesarie Evore i Billie Holiday. Amira Medunjanin od samih početaka traži odgovarajući pristup tumačenju i predstavljanju tradicijske glazbe, i pokušava se usredotočiti na onaj dio naše umjetnosti iz perspektive modernoga svijeta koji nas okružuje. Kroz rad s internacionalnim umjetnicima, kao što su Jordi Savall, Trondheim Solistene, Cappella Amsterdam, i mnogobrojnim koncertima koje je održala, uspješno predstavlja kulturu s ovih prostora, odnosno tradicijsku glazbu na World Music sceni.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće
PROMO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće

Nizozemski Verknipt na svoje premijerno izdanje Verknipt Croatia Holiday Festivala ovog ljeta dovodi zvijezde hard techno scene te najavljuje svoj najveći line-up dosad

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car
PROMO

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car

Tokom slušanja albuma jasno je o kakvom se bendu radi - pjesme su duhovite, upečatljive i neke od njih uvijek će vam izmamiti osmijeh na lice, ali daleko je to od površne duhovitosti, svirka je čvrsta i rifovi osvajaju.
Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare
PROMO

Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare

'Mama care' nova je rock dizalica grupe Donkey Hot kojom ova fantastična petorka najavljuje svoj album prvijenac