Obavijesti

Show

Komentari 65

Ante (21) ima 129 kilograma: Bio sam ovisnik o hrani i kocki

Ante (21) ima 129 kilograma: Bio sam ovisnik o hrani i kocki
2

'ŽIVOT NA VAGI' Ante Rukavina visok je 178 cm i ima 129 kg, a nada se da će smršavjeti kako pored cure ne bi izgledao kao lički medvjed

VIDEO

Sezonski konobar u nacionalnom parku probleme s kilama počeo je imati u djetinjstvu kad je obolio od astme i zbog lijekova se počeo debljati. Zato se prijavio u RTL-ov show 'Život na vagi' u kojem natjecatelji skidaju kile uz pomoć trenera i nutricionista. S 18 godina imao je problema s kockanjem. Kaže da je to loše razdoblje života koje je iza njega, a izvukao se zahvaljujući pomoći svoje obitelji.

Kad skida kile živi na limunima

- Ljeti dok radim i krećem se nije mi problem skinuti i po 30 kila. Najgore je zimi u Lici kad ležiš i ništa ne radiš. Dosadno ti je pa jedeš - kaže Ante Rukavina (21) iz Smoljanca kraj Plitvičkih jezera. Visok je 178 cm i ima 129 kilograma. To mu je, kako kaže, najveća težina koju je imao. Želja mu je skinuti tridesetak kilograma. Dodaje da ljeti mršavi jer malo jede. Po dva tjedna bude uglavnom na limunima.

- Najgore je prvih par dana, poslije je lako i nije mi teško biti na rigoroznoj dijeti - kaže Ante. Smatra da je njegova pretilost bolest koju treba liječiti.

- Na mene se sve prima. Imam osjećaj da kad popijem vodu dobijem odmah kilogram. Ako se ne krećem samo dva dana, udebljam se četiri kile. Osuđen sam da se do kraja života borim s kilama - kaže Rukavina. Boljka su mu slatko i gazirana pića. Dnevno zna popiti po četiri litre gaziranog soka sa šećerom.

- Ne možeš otvoriti čokoladu i pojesti samo jedan red - rekao je Ličanin, kojem nije problem pojesti veliku čokoladu od 300 grama. Jede i noću, no kaže da se ne skriva od ukućana jer ga nije sram jesti. Na hranu se navukao kao dijete jer je najmlađi u obitelji pored četiri sestre, koje nemaju problema s kilogramima.

'Pored cure sam lički medvjed’

- Uvijek su me svi hranili, ajde Ante jedi ovo, jedi ono - govori konobar. Kaže da nema komplekse zbog težine, iako su ga, zadirkivali.

- No bio sam veći od vršnjaka pa su prestali sa zezanjem - kaže. Njegov ljubavni život nije patio zbog težine pa ima ozbiljnu vezu s djevojkom.

- Ona ima 55 kila, nemaš je što vidjeti. Naspram nje sam pravi lički medvjed - zaključio je Rukavina. 

Želi skinuti barem 30 kilograma

Rukavina kaže da je dosegao najveću kilažu dosad. U školi su ga znali zadirkivati zbog kila, no kaže da je uvijek bio veći od svih pa su ga se vršnjaci bojali.

Problem su slatkiši i gazirano

Ante se diže po noći i jede, no ne skriva se od ukućana. Dnevno zna popiti i po četiri litre gaziranog pića, a nije mu problem pojesti ni veliku čokoladu od 300 grama.

Trgovkinju iz Zagreba kći Matea (23) prijavila je u show 'Život na vagi'.

- Vidjela je kako se borim s kilama i kako sam nezadovoljna sa sobom - kaže Mirjana Grdić (44).Visoka je 164 cm i ima 105 kila. Želja joj je skinuti 40-ak.

Mirijana s kćeri Mateom, koja teže hoda zbog cerebralne paralize

- Problemi s kilama počeli su kad sam rodila prije 23 godine. Kći se rodila s cerebralnom paralizom, a ja sam život podredila njoj. Borila sam se da je postavim na noge. Nisam obraćala pozornost na sebe i kile su se nakupile. Skinem pet kila dobijem 15 i tako ukrug - kaže Mirjana. Unazad nekoliko godina četiri puta operirala je tumor na stopalima. Zadnjih godinu dana hodala je uz pomoć štaka.

- Praktički sam u show ušla sa štakama - kaže Grdić, kojoj je i dalje teško stajati jer koja radi po deset sati u dućanu. Uz kći Mateu ima i sina Daria (26), koji su joj najveća podrška u skidanju kila. 

Najteža kandidatkinja u showu je Gabrijela Crnjac (26) iz Slavonskog Broda, koja je visoka 178 cm i ima 183,9 kila.

Zadirkivali je zbog težine

- Probleme s kilama imam odmalena jer volim jesti. Lazanje, fast food, palačinke, hamburgeri... Jela sam i kasno navečer i pila puno sokova gaziranih i po dvije litre na dan - kaže Gabrijela. Znala je skinuti i po 50 kila zdravom prehranom i vježbanjem u teretani s privatnom trenericom, no kile bi se vratile.

- Nikad nisam imala dečka jer ne vole pretile cure - kaže Gabrijela, koja bi voljela doći do 100 kila. Zbog izgleda su joj se znali rugati i nazivati je pogrdnim imenima, a jedan ju je muškarac i pljunuo u lice što ju je šokiralo.

- Pravim se da mi je svejedno, a kad dođem kući plačem - kaže Gabrijela. 

Vozača Damira iz Zagreba život nije mazio

Vozač Damiru Leskovac (45) iz Zagreba visok je 170 cm, a težak 173,9 kila. Problemi s kilama počeli su u mladosti kad je prestao trenirati hrvanje, a unazad godinu dana ostao je bez posla.

Izgubio suprugu zbog bolesti

Supruga mu je prije 17 godina umrla od progresivnog oblika cerebralne paralize. Ostao je sam s kćeri Valentinom (20).

Želja joj je skinuti 90 kilograma

Gabrijelina slaba točka je brza hrana. Zbog izgleda je znaju zadirkivati, a ona kod kuće zbog toga plače. Znali su je zvati i pogrdnim imenima.

Neven: 'Želim biti normalan'

Neven Vuljanković (34) iz Vrbovca visok je 184 cm i ima 240,2 kilograma.

Život podredila kćeri 

Trgovkinja Mirjana iz Zagreba s kilama se bori otkad je rodila Mateu (23), koja boluje od cerebralne paralize

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 65
VIDEO

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?
UPOZNAJTE 15 FINALISTICA

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?

Tek će jedna od nekoliko tisuća djevojaka, koje se godišnje diljem svijeta prijavljuju na najprestižnije natjecanje na svijetu, Miss Universe, ima priliku za svjetski mandat i krunu.
Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'
VIŠE NEĆE BITI U ŽIRIJU

Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'

Melkior Bašić i Damir Tomljanović odlaze iz žirija 'MasterChefa', a njihov kolega Stjepan Vukadin sad je podijelio njihovu zajedničku fotografiju