Obavijesti

Show

Komentari 0

Antijunakinja Aleksi otvorit će ovogodišnji 'Brač Film Festival'

Antijunakinja Aleksi otvorit će ovogodišnji 'Brač Film Festival'

Brač Film Festival i ove godine sjaji zvjezdanim sjajem i tri dana donosi najnovije od svjetske i domaće kinematografije...

VIDEO

Supetar na Braču će od 8. do 10. kolovoza biti mjesto gdje će se moći pogledati najnovije filmske 'poslastice' jer postaje domaćin Brač Film Festivalu. Zaljubljenici u film moći će uživati u programu čija su tema debitanti na filmskoj sceni. 

Festival otvara jedan od najiščekivanijih filmova ove godine, "Aleksi" Barbare Vekarić.

- Aleksi nije karakter koji često viđamo u filmovima. Ona je kreativna, buntovna, bistra i senzibilna mlada žena koja iskazuje svoju seksualnost bez pardona. Ona je antijunakinja -  kaže Vekarić.

Na ovogodišnjem programu nalazi se i drama francuskog redatelja Xaviera Legranda "Julien u sredini" te drama Marka Kostića "Kozje uši" koja će, kako kaže redatelj, oduševiti sve ljubitelje crnog humora. 

Za oba umjetnika ovi su filmovi debitantski dugometražni rad. 

Osim glavnog programa, ovogodišnji festival donosi  i mnoštvo popratnog sadržaja. Po prvi puta ove godine, kratkometražni filmovi isključivo su studentski radovi koji stižu iz Europe i svijeta.

Brač Film Festival ističe se kao jedna od rijetkih platformi koja daje put do velikih ekrana onima koji još svoj zanat nisu uspjeli istrenirati na mnogobrojnim projektima.

Projekcijama za djecu i nagrađivanim naslovima poput “Leo Da Vinci: Misija Mona Lisa” te “Nevjerojatna priča o divovskoj kruški” BFF nastavlja odgajati najmlađe da steknu naviku odlaziti u kino.

U Supetru će biti i razne filmske radionice i masterclassovi vrsnih producenata regije. Oni će svoje znanje podijeliti s mladim filmofilima. Ekipi na Braču, uz već dobro uhodanu ekipu sastavljenu od redatelja Borisa Poljaka te medijskog producenta Nielsa Manna, ove godine pridružuje se i poznati filmski redatelj i producent Miloš Đukelić

Internacionalna ekipa koja broji preko 60 mladih entuzijasta boravit će tijekom Festivala u Supetru i sudjelovati na radionicama, projekcijama, predavanjima i okruglim stolovima.


Glavni program Festivala, otvoren za javnost je dugometražni program koji će biti u ljetnom kinu.

Cijeli program obogaćen je dodatnim aktivnostima i izložbama, a moguće ga je pronaći na www.bracfilmfestival.hr. Festival podržava Hrvatski audiovizualni centar, Grad Supetar i TZG Supetar.

Izvor: Brač Film Festival

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima
NOVA SURADNJA

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima

Taj će oskarovac oživjeti napeto snimanje posljednjeg albuma slavnog britanskog banda 'Let It Be', koristeći se sa 55 sati dosad nepoznatih videosnimki kultnog benda iz 1969. godine

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'
FANOVI ODUŠEVLJENI

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'

Brojni obožavatelji godinama su se pitali zbog čega su snimljena samo dva nastavka, a američka glumica ovih je dana otkrila vijest koja je oduševila brojne fanove filma
Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu
NAKON 30 GODINA

Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu

Zbog spajanja TV mreže Fox s Disneyjem, ugovori o licenciranju bit će drugačiji. Fox ne zna hoće im se isplatiti održati Simpsone na životu, budući da godinama ne ostvaruju prihode