Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
100 komentara

Apel Tajčinog muža: Ne smijem još umrijeti, sin mi je premlad

BORAC Suprug Tatjane Cameron Tajči, Matthew, plakao je danima kad mu je liječnik rekao da su mu najveće šanse da živi s rakom pluća još 12 mjeseci

Foto: Privatni album

Pomisao da bi moj 11-godišnji sin Blais mogao ostati bez oca me dotukla. Plakao sam danima i odlučio boriti se za svoj život, povjerio je prijateljima i obožavateljima Matthew Cameron (46).

POGLEDAJTE VIDEO:

[video: 1194961 / ]

Suprug pjevačice Tatjane Matejaš Cameron (46) prije nekoliko tjedana počeo se liječiti tabletama koje bi trebale spriječiti aktivnost proteina koji potiče rast i širenje karcinoma. Matthew je danima trpio snažne bolove zbog čega nije mogao sjediti. Nepušački tumor pluća proširio mu se i na kralježnicu.

- Prisilio sam liječnika da mi kaže koliko pacijenti koji primaju terapiju kao i ja u prosjeku žive. Kad mi je rekao da mogu očekivati godinu dana, osjećao sam se kao da mi je zabio šaku iz sve snage u trbuh - tvrdi Matthew. Američki producent od početka liječenja nije želio primati kemoterapiju jer su mu s njom prognozirali tek godinu dana života.

Tajči i njezin suprug Matthew dosad su skupili 370.000 od potrebnih 500.000 kn za liječenje raka pluća koji je metastazirao Foto: privatni album

- Nikad se nisam osjećao tako loše. Nisam mogao držati ni vilicu u ruci, a kamo li se samostalno odjenuti. Smršavio sam desetak kilograma i osjećao se jako slabo - objasnio je producent. Matthew i Tajči su krajem veljače na internetu počeli skupljati novac za njegovo liječenje. Dosad su skupili 370.000 od 500.000 kuna, koliko im je potrebno za nastavak terapije, a Matthew je na internet-stranici GoFundMe objavio emotivna pisma o životnoj borbi. Tajči je zamolila suradnike da je što češće zovu na gaže kako bi se suprug više mogao odmarati.

- Nedostaju mi sinovi i suprug otkako sam krenula na put. Osjećam se grozno što nisam mogla pratiti Matthewa na redovitu kontrolu, zbog čega sam satima jecala - rekla je Tatjana. Pjevačica je imala zakazanu turneju u SAD-u na koju je otišla sama autom. Na putu je snimala videoklipove jer se, tvrdi, tako lakše nosi sa suprugovom bolesti.

- Dali smo si vremena za tugovanje jer rak je opaka bolest koju nije lako pobijediti. Vjerujem u suprugovu snagu i teško mi je pala naša razdvojenost. Jedva sam čekala da ga grlim - rekla je pjevačica.

ŽELE IM OLAKŠATI Blizanke Ivana i Marija iz Osijeka su se preselile u New York gdje izrađuju majice posvećene Matthewu. Prodaju ih kako bi mu dale novac za terapiju

Foto: Privatni album

Još neko vrijeme neću znati pomaže li mi lijek. Ne osjećam više tako snažan pritisak u kralježnici pa se nadam da su moje molitve uslišene i da se rak polako povlači, tvrdi u emotivnom pismu Matthew.

Producent se požalio da je, osim što trpi snažne bolove, zbog uzimanja lijekova počeo osjećati probleme s disanjem. Ponekad ne uspijeva udahnuti, no danju ipak kontrolira svoje ponašanje kako bi izbjegao napadaje panike.

- Noću mi to ne polazi za rukom pa sam počeo piti antidepresive koji mi pomažu da se smirim - objasnio je Matthew. Dodao je da mu je najvažniji saveznik u borbi protiv raka Tajči koja se noću budi, sjedne uz njega te ga drži za ruku dok ne počne disati normalno.

Prijateljice njegove supruge, Ivana i Marija Ćurić, osmislile su majice na kojima su oslikale zdrava pluća. Blizanke iz Osijeka, koje proteklih godina žive i rade u New Yorku, prodaju odjeću koju su posvetile Matthewevoj borbi s bolešću. Novac od prodaje uplaćuju Tajčinoj obitelji za njegovo liječenje.

- Tajči je inspirirala i podržavala brojne mlade umjetnike koji nisu odustajali od svojih snova. Sad je došlo vrijeme da mi pomognemo njezinu suprugu pa smo na majicama oslikali pluća, a sve što zaradimo donirat ćemo mu za terapiju - rekle su Osječanke.

Na okupu: Tatjana i Matthew sa sinovima su često putovali po SAD-u Foto: Privatni album

S Tatjaninim suprugom družile su se nekoliko puta, a njegov optimizam nadahnuo je sestre da mu pomognu.

- Moj strah je stvaran. Unatoč molitvama. Ne želim da moji sinovi ostanu bez oca. Ne želim odbrojavati dane koji su mi preostali. Ni deset godina mi nije dovoljno, a kamoli desetak mjeseci - iskren je producent.

Matthew je oženio našu pjevačicu prije nešto više od 17 godina, a u braku su dobili sinove Dantea, Evana i Blaisea. Godinama žive u Cincinnatiju, a otkako se Cameron razbolio, Tatjanina majka Štefica preselila se iz Zagreba kćeri kojoj pomaže u kućanstvu.

- Ja sam samo mama koju moja Tatjana sad treba. I njezino troje djece me čeka. Idem i kroz zidove i željezo samo da budem uz njih, da pomognem što god mogu - rekla je Štefica.

Svaki dan hrabri i tješi kćer. Uvjerava je da će sve biti dobro. Tajči se trudi ostati jaka i ne prepušta se tuzi. Pozvala je sve koji mogu da novac doniraju za liječenje.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message