Show

Komentari 1

Arctic Monkeys: U Hrvatskoj nam je uvijek odlično svirati

Arctic Monkeys: U Hrvatskoj nam je uvijek odlično svirati

Bend je u Zagreb stigao večer prije koncerta te kažu da su doslovno na INmusic samo izašli iz kombija. Otkrili su kako su večer prije nastupa bili u gradu na piću

Arctic Monkeys prije tjedan dana su nastupali na osmom izdanju INmusic festivala, a dečki su nam prije koncerta otkrili nekoliko detalja o snimanju novog albuma, kako im je bilo nastupati u Splitu prije nekoliko godina te kakav im je Zagreb.

- Dugo smo radili na novom albumu, nikada toliko nismo bili u studiju. Bili smo u studiju oko šest mjeseci pišući i snimajući demo snimke - rekao je frontmen benda, Alex Turner. Dodao je kako su album završili prije nekoliko dana te je sada napokon spreman za objavu. 

Turner je otkrio i kako je surađivao sa Queens Of The Stone Age na njihovom novom albumu "...Like Clockwork".

- Otpjevao sam samo jedan mali djelić pjesme. S njima je odlično bilo surađivati, sada ih smatramo svojim prijateljima. Dosta smo se viđali od snimanja albuma "Humbug", kojeg je Josh Homme producirao. Sada smo kao velika obitelj - rekao je pjevač. Istaknuo je i kako su dobili Josha da otpjeva nešto na njihovom novom albumu.

Alex Turner je i komentirao koliko se bend promijenio od prvog do posljednjeg albuma. Smatra da su se u glazbenom smislu puno promijenili te misli da sada sviraju bolje i drugačije. S druge strane, kaže kako članovi benda imaju jednak odnos kao prijatelji kakav su imali i s 12 godina.

Bend je u Zagreb stigao večer prije koncerta te kažu da su doslovno na INmusic samo izašli iz kombija te ne znaju ostalo. Alex Turner i bubnjar benda Matt Helders komentirali su i kako su večer prije koncerta otišli u grad na piće. Između ostalog su komentirali i kako im je nastup u Splitu 2009. godine bio odličan te da im se sviđa u Hrvatskoj. 

Bend je otkrio i kako su svirali na brojnim glazbenim festivalima, ali im je uvijek najdraže svirati na Glastonburyju.

Najčitaniji članci