Obavijesti

Show

Komentari 36

Australac zbog Olivera naučio hrvatski: Volim njegove pjesme

Australac zbog Olivera naučio hrvatski: Volim njegove pjesme
4

MILJENIK Australac Dylan Potter doselio se u Split zbog ljubavi prema Oliveru Dragojeviću. Njegove emotivne pjesme nikad neće prestati slušati

VIDEO

Australac Dylan Potter (18) zbog Olivera Dragojevića naučio je hrvatski jezik u manje od godinu dana. Dylan je zbog ljubavi prema Oliverovoj pjesmi iz Brisbanea došao u Hrvatsku. Za Olivera je prvi put čuo kad je pjevač lani preminuo. Prijatelj Beograđanin tad mu je pustio pjesme 'Cesarica' i 'Trag u beskraju'. 

Oliveru ću na grob donit njegov posljednji spot, viski i cigarete
Oliveru ću na grob donit njegov posljednji spot, viski i cigarete

- Oliverove pjesme su ljubavne, za svaku situaciju ima stih. Volim njegov glas, znaš da pjeva samo istinu. Uvijek osjetiš njegovu emociju. Ako imaš problema u ljubavi, Oliver je super. Zapravo, njegove pjesme ostavljaju me bez teksta - kaže Dylan. Teško mu je reći koja mu je Oliverova najdraža pjesma.

- Ima nešto posebno u pjesmi ‘Tko sam ja da ti sudim’. Ima neka veza između Olivera i mene. Shvatio sam da ga nikad neću prestati slušati – kaže Dylan.

Hrvatski je počeo učiti lani u rujnu, a volio bi u Rijeci studirati hrvatski jezik.

- Gramatiku sam naučio iz knjiga, učio sam u biblioteci, a vokabular slušajući pjesme i gledajući filmove. Osim Olivera, volim Zdravka Čolića, Azru, Edu Maajku... Ali Oliver mi je top – kaže Dylan.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

01:19

U Hrvatskoj je već mjesec dana. Sad je u Splitu, a želi otići i u Velu Luku, Oliverovo rodno mjesto. U Zagrebu je na koncertu upoznao i Darka Rundeka, koji se iznenadio kako dobro priča hrvatski.

- Poslije koncerta sam mu prišao i pitao ga može li jedna slika. Bojao sam se ako ga pitam za više slika ili da razgovaramo da ne ispadnem naporan. Osim hrvatskog, pričam i francuski te španjolski – smije se Dylan.

Prijatelji nisu vjerovali da će naučiti hrvatski jezik, a na kraju su ga zbog njegove zaluđenosti jezikom prozvali Milan Lončar.

- Mislili su da ću odustati od učenja hrvatskog. Ali nisam. Još učim - kaže Dylan, koji je završio gimnaziju i počeo studirati pisanje. Nije mu se svidjelo.

- Najveća želja mi je studirati hrvatski u Rijeci. Moj plan posjeta Hrvatskoj nije uključivao Rijeku. No kad sam je posjetio, jako mi se svidjela. Ima nešto u tom gradu - kaže Dylan, kojeg je Hrvatska oduševila.

Ne može izdvojiti što mu se najviše sviđa. Sad razumije, priča, zašto Johnny Štulić pjeva 'Lijepe žene prolaze kroz grad'. U Splitu je obilazio znamenitosti i klubove, bio je i na Hvaru, a od hrane jako voli burek.

PRIJE 26 GODINA POGINUO JE DRAŽEN. Ovih 10 fotografija pokazuju kakav je zapravo bio čovjek

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'
ZBUNILA PRATITELJE

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'

Poznata hrvatska influencerica je objavila par fotografija, a zatim se raspisala o svojem omiljenom 'emojiju' te iznenadila...