Show

Komentari 7

Baldwin nije 'slavio' dan borbe za prava Afroamerikanaca jer mu je to 'bezveze', sad ga pljuju

Baldwin nije 'slavio' dan borbe za prava Afroamerikanaca jer mu je to 'bezveze', sad ga pljuju

A što se tiče nedostatka osjetljivosti na BlackOutTuesday, nemam pojma o ovom... nacionalnom danu bilo čega, rekao je i time razljutio mnoge. Uzvratili su mu komentarima koji bi ga, smatraju, trebali prizemljiti

Holivudski glumac Alec Baldwin (62) pozvao je svoje pratitelje da pogledaju njegov novi podcast, ali vjerojatno se nije nadao raspravi u koju se potom upustio. Napali su ga da je promovirao podcast 'Here's the Thing' o novoj knjizi Woodyja Allena na 'Blackout Tuesday', dan koji je predstavljao podršku u borbi za prava Afroamerikanaca.

Alec, Hilaria Baldwin and Kathie Lee Gifford grab Craig

Mnogi Alecovi pratitelji počeli su se raspravljati s njim jer smatraju da nije trebao objaviti Allena koji je optužen za seksualno uznemiravanje posvojene kćeri Dylan Farrow. 

- Bez teksta sam. Jesi li ti ozbiljan? - komentirala je jedna, a druga se nadovezala: 

- Uvijek sam voljela tvoj profil, ali ovo je užasna stvar za objaviti danas. 

Baldwin je odgovorio na kritike i objasnio kako je taj intervju morao objaviti jer je bilo unaprijed dogovoreno. 

- A što se tiče nedostatka osjetljivosti na BlackOutTuesday, nemam pojma o ovom... nacionalnom danu bilo čega - poručio je i time razljutio mnoge. Stoga su mu neki i uzvratili komentarom koji bi ga, smatraju, trebao prizemljiti. 

- 'Nacionalni dan bilo čega' je itekako uvredljivo. A kad si to već spomenuo, važno je da se nas glas čuje pa te ja više ne pratim - istaknula je bivša pratiteljica. 

Podsjetimo, prosvjedi u Americi traju već danima zato što je bivši policajac Minneapolisa Derek Chauvin (44) koljenom gnječio vrat 46-godišnjaka Georgea Floyda i tako ga usmrtio. Optužen je za ubojstvo Floyda, kojeg je pokušao nasilno privesti. Gušio ga je osam minuta i 46 sekundi. Od trenutka kad je Floyd prestao reagirati, Derek ga je gnječio još dvije minute i 53 sekunde.

Optužen je za ubojstvo trećeg stupnja i ubojstvo bez predumišljaja i za to je u Minnesoti predviđena kazna zatvora do 25 godina. Ovaj zločin svi osuđuju i pozivaju da prestane s rasističkim porukama i mišljenjima.