Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
74 komentara

Banfić ima novi posao: 'Dođite sebi u mom štaglju za 2490 kn'

Radionicu je nazvala 'Povratak prirodi - povratak sebi' koju će imati priliku pohađati 12 zainteresiranih ljudi. U cijenu su uključeni, kako je Banfić navedenla tri obroka dnevno, smještaj te radionice i tretmani

Foto: Privatni album
74 komentara

Nakon što je u veljači objavila da gradi kuću od gline u kojoj će živjeti s obitelji Ivana Banfić (49) odlučila je ljubav prema prirodi prenijeti i drugima. Pjevačica koja i danas ima gaže na kojima pjeva svoje stare hitova, poznatija pod nadimkom I Bee početkom svibnja organizira trodnevni 'Detox retreat' kraj rijeke Kupe.

POGLEDAJTE VIDEO:

Foto: Privatni album

Radionicu je nazvala 'Povratak prirodi - povratak sebi' koju će imati priliku pohađati 12 zainteresiranih ljudi za, kako piše Banfić, 2.490 kuna i to samo ako joj se novac uplati do 26. travnja, a ako ne onda će cijena radionice porasti za 300 kuna. 

U tu su cijenu, kako je Banfić navela, uključena tri obroka dnevno, smještaj te radionice i tretmani.

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Pri radionicama i tretmanima, glazbena zvijezda 90-ih,kako objašnjava, misli na meditacije, vježbe povezivanja i dijeljenja, ecstatic spirit dance u prirodi, radionice oslobađanja glasa, jogu, branje i pripremanje zdrave hrane, izradu domaćeg kruha kao proces povezivanja s obiljem na Zemlji te kreativno stvaranje.

Foto: privatni album

- Čaroliju življenja i ljubav možemo otkriti kroz najjednostavnije 'stvari', promatranje vatre, sjedenje u krugu, povezivanje, zajedničko pripremanje hrane, opuštanje, razgovor, zagrljaj, slušanje sugovornika, uživanje u obilju okusa i mirisa i samo bivanje. Vrlo često propuštamo ljepotu vidjeti u onome što je oko nas i u nama već sada. Upravo na to vas želimo prisjetiti na ovoj radionici i naučiti kako transformirati osjećaj nedostatka u osjećaj obilja - objasnila je pjevačica. 

Radionica će trajati tri dana u Staroj Drenčini u stogodišnjem štaglju, koji je ona sa svojom obitelji i prijateljima obnovila, a namještaj je ručni rad Ivanina supruga Krune. 

Pjevačica je u veljači počela gradi vlastitu glinenu kuću.

- Uskoro će naša obiteljska kućica biti gotova. U prirodi kraj rijeke Kupe u šumici. To je obiteljski projekt, ideja je došla slučajno. Razmišljali smo bismo li napravili brvnaru ili nešto drugo. Živjeli smo u kući i u zgradama, evo u glinenoj kućici još nismo - objasnila je Ivana. Istaknula je da vjeruje da je sve zapisano “tamo negdje”, a obožavatelji su se složili.

Ljubav prema prirodi presudila je u ovoj obiteljskoj odluci. Još nema uvjete za život u njoj, a sve su “putem” dokumentirali.

Foto: privatni album

- Snimali smo od početka, dok je to još bilo samo zemljište, pa kako smo postavili temelje i ostalo. Suprug i ja ćemo napraviti dokumentarni film o tome. Ali za sada nema ni prozore, ni vrata, niti išta da bismo se mogli tamo preseliti, ali budemo uskoro - rekla je Ivana i nastavila:

- Želimo živjeti u skladu s prirodom, kako nam je namijenjeno otkad Zemlja postoji. Previše smo se odvojili od zelenila, rijeke... Bilo je dosta gradskog života, želimo se maknuti iz tog užurbanog svijeta.

Naši partneri pišu
Message