Obavijesti

Show

Komentari 32

Barbara Kolar dobila desetku, a Tamara prva ispala iz showa

Barbara Kolar dobila desetku, a Tamara prva ispala iz showa
8

IMA TALENT Prvu desetku osvojila je Barbara Kolar dirigirajući 'Labuđe jezero', s čime je osvojila simpatije žirija koji ju je nazvao 'pravom labudicom za pultom'

VIDEO

Nakon što su naši studenti dirigenti u prvoj emisiji svojim dirigiranjem nasmijali žiri, članove Simfonijskog orkestra HRT-a i gledatelje, zabavi je došao kraj. U drugoj emisiji HRT-ovog showa 'Maestro' napustila nas je Tamara Živković Ivanović dirigirajući „Kolo“ iz „Licitarskog srca“ Krešimira Baranovića. 

- Kroz dva tjedna predivnog druženja s mentorom dirigentom Krešimirom Batinićem upoznala sam osnove ovog plemenitog i moćnog zanimanja. Strpljivo me je podučavao tehnikama dirigiranja i sigurno se potajno nadao mom prolasku u slijedeći krug. Nisam bila baš najbolja učenica jer je poštovanje uz veliku količinu treme, prema Simfonijskom orkestru HRT-a, prema vrhunskim glazbenicima i želja da na 'štreberski način'prenesem sve naučeno, presudilo nastupu u kojem nisam uspjela izboriti prolazak u idući krug natjecanja. Kao najveću vrijednost smatram poznanstvo s ostalim kandidatima-studentima. Svi su predivne, tople, obrazovane, a tako različite osobe, a ja sam uvjerena sam da ću ostati zapamćena barem po tome da sam prva ispala - rekla je iskreno.

Prvu desetku osvojila je Barbara Kolar dirigirajući 'Labuđe jezero', s čime je osvojila simpatije žirija koji ju je nazvao 'pravom labudicom za pultom'. Mirjam Pustički-Kunjko rekla joj je i da razmisli  o studiju dirigiranja. 

- Lijepo je čuti pohvale, ali se ne može spavati na lovorikama. Imam još puno toga za naučiti i puno etapa za proći -dodala je lijepa voditeljica.

Tjedni provedeni na relaciji Zagreb- Rijeka, kako bi što više vježbao sa svojim dirigentom Alanom Bjelinskim, isplatili su se Damiru Urbanu, koji je pokazao da postoji posebna glazbena veza između njega i Verdija. Urban je dirigirao uvertiru 'Moći sudbine' i pritom iskreno oduševio sve prisutne. Posebno ga je pohvalio maestro Fačini. 

- Vaša izvedba uvertire je bolje ispala nego kad sam je ja prvi put dirigirao - rekao mu je.

Nicolas Quesnoit dirigirao je 'Romea i Juliju' Sergeja Prokofieva trudeći se ne zaplesati nimalo, dok je mentor Josip Ivan Skender Draženu Siriščeviću kazao da pati od tempitisa (upale tempa).

Epitet 'neodoljiva' zaslužila je Areta Čurković svojim nastupom u kojem je dirigirala ulomak 'Peera Gynta' Edwarda Griega. Posebno je oduševila maestra Kranjčevića. 

- Bit ću i dalje svoja, ne pokušavam šarmirati nikoga, ako sam pritom nekom neodoljiva, meni je jako drago zbog toga -kazala je Areta.

Na kraju emisije imali smo priliku čuti još jednu uvertiru poznate opere 'Carmen' pod dirigentskom palicom Ozrena Grabarića. Nastup mu je bio turbulentan, a uspio je taj dan potrgati i maestrov štapić. Pravdao se da mu je maestro dao jeftin štapić, a članica žirija Mirjam Pustički- Kunjko rekla mu je da iza odličnog dirigenta, stoji pravi glumac.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece
SKUPA U POLITIČKIM VODAMA

Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece

Marija i Nino Raspudić nikada javno nisu govorili o svojoj vezi, a nakon što se Selak pojavila u Mostovoj emisiji 2020. godine sa drugim prezimenom, potvrđeno je da se par vjenčao