Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
7 komentara

Barbara prešla u vodstvo: Malo je bljedunjavo, kao dječja hrana

Studentica Barbara se potrudila kako bi gosti na njezinoj večeri doživjeli pravi zagorski štih u staroj kleti pa je za tu prigodu pripremila tradicionalna jela na nešto moderniji način, ali prezentirana po starinski

Foto: RTL
7 komentara

U četvrtak navečer Barbara Storjak pozvala je ostale natjecatelje u Pregradu u svoju klet pokraj prekrasnog voćnjaka i prostranog vinograda kako bi im prezentirala svoju viziju zagorske kuhinje.

Foto: RTL

Za predjelo je poslužila jelo zvano Narančasto iznenađenje – krem-juhu od buče posluženu u starinskim keramičkim posudicama.

- Na izgled je bilo jako lijepo žuto, koštice volim, jedva sam čekala da probam - kazala je oduševljeno Ana, no Sanja se s tim nije složila.

- Bljedunjavo mi je malo izgledalo, kao dječja papica. Falilo je malo ukusa, boje i malo bučinog ulja gore - komentirala je Sanja, dok je Kreši juha baš prijala.

Foto: RTL

Pajcek u šumi bilo je ime glavnog jela za koje je Barbara na ručno rađenim drvenim pladnjevima poslužila punjeni lungić s bijelim žgancima i umakom od vrganja.

- Izgledalo je za poželjeti - izjavila je Ljubica, koju je mlada studentica ugodno iznenadila svojim kulinarskim sposobnostima te joj se jelo dopalo, jednako kao i Kreši, iako to nije bio izvorno zagorski recept, nije mu smetalo jer je sve bilo ukusno.

Foto: RTL

Za desert je pripremila pitu od kupina i sira, što je Sanji u potpunosti odstupalo od zagorskog jelovnika.

- Prvi dojam deserta sve u redu, ali mi nema ni trunke poveznice sa Zagorjem. S obzirom na okolinu u kojoj jesmo, djelovalo je premoderno. Pomiješala je moderno i starinski - kazala je Sanja, kojoj se taj spoj nije svidio i nedostajalo joj je Zagorja na tanjuru.

Foto: RTL

Na kraju večeri došao je red na ocjenjivanje. Ana je dala ocjenu osam jer joj desert nije bio autohton, a ambijent joj je bio previše zagorski. Krešo je dao ocjenu deset jer mu je sve bilo dobro i želi da Barbara   pobijedi, a desetku joj je dala i Ljubica, kojoj je sve bilo savršeno. Sanja je dala ocjenu sedam jer preferira zagorske recepte. Tako je Barbara osvojila 35 bodova, čime je prešla u vodstvo.

Naši partneri pišu
Message