Show

Komentari 27

Bez njih blagdani nisu isti: Ovo su najomiljeniji božićni filmovi

Bez njih blagdani nisu  isti: Ovo su najomiljeniji božićni filmovi

Legendarni 'Sam u kući' još je davne 1990. osvojio srca djece, ali i odraslih širom svijeta. Od tada do danas, ni jedan božićni filmski maraton ne prolazi bez njega

Možete li zamisliti Božić bez Kevina iz 'Sam u kući'? Ili klasika iz 1984. 'Divan život' koji je godinama na listi najpopularnijih božićnih filmova ikada snimljenih. Koliko god puta ste ih gledali, i dalje vam njihovo prikazivanje na televiziji izmamljuje osmijehe na licu. I bez njih Božić nije Božić, a mi vam donosimo listu najpoznatijih.

Zločesti Djed Mraz  

U filmu iz 2003. dva kriminalca rade kao Djeda Mrazovi u trgovačkom centru koji namjeravaju opljačkati. Mučno im je od božićnih pjesama, djece, roditelja i poklona. No sve se počinje mijenjati kad se jedan od njih, cinični Billy Bob Thornton, sprijatelji s jednim dječakom...

Zapravo, ljubav 

Zapravo ljubav (Love actually) je božićna romantična komedija iz 2003. o osam ljubavnih parova kojima se ostvare želje o pravoj ljubavi. Film je postao ultimativni ljubavni klasik i sada se već tradicionalno gleda u ovo doba. 

Divan život 

Ovaj klasik iz 1946. je najpopularniji božićni film ikad snimljen. Film donosi emotivnu priču o mladiću iz provincije koji sanja o bijegu u svijet, daleko od svoje male zajednice. Nakon što iskusi kakav je život bez obitelji i ljudi s kojima je odrastao, shvaća što je sreća i što stvarno želi, a u tome mu pomaže njegov duhoviti anđeo Clarence

Ljubav i praznici 

Ljubav i praznici (The Holiday) je romantična drama iz 2006. Priča je to o dvije žene koje zamijene domove i zemlje te se zaljube u lokalne muškarce. Kate Winslet, Cameron Diaz, Jude LawJack Black su glavni glumci ovog filma.

Sam u kući 1, 2, 3 

Sam u kući je filmski klasik koji se pušta svake godine. Još davne 1990. film je osvojio srca djece, ali i odraslih širom svijeta.

Od tada do danas, ni jedan božićni filmski maraton ne prolazi bez njega.

Vilenjak

Buddyja (Will Ferrell) su odgojili vilenjaci na Sjevernom polu. Putuje u New York u potrazi za svojim istinskim identitetom i otkriva da je život izvan radionice Djeda Mraza zastrašujući, ali možda je potpuno vrijedan svih izazova...

Čudo u 34. ulici

Čudo u 34. ulici (Miracle on 34th Street) film je iz 1994., a radi se o remakeu originala iz 1947. Film donosi magičnu priču o djevojčici i odvjetniku koji na sudu moraju dokazati da je Djed Mraz stvaran.

Grinch 

Grinch je fiktivni popularni lik kojeg je izmislio američki pisac za djecu, Dr. Seuss. Film iz 2018. animirana je obiteljska komedija u kojoj se, nakon skoro dva desetljeća, simpatično zeleno gunđalo vraća na velike ekrane. Grinch je naravno odlučan u namjeri da upropasti Božić u selu Whoville, no, umjesto da on ukrade Božić kao što smjera, velikodušnost i blagdanski duh mlade djevojčice preoteti će njegovo srce i možda čak spriječiti njegove zle namjere. 

Gremlini 

Izumitelj Randall Peltzer lutajući kineskom četvrti kao božićni poklon sinu kupi čudnovato biće zvano Mogwai. Malenom čupavcu nadjenu ime Gizmo. Ukućani se moraju pridržavati posebnih pravila: Mogwai ne smije doći u dodir s vodom i jakim svjetlom, a posebice ne smije biti hranjen iza ponoći.

Trenutak nepažnje i Peltzerovi na najgori način shvate svrhu pravila. Naime, Mogwai se reproducira uz pomoć vode, a njegovo potomstvo nije nimalo ljupko.

POGLEDAJTE VIDEO:

Najčitaniji članci