Obavijesti

Show

Komentari 72

Bili su omiljeni likovi: Gdje su danas zvijezde serija iz 90-ih?

Bili su omiljeni likovi: Gdje su danas zvijezde serija iz 90-ih?
1

Krajem prošlog tisućljeća, prije YouTubea i interneta, 'klinci' su nakon škole ili druženja s prijateljima trčali doma ne bi li stigli na epizodu serije koje su pobožno pratili. Ovo su bili najdraži likovi

VIDEO

Školsko zvono (1989. - 1992.)

Serija koja je pratila svakodnevni život školskih kolega osvojila je mnoge tinejdžere diljem svijeta, zahvaljujući i brojnim reprizama. 

Zacka Morrisa, šarmantnog, ali i manipulativnog plavušana, utjelovio je glumac Mark Paul Gosselaar (43). Zack se tijekom serije koristio raznim trikovima kako bi dobio što želi, zbog čega ga je portal Cracked i nazvao sociopatom.

Mark se nakon serije zadržao u glumačkim vodama, a prošle godine počela se prikazivati sportska serija 'Pitch' u kojoj ima jednu od glavnih uloga. 

Glumica Tiffani Thiessen (43) glumila je Kelly Kapowski, u koje su Zack i tinejdžeri diljem svijeta bili zaljubljeni. Kelly je bila najpopularnija djevojka u školi, sportašica i navijačica.

Thiessen je i nakon serije imala niz zamijećenih uloga, uključujući i onu u serijama 'Beverly Hills' i 'White Collar'. Udala se 2005. godine za Bradyja Smitha s kojim ima kćer Harpen Renn Smith (5). Trenutno ima svoju kulinarsku emisiju 'Dinner at Tiffani's'. 

Lark Voorhies (42) utjelovila je školsku tračericu i bogatu zaljubljenicu u modu Lisu Turtle. Nastavila glumačku karijeru i to u poznatim sapunicama poput 'Days of Our Lives' i 'The Bold and The Beautiful'.

Kasnije je glumu napustila kako bi se posvetila svojoj produkcijskoj kući. No Voorhies se 2012. godine pojavila u javnosti s jarkom i nesuvislom šminkom na licu, nakon čega se saznalo da boluje od bipolarnog poremećaja.

Najbolji Zackov prijatelj i školski prvak u hrvanju A.C. Slater također je imao svoju vojsku obožavateljica za vrijeme trajanja serije. Njega je glumio Mario Lopez (43) koji je danas voditelj.

Lopez je vodio showove poput 'Ples sa zvijezdama' i 'X Factor' te zabavnu emisiju 'Extra'. Lopez je i dan danas u top formi te se bavi boksom u slobodno vrijeme, a isklesanim tijelom hvali se na društvenim mrežama. 

Dustin Diamond (39) glumio je Screecha, štrebera koji je je bio vjerni Zackov prijatelj još od vrtića. Iako je bio jedan od najduhovitijih i najnevinijih likova u seriji, u privatnom životu, Dustin je sasvim drugačiji.

Nakon serije, nizao je same skandale. Objavio je pornić za kojeg je, kasnije je priznao, unajmio dvojnika. U zatvoru je bio čak dva puta. Prvi put jer je nasrnuo na muškarca sklopivim nožem u barskoj tučnjavi, a dvije godine kasnije jer je prekršio uvjetnu kaznu.

Dustin je i izdao knjigu u kojoj je otkrio tajne 'Školskog zvona'. Tvrdio je da su njegovi mladi kolege pušili 'travu' u svlačionicama te se seksali jedni s drugima, s gostujućim glumcima i svojim obožavateljima. Kasnije se svojim kolegama, koji s njim godinama nisu pričali, za sve ispričao. 

Kronike mladog Indiane Jonesa (1992. - 1993.)

Nakon što je svijet upoznao Harrisona Forda kao arheologa Indianu Jonesa, priča Georgea Lucasa dobila je i televizijsku adaptaciju. Serija je pratila djetinjstvo i adolescentsko razdoblje popularnog lika, a glumac Sean Patrick Flanery (51) ga je utjelovio u razdoblju od 16. do 21. godine.

Iako je serija s vremenom postala sve popularnija zbog repriza, u vrijeme prikazivanja, obje sezone su imale nisku gledanost pa je ukinuta. 

Flanery je poslije serije nastavio glumačku karijeru, a najpoznatiji je po ulogama u filmu 'Boondock Saints' te seriji 'Dexter'. Zbog svog mladolikog izgleda, šuška se da se Flanery podvrgnuo brojnim plastičnim operacijama. 

Strasti (1999. - 2008.)

Jedna od najdugovječnijih, ali i najbizarnijih sapunica svih vremena imala je vještice, ljubavne drame, lutke koje pričaju, demone i paralelne svemire. Jedan od najupečatljivijih likova svakako je bio Timmy, lutka vještice Tabithe Lenox koja je cijelo vrijeme tražila način na koji da zagorča život stanovnicima gradića Harmonyja. 

Timmyja je utjelovio 'najmanji glumac u Hollywoodu' Josh Ryan Evans. Ostvario je mnoge uloge na TV-u i filmu, uključujući i 'Kako je Grinch ukrao Božić'. Evans je umro 2002. godine od posljedica bolesti srca istog dana kada je njegov lik, Timmy, umro u seriji. Imao je 20 godina. 

Tabithu je glumila Juliet Mills (75) koja potječe iz glumačke obitelji. Mills je glumila u pregršt popularnih dramskih serija, sapunica i filmova uključujući 'Divlji u srcu', Ubojstvo, napisala je', 'Dinastija' i mnoge druge. 

Djevojčica iz budućnosti (1991. - 1993.)

Znanstveno fantastična serija o djevojčici Alani koja je iz godine 3000. doputovala u 1990. svojevremeno je oduševljavala klince. Zbog Alane, odnosno Katharine Cullen (41), mnoge su si školarke crtale tri točkice pored oka te nosile slične 'rajfove'. 

Alana se sprijateljila s djevojčicom Jenny Kelly, a proganja ju kriminalac iz budućnosti koji pokušava pronaći kapsulu s kojom je Alana došla u prošlost. 

Katherine je svoju karijeru preselila na kazališne daske te je ostvarila niz hvaljenih uloga u kazalištima diljem Sydneyja. 

Buffy, ubojica vampira (1997. - 2003.)

Serija je gotovo odmah postala kultni klasik. Priče o vampirima i raznim zlim stvorenjima protiv kojih se bori tinejdžerica Buffy Summers odmah je zadobila cijelu vojsku obožavatelja. Serija je proslavila glumicu Sarah Michelle Gellar, a lik Buffy postao je jedan od najsnažnijih televizijskih ženskih likova.  

Sarah je i u pauzi između sezona serije počela snimati hit filmove poput horora 'The Grudge' i 'Cruel Intentions' te je ubrzo postala jedna od najvećih holivudskih zvijezda. Glumica se udala za kolegu Freddieja Prinzea Jr., s kojim ima dvoje djece. 

Xena - princeza ratnica (1995. - 2001.)

Serija je nastala kao spin-off serije 'Hercules: The Legendary Journey'. Prati avanture ratnice i njene vjerne prijateljice Gabriele. Gledatelji do tada nisu imali prilike vidjeti žensku junakinju koja može poraziti cijelu vojsku ratnika, baš kao i muški lik. 

Xenu je utjelovila Lucy Lawless koja se nakon serije posvetila mjuziklima, a ostvarila je i manje uloge u poznatim serijama poput 'Battlestar Galactica', 'Agents of SHIELD' te 'Spartacus'. 

Autori serije nedavno su potvrdili ono što su svi 'sumnjali'. Xena i Gabriela bile su zaljubljene. Lucy je rekla kako smatra da se Xena zavrijeđuje vraititi na male ekrane. 

La Femme Nikita (1997. - 2001.)

Plavuša dugih nogu koja je tajna agentica s ubojitim vještinama jednako je očarala i muškarce i žene. Ona i njen 'šaputavi' mentor Micheal stalno su se nalazili usred moralnih dvojbi dok im je život visio o niti. 

Nikitu je utjelovila glumica Peta Wilson koja je u vrijeme trajanja serije bila proglašena jednom od najseksi žena na svijetu. Nakon serija, Peta uzela dugogodišnju pauzu od glume. Kasnije je dobivala manje uloge u serijama i televizijskim filmovima. Prije pet godina lansirala je svoju liniju donjeg rublja naziva Wylie Wilson. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 72
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...