Obavijesti

Show

Komentari 23

Bill Murray probao slovenske delicije i pjevao uz harmoniku

Bill Murray probao slovenske delicije i pjevao uz harmoniku
1

Pohvalio je domaće salame, štrukle i druge delicije, te vina iz kraja Melanijina djetinjstva, a posebno tortu koju su nedavno kreirali sevnički slastičari, nazvavši je torta Melanija

VIDEO

Glumca koji se proslavio ulogama u blockbusterima kao što su "Istjerivači duhova" i "Izgubljeno u prijevodu" na primanju u dvorcu blizu Sevnice ugostio je gradonačelnik Srečko Ocvirk, ponudivši mu da kuša slovenske specijalitete, kojima se glumac oduševio, objavili su slovenski mediji.

Američki filmski glumac Bill Murray koji boravi u trodnevnoj promotivnoj turi Slovenijom kušao je u srijedu slovenske specijalitete, među ostalim i slovensku "poticu", i to u Sevnici, mjestu u kojemu je odrastala američka prva dama Melania Trump.

Bill Murray - Take me out to Slovenia

Ameriška igralska legenda Bill Murray je danes obiskal naše veleposlaništvo. Kot nekateri morda veste, je gospod Murray izjemno goreč navijač bejzbol ekipe Chicago Cubs, saj na njihovih tekmah pogosto prepeva tradicionalno navijaško pesem »Take Me Out to the Ballgame.« Ker smo ameriško veleposlaništvo v Sloveniji, smo tekst malo priredili in gospoda Billa Murraya povabili k petju slovenske verzije z naslovom: »Take me out to Slovenia!« Seveda ob spremljavi vojaškega atašeja Krista Thodoropolousa na harmoniki. Tekst: Take me out to Slovenia, Take me up with Triglav. Buy me some štruklji and potica I don't care if I ever go back. Let me root, root, root For Postojna's Baby Dragon If he don't spawn it's a shame! For it's ena, dva, tri vina You're out in Ljubljana!

Posted by U.S. Embassy Ljubljana on Wednesday, June 7, 2017

Pohvalio je domaće salame, štrukle i druge delicije, te vina iz kraja Melanijina djetinjstva, a posebno tortu koju su nedavno kreirali sevnički slastičari, nazvavši je torta Melanija, po imenu prve dame, supruge američkog predsjednika.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Slovenija je vrlo simpatična i lijepa, ljudi su ljubazni, ima mnogo zelenila i biciklističkih staza. Vrlo dobro se ovdje osjećam, svuda sam dobro jeo, a okupao sam se i u Bledskom jezeru", kazao je Murray u Sevnici slovenskim medijima.

U Sloveniju ga je doveo američki biznismen Emil Gaspari, podrijetlom Slovenac kojega su u Sloveniju doveli poslovni interesi.

Slovenski mediji navode da se posjet američkih turista u Sloveniju od početka godine povećao za čak 30 posto, čemu pridonosi novi turistički imidž što ga je staroj domovini donijela Melania Trump.

Za manje od sto dolara američki turisti mogu u Ljubljani sudjelovati u razgledavanju mjesta koja je u mladosti posjećivala Melanija Knavs, dok se školovala u prijestolnici, a moguće je i razgledavanje Sevnice s lokalnim vodičem, pri čemu se može pogledati Melanijina osnovna škola i stambena zgrada u kojoj je živjela s roditeljima dok nisu sagradili veliku lijepu kuću u okolici grada koja je također dio turističkog itinerera.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'
ZBUNILA PRATITELJE

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'

Poznata hrvatska influencerica je objavila par fotografija, a zatim se raspisala o svojem omiljenom 'emojiju' te iznenadila...