Obavijesti

Show

Komentari 5

Bond, prvi James Bond slavi 90. rođendan: U braku je 45 godina

Bond, prvi James Bond slavi 90. rođendan: U braku je 45 godina
14

Zbog statusa najseksepilnijeg muškarca, Connery je ljubio brojne ljepotice tijekom karijere. Dvaput se ženio. Prva supruga bila mu je glumica Diane Cliento, a od 1975. u braku je s umjetnicom Micheline

VIDEO

Proslavio se kao prvi James Bond, glumio je u sedam filmova franšize te je na glasu kao jedan od najseksepilnijih muškaraca na svijetu. Glumac Sean Connery danas slavi 90. rođendan.

POGLEDAJTE VIDEO: Preminuo Roger Moore 2017., glumio je James Bonda

Pokretanje videa...

00:23

Tijekom karijere osvojio je mnoge nagrade, među kojima i prestižnog Oscara. Svijet ga pamti kao James Bonda, iako je imao i brojne značajne uloge. Magazin People proglasio ga je i najseksepilnijim muškarcem na svijetu, kao i najseksepilnijim muškarcem stoljeća. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Rodio se u Škotskoj te je uvijek bio na glasu kao veliki šarmer. Njegova majka Euphemia McLean je bila čistačica, a otac Joseph Connery je bio tvornički radnik i vozač kamiona. Seanov prvi posao bi je raznošenje mlijeka. Bio je u ratnoj mornarici Velike Britanije, a osim glume bavio se i drugim poslovima - vozio je taksi i kamion, bio je spasilac na plaži, model... 

AFP

S 18 godina Connery se počeo baviti i bodybuildingom, a od 1951. godine je naporno vježbao s bivšim instruktorom teretane u britanskoj vojsci. Sean je bio i strastveni nogometaš. Igrao je za klub Bonnyrigg Rose i tad ga je na jednoj utakmici vidio Matt Busby, tadašnji menadžer engleskog kluba Manchester Uniteda. Odmah nakon utakmice ponudio mu je ugovor, ali Connery je to odbio. 

Bili su na vrhuncu slave, a tada su odlučili odustati od karijere
Bili su na vrhuncu slave, a tada su odlučili odustati od karijere

- Shvatio sam da vrhunski nogometaš možeš biti do 30 godina starosti, a ja sam već imao 23 godine. Odlučio sam postati glumac i ispostavilo se da je to bio jedan od mojih najpametnijih poteza - rekao je svojedobno. 

The Man Who Would be King special screening - Edinburgh

S glumom je počeo 1951. najprije u kazalištu, a potom je bio u brojnim britanskim serijama i filmovima. Tajni agent James Bond mu je naposljetku promijenio život. Glumio je i u Hitchcockovim filmovima te je 2006. dobio nagradu za životno djelo Američkog filmskog instituta. Iste je godine otišao u mirovinu što se glume tiče, ali je radio kao redatelj te je davao glas u animiranim filmovima. 

63rd Edinburgh International Film Festival

Zbog statusa najseksepilnijeg muškarca, šarmer Connery ljubio je brojne ljepotice tijekom karijere. Dvaput se ženio. Prva supruga bila mu je glumica Diane Cliento s kojom je bio u braku od 1962. do 1973. Skupa imaju sina Jasona.

Edinburgh Festival

Trenutačno je u braku s umjetnicom Micheline Roquebrune, s kojom se oženio 1975. godine. Varao ju je i to je javno priznao, ali njihov brak je opstao unatoč svemu. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Ivana je u 'Milijunašu' osvojila 18.000 €. Odustala na pitanju o stadionu: Znate li vi odgovor?
13. PITANJE

Ivana je u 'Milijunašu' osvojila 18.000 €. Odustala na pitanju o stadionu: Znate li vi odgovor?

Ivana Dakić se prije desetak godina natjecala u 'Potjeri', a sad se okušala i u kvizu 'Tko želi biti Milijunaš'