Obavijesti

Show

Komentari 244

Borba za eure i kćer: Marijana bi ipak mogla ostati bez svega

Borba za eure i kćer: Marijana bi ipak mogla ostati bez svega
1

Marijanin suprug ima pravo na polovinu njezina novčanog dobitka u 'Big Brotheru', tvdi odvjetnik. U novom broju 24sataExpress stručnjaci otkrivaju tko je bliži pobjedi

VIDEO

Nemilosrdna pravna bitka između Marijane Kovačević i sad već njezinog bivšeg supruga Ivana Čvrljka se nastavlja. Prošlogodišnja pobjednica Big Brothera ovih se dana izjadala kako joj se suprug osvećuje na svakom koraku, te da je već sudski zatražio pola njezine nagrade od 104 tisuće eura i kako ne dopušta njihovoj kćerkici Korini da s njom izađe iz Hrvatske.

- Smatram da moj bivši suprug nema nikakvo pravo na pola moje nagrade jer kad sam ju dobila, on je već bio podnio zahtjev za razvodom. Osim toga, ja sam odgovorila protutužbom i tražim od njega pola bračne stečevine, a to su automobil i novac koji smo uložili u renoviranje stana i investicijske fondove - kaže 28-godišnja Marijana.

Pravnu zavrzlamu pokušao je pojasniti zagrebački odvjetnik Marin Domjanović koji se već više od 15 godina bavi građanskim i trgovačkim pravom. Na pitanje ima li Čvrljak pravo na pola iznosa Marijanine nagrade odgovara:

'Iako nisam dovoljno upoznat s cijelim slučajem, mislim da Marijanin suprug ima pravo na polovinu njezinog dobitka od sudjelovanja u Big Brotheru. Istina je da zakon govori samo o 'dobitku od igara na sreću', ali mišljenje zasnivam na tome da zakonsku normu ne treba tumačiti usko gramatički, nego teleološki. To znači da ju treba primijeniti na sve očigledno analogne primjere koji u zakonu nisu pojedinačno navedeni.

Smatram da Big Brother u kojemu je sporni dobitak ostvaren, ako ćemo pravno i ljudski, nije ništa drugo do li igra na sreću. Ne slažem se da je bračna zajednica prekinuta s njenim odlaskom u BB kuću, kako tvrdi Marijana, ako je ona tamo otišla iz zajedničkog doma i iz braka. Bračna zajednica eventualno je prekinuta tek trenutkom njezinog konačnog odlaska u Beograd k novom partneru, tako da je dobitak od BB-a i po toj osnovi - po mom sudu - bračna stečevina'.

Koliko će trajati sudski postupak Domjanović nije mogao prognozirati jer, kako kaže, to ovisi o nizu faktora kao na primjer o preopterećenosti suda, pa samim time i terminima ročišta, zatim broju dokaza koje će predložiti stranke i evenutalnim vještačenjima. 


Marijanu Kovačević očekuje i pravna bitka oko skrbništva nad trogodišnjom kćerkom Korinom koju želi povesti sa sobom u Beograd gdje je već počela živjeti sa svojim ljubavnikom iz BB kuće – 6 godina mlađim Nikolom Nemeševićem Nemešom. Prema njezinim riječima, bivši suprug joj želi na sve moguće načine napakostiti, pa je ‘stavio zabranu na Korininu putovnicu’.

>>> Cijeli članak pročitajte u novom broju 24sataExpressu uz kojeg vam darujemo knjigu 'Mozgalice'!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 244
VIDEO

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...
Komentar Enisa Bešlagića je naljutio Jacquesa: Suptilno mu je uzvratio putem Facebooka
NIJE MU SJELO...

Komentar Enisa Bešlagića je naljutio Jacquesa: Suptilno mu je uzvratio putem Facebooka

Mladi pjevač ToMa u emisiji se maskrao u pjevača, a Enisova reakcija nije se svidjela Jacquesu...