Obavijesti

Show

Komentari 71

Boris Dvornik preminuo u Splitu u 69. godini života

Boris Dvornik preminuo u Splitu u 69. godini života
10

Glumac je preminuo u svom rodnom gradu od infarkta, potvrdila je Danijela Dvornik. Obitelj glumačke legende vijest je primila s nevjericom...

VIDEO

Boris je ustao iz kreveta i krenuo prema kuhinji. U mraku sam čula kako se nešto ruši. Potrčala sam prema njemu i našla ga na podu. Pokušala sam ga reanimirati, ali već je bio mrtav dok sam to činila. Umro je u roku 20 sekundi. U šoku sam, još nisam svjesna što je bilo, rekla je Dijana Dvornik (63).
Njezin suprug Boris Dvornik (69) preminuo je u ponedjeljak malo prije jedan ujutro od srčanog udara. Užasnuta Dijana najprije je zvala Hitnu pomoć, a zatim sinove Deana (45) i Dinu (43). Dean, koji živi u Zadru, istog je časa pojurio prema rodnom gradu. Dvornikovi sa zagrebačkom adresom, Dino, pobjednica “Big Brothera” Danijela (41) i kći Ella (17), danas će doputovati u Split.
- Šokirali smo se kad smo čuli. Tko bi to očekivao?! Bio je zdrav. Prekjučer sam razgovarao s njim i bio je ok - rekao je Dino.
Kaže da Boris nije bio samo glumačka legenda već i dobar otac.
- I umro je bez muke. Da bar svatko može tako živjeti i umrijeti - kaže Dino. Majka za Borisovu preranu smrt krivi način života.
- Pretjerivao je u nekim stvarima i iscrpljivao se poslom. Mogao je živjeti još 20 godina, ali on je živio na svoj način. Uvijek je govorio da neće živjeti po receptu - rekla je.

LJUBAV ZA CIJELI ŽIVOT
Dijana i šest godina stariji Boris Dvornik upoznali su se dok je njoj bilo samo 16 godina. Vjenčali su se čim je postala punoljetna, nakon dvije i pol godine veze.
- Proveli smo zajedno gotovo 50 godina. Bio je moj cijeli život. Sad sam ga izgubila u najgorim godinama. Ne znam kako ću bez njega - kaže Dijana.
Vjenčali su se 1962. i u dvije godine dobili dva sina. Dijana se nikad nije zaposlila. Brinula se o djeci i suprugu, koji je već početkom '60-ih stvorio zavidnu glumačku karijeru.
- On je radio na svoj način, ja na svoj. Bila sam stup kuće - govori Dijana i dodaje da je Boris bio divan suprug i otac. Ističe da mu je obitelj bila sve, bez obzira na karijeru i način života.
- Moja mama od svoje 16. godine nije ni dana bila bez njega. Bit će joj teško, ali ona je jaka. Uvijek je bila borac i znam da će biti dobro - kazao je Dino. Boris i Dijana Dvornik imaju petero unučadi. Dininu jedinicu Ellu, Deanovu kćer iz prvog braka Deu, Borisa i Arianu iz Deanova drugog braka te Andreu (3) iz Deanova trećeg braka.

NIJE USPIO DOVRŠITI FILM O SVOM ŽIVOTU
Posljednjih godina Dvornik je radio na projektu “Balade o glumcu”. Dokumentarna serija trebala je obuhvatiti njegov život od početaka u kazalištu Titovi mornari u Splitu pa do današnjih dana. Scenarij je pisao pet godina. Seriju je planirao snimati na svim mjestima važnim za svoju karijeru, diljem bivše Jugoslavije. Prošle godine završio je pilot-epizodu, na temelju koje je pregovarao s producentskim kućama o nastavku snimanja, koje je planirao dovršiti ove godine.
- Problem je što sam još živ, pa svi s kojima razgovaram misle kako još nije vrijeme za takav projekt. Kad umrem, sve će biti lakše - komentirao je Boris na sebi svojstven način.

SPROVOD NA LOVRINCU U 15.30
Posljednji ispraćaj Borisa Dvornika bit će u srijedu u 15.30 na splitskome gradskom groblju Lovrinac, a svi ožalošćeni mogu se od glumačke legende prije toga oprostiti i na komemoraciji u splitskom HNK. Boris Dvornik počivat će kraj svojih roditelja.
- Boris nikad nije išao na sprovode. Nema ni grobno mjesto. Tko bi se pred njim usudio spomenuti tako nešto - kaže supruga. Komemoracija za pokojnog glumca će biti u srijedu u 13 sati u HNK Split.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?
UPOZNAJTE 15 FINALISTICA

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?

Tek će jedna od nekoliko tisuća djevojaka, koje se godišnje diljem svijeta prijavljuju na najprestižnije natjecanje na svijetu, Miss Universe, ima priliku za svjetski mandat i krunu.
Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'
VIŠE NEĆE BITI U ŽIRIJU

Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'

Melkior Bašić i Damir Tomljanović odlaze iz žirija 'MasterChefa', a njihov kolega Stjepan Vukadin sad je podijelio njihovu zajedničku fotografiju