Obavijesti

Show

Komentari 307

Borna Rajić je bankrotirala: Na dan je trošila 80.000 kuna?

Borna Rajić je bankrotirala: Na dan je trošila 80.000 kuna?
1

Njena firma u stečaju je zbog minusa od 555.000 kuna, a ostala je dužna čak i za poštarinu. Propao je tako još jedan biznis životne učiteljice i bivše supruge tajkuna Luke Rajića (52)

VIDEO

Borna Rajić (44) je otjerala tvrtku u stečaj nakon što ju je odvjetnički ured Mirka Batarela tužio zbog duga od oko 66.000 kuna koje njezina tvrtka Borna design d.o.o. nije platila dostavnoj službi Overseas Trade. Poduzetnica je prestala plaćati poštanske i špediterske usluge, iako su joj dostavljali tkanine od kojih je šivala odjeću, pa su podnijeli tužbu u studenom prošle godine.

Bornine kreacije s prepoznatljivim kariranim uzorkom pokazala je i na zagrebačkoj modnoj reviji 2011. i 2013. godine, kao i na Sarajevo film festivalu. Dok su se jedni sprdali s kolekcijom govoreći da je odjeću sašila od stolnjaka, drugi su je hvalili.

Riješila se vjerovnika: Da ne bi morala podmiriti dugovanja, odlučila se za skraćeni tečaj

- Kad su se dovršavale kolekcije, nije se pitalo je li noć ili dan. Odradili bismo redovito radno vrijeme, pa opet dolazili u šest navečer i radili do dva-tri ujutro, a ona naš trud nije cijenila - opisivali su Rajić bivši zaposlenici. No zagrebačke trgovine u kojima je Borna prodavala kolekcije odustale su od suradnje jer, kako su rekli, njezine haljine s cijenom od 5000 kuna stajale bi na vješalicama i po nekoliko mjeseci.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nikad nije bila u plusu

Budući da je Bornina tvrtka registrirana u Rovinju, skraćeni stečajni postupak vodio se u Pazinu, a Trgovački sud imenovao je i stečajnog upravitelja Nikolu Delića.

- Imam puno tvrtki kojima sam stečajni upravitelj. Među njima je i Borna design d.o.o., ali nemam nikakvu poslovnu dokumentaciju, nego sam samo zadužen za primanje i otpravak pismena - rekao je pulski odvjetnik. Mirko Batarelo, odvjetnik oštećenog Overseas Tradea tvrdi da je Rajić namjerno tvrtku otjerala u stečaj.

- To je najjednostavniji i najjeftiniji način da nikome ništa ne plati - uvjeren je odvjetnik. Borna design je osnovala 2010. godine, Tvrtka ni jednu poslovnu godinu nije uspjela završiti u plusu.

Konačni poslovni krah

Najviše je zaradila 2012. godine - oko 328.000 kuna, ali su te godine izdaci bili dvostruko veći. Prošlu godinu Rajićkina tvrtka završila je s minusom od 555.000 kuna. U travnju je zbog toga Trgovački sud u Pazinu proglasio stečaj.

Skupi dizajneri: Borna je rekla da, kad ne nosi svoje kreacije, kupuje robu najpoznatijih dizajnera

Nakon brakorazvodne parnice od Luke Rajića pisalo se da je Borna najbogatija Hrvatica. Navodno joj je pripalo 44 milijuna eura.

U tom iznosu bila je vrijednost kuće na Ženevskom jezeru, lukusznog stana u centru Zagreba i imanja u rovinjskoj Španidigi. Borna je prodala kuću u Švicarskoj i preselila se u Pariz u unajmljeni stan u kojem je živjela s trojicom sinova.

Pariški život na visokoj nozi

Za svakog od njih Luka joj je navodno plaćao mjesečnu alimentaciju od 10.000 eura. U televizijskom intervjuu izjavila je da se od jutarnjeg buđenja osjeća glamurozno.

- Kad ne nosim svoje kreacije, odijevam se u odjeću najpoznatijih svjetskih dizajnera - pohvalila se Borna. Otkrila je da obožava Louisa Ferauda, čiji je komad odjeće stajao 7000 eura, a kod kuće je odjenula Valentinovu hot couture haljinu. Ipak, Borna je napustila Pariz i ostavila za sobom repove. Ostala je dužna trima poslovnim suradnicima.

Zapušteno imanje: U Rovinju još nije posadila maslinik ni polje lavande

Da je 2013. godina bila kobna za Bornu, saznalo se kad je zatvorila i unajmljeni butik u središtu Venecije i tamo ostala dužna za ‘rentu’. Na mjesec je morala plaćati 8500 eura.

Rasprodaja sve po 300 kuna

Prije nekoliko dana najavila je da će svoju vintage kolekciju iz 2011. rasprodavati po tristotinjak kuna. Tom prilikom komentirala je i nagađanja da je bankrotirala.

- Ne znam koliko bih robe po 300 kuna morala prodati da bih, recimo, od toga podmirila noć u mojem hotelu za odmor - odgovorila je Rajić aludirajući da i dalje živi luksuzno. Prije sedam godina maštala je da će na zemljištu u Rovinju posaditi lavandu i masline, no do danas tamo nema ni drvca ni grma.

Otkad se vratila u Zagreb, živi u unajmljenim skupim stanovima, pa se već naveliko počelo pričati da je potrošila gotovo sav novac. Ako je to istina, životna trenerica je u deset godina, otkad se rastala, spiskala oko 300 milijuna kuna. Ispada da je u prosjeku na dan trošila oko 80.000 kuna.

 

Svoja u svome: Umjetnica je ponekad nosila i svoje kreacije

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 307
VIDEO

Nije sve tako savršeno: Jennifer Lopez fotkali na ulici, evo kako izgleda bez filtera i 'fotošopa'
NE MOŽE SE SVE SREDITI

Nije sve tako savršeno: Jennifer Lopez fotkali na ulici, evo kako izgleda bez filtera i 'fotošopa'

Čini se kako je dosta smršavila u posljednje vrijeme jer joj trbuh i struk, koji su se isticali ispod kratke majice, nisu glatki ni zategnuti

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'
ZBUNILA PRATITELJE

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'

Poznata hrvatska influencerica je objavila par fotografija, a zatim se raspisala o svojem omiljenom 'emojiju' te iznenadila...
Bianca Censori bosa prošetala Disneylandom: 'Ovo je najviše odjeće što je ikada nosila...'
KANYEOVA DRAGA

Bianca Censori bosa prošetala Disneylandom: 'Ovo je najviše odjeće što je ikada nosila...'

Bianca i Kanye u braku su od kraja 2022., a od ljeta iz dana u dan šokira svojim golišavim modnim kombinacijama