Obavijesti

Show

Komentari 122

Boytronic je odgovorio Lani: Bijesna si jer sam ti dao otkaz

Boytronic je odgovorio Lani: Bijesna si jer sam ti dao otkaz
4

Lana Klingor za mene je završeno poglavlje od onog trenutka otkako je prestala biti članica grupe ET, poručio je Adonis Ćulibrk u svom obraćanju javnosti i medijima

VIDEO

Dva dana nakon što se Lana Klingor Mihić (33) preko Facebooka odlučila obratiti Boytronicu koji je, kako tvrdi, stalno pokušava ocrniti i prikazati kao neprofesionalnu, Adonis Ćulibrk nije joj ostao dužan. Odlučio joj je odgovoriti na optužbe da je njen glas u spotu 'Ja bit ću fer' presnimljen pa pjesmu sada pjeva Katarina Rautek koja je trenutačno pjevačica E.T.-ja.

Boytronicovo priopćenje donosimo u cijelosti:

'Nakon nevjerojatne medijske pompe koja se podigla ovih dana, dužnost mi je kao glazbenika, profesionalca, čovjeka i oca reagirati na javno prozivanje i vrijeđanje od strane Lane Klingor na njenom FB profilu dana 14.08.2014.

Iako isprva nisam mislio komentirati navode dotične, ali zbog razmjera koje je ova priča poprimila u medijima  primoran sam iznijeti činjenice koje u potpunosti opovrgavaju njene navode, u svrhu njezine, pretpostavljam samo promocije, a s očitim ciljem diskreditiranje mene kao javne osobe.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Početi ću od epiteta „dama“ kojeg si je dotična sama pridjenula a koji u potpunosti ne odgovara uličnom rječniku kojim se ista u postu služi.

Na njenu žalost nikada nisam imao potrebu nikome pričati o njoj, niti davati izjave  (da se poslužim njenim „ damskim „ rječnikom- „ srati"), ali postoje novinski napisi njenih izjava starijih datuma koji vrijeđaju mene, grupu i moj rad, gdje iznosi nerelevantne činjenice koje su u potpunosti nesukladne ugovoru i svim stavkama istog, koje posjedujem, što dovoljno govori o njenoj „ 10- godišnjoj šutnji „.

Što se tiče montaže Katarininog vokala na video broj „ Bit ću fer “, ovdje se zaista radi o nehotičnoj pogrešci u montaži video studija s kojim ET godinama surađuje, a kojeg sam prije 5 godina angažirao da mi sve ET spotove sa analognih beta traka (sveukupno 12 video brojeva) presnime na DVD kako bismo ih mogli upload-ati na  ET YouTube kanal, ali ih i sačuvati u digitalnom obliku. Naime, budući je ton bio loš na svim beta kasetama (od kojih su neke stare i 14 godina) oni su svojevoljno u dobroj namjeri profesionalaca zamijenili originalan zvuk sa  snimkama s naših CD albuma koje ionako posjeduju. Nisu mogli ni u ludilu znati da je na albumu verzija koju je  ponovo snimila Katarina. Zaista nije imalo smisla da nakon raskida ugovora, na album stavim jednu pjesmu sa vokalom bivše pjevačice, i sve ostale s Katarinom. Takav isti slučaj smo preslušavanjem ovih dana otkrili i na video broju „ Ljubav nema ništa s tim “ gdje je snimka Andreje Čubrić  zamijenjena sa vokalom i snimkom Lane Klingor. No, to Lanu očito nije zasmetalo.  Iz tog razloga ta dva video broja uklonjena su trajno sa službenog ET YouTube kanala.

Kada me „dama“ već optužuje za „zavjeru protiv nje“ onda je trebala odvojiti 2 minute vremena i vidjeti da je i ostalih pet spotova iz perioda naše suradnje na YouTube kanalu sa njezinim vokalom, tako da se insinuacije da je „ ikad postojala u grupi “ u potpunosti odbacuju.

Moja je jedina greška u tome što zaista nisam preslušao snimke nakon digitalizacije, već sam ih pustio na upload. Zaista ne gledam stare spotove grupe, a još manje slušam svoje skladbe. Nije mi palo na pamet da pregledavam stare materijale i na tom mom nehotičnom propustu se ispričavam svima koje je to duboko potreslo. No, da sam takav kakvim sam okarakteriziran u njenom postu, na našem kanalu ne bi nikada bio niti jedan spot u kojemu se ona pojavljuje. Sve je to lako provjeriti na našem službenom ET YouTube kanalu - kako datume upload-a, tako i ton: https://www.youtube.com/user/electroteam

Laska mi njezina izjava „ ne dira me što si lobirao da se na radiopostajama pjesme KOJE SAM JA SNIMILA u bendu puštaju sa Katarininim vokalom “ jer bi to značilo da imam takvu moć, veću i od premijera i predsjednika, da vlasnici i urednici radio postaja slušaju moje naredbe i prohtjeve, ali je ta izjava više nego licemjerna, jer je dotična snimila i izvodila pjesme koje je u originalu prije nje izvodila i snimila Vanna, koja je čak i koautor tih pjesama.

Da, istina je da sam nedavno na jednom zagrebačkom radiju na pitanje novinara „ zašto sam prekinuo suradnju s njom “  izjavio da je neprofesionalac ne ulazeći u bilo kakve detalje o suradnji i iza toga stojim jer svatko tko se ne drži ugovora koji je potpisao, te krši odredbe istog,  za mene je neprofesionalan i to je znak da je vrijeme da se suradnja otkaže. Sve izvan okvira ugovorenog ili dogovorenog je za mene neprofesionalno i sa takvim ljudima ne želim imati poslovnu suradnju. Ako to njezinim „damskim“ vokabularom znači „ nadurena baba “, onda to i jesam.

Naime, gotovo svaki izvođački i diskografski ugovor, kao i ugovor između izvođača i producenta svugdje u svijetu sadržava članak da se za vrijeme trajanja ugovora ne smije snimati za treće osobe, što je dotična prekršila, te je snimila pjesmu za Hrvatski skijaški savez, što je samo jedan od razloga raskida. TO je utuživo!

Pozivati se na zabranu izvođenja ET skladbi za mene ima itekako smisla, jer je to moje apsolutno pravo kao producenta i autora. Naime, to je vrlo čest slučaj i stavak u ugovorima. Gotovo sve pjesme, snimke, spotovi, slike i sve ostalo vezano uz grupu ET je moje intelektualno vlasništvo. Dotična je punoljetna ušla u grupu, i imala je dovoljno vremena proučiti ugovor, aneks ugovora, kao i raskid ugovora.

Ako je već okarakterizirala njezin (jedini) blistavi pjevački period, a koji joj se dogodio u grupi ET, kao loš, sa lošim „poskočica“ pjesmama,  onda ne vidim niti jedan razlog da ikada igdje izvodi pjesme grupe, tim više što ET nastavlja rad dalje bez nje.

Po raskidu ugovora s njom okrenuo sam novu stranicu ET-a s pjevačicom Katarinom Rautek s kojom imam odličnu suradnju već 9 godina i 3 mjeseca, a što ju čini ET pjevačicom sa najdužim stažom u grupi.

Da, istina je da je slučajem okolnosti raskid potpisan na šanku, ali samo iz razloga što je njoj i meni tako i u tom trenu, toga dana odgovaralo. Sasvim je irelevantno gdje je stavljen potpis na papir. Kome se zbog toga moram opravdavati? Razumijem njezin konstantan bijes sve ove godine, ali to je normalna reakcija kada nekom date otkaz iz grupe ili poduzeća. Sumnjam da bih kao neprofesionalac uspio održati grupu ET 27 godina te od banda osigurati lagodan život.

O „ faking kompleksima “ i ostalim uvredama, klevetama i insinuacijama ne želim trošiti ni riječi. Mislim da je njen post više rekao o njoj samoj. Žalosno je i tužno da se u jednoj zemlji PR agentica  tako izražava i obraća javnosti, te na osnovu toga dobije toliku medijsku pozornost. Zahvaljujem medijima koji su željeli čuti i prenijeti moju stranu priče, no Lana Klingor za mene je završeno poglavlje od onog trenutka otkako je prestala biti članica grupe ET.  Nakon ovog dopisa, apeliram i molim Vas medije da me po tom pitanju ne kontaktirate.'

Kad je već riječ o bivšoj pjevačici grupe ET, onda poslušajte i naš najnoviji single simboličnog naziva „BIVŠA“:

VIDEO
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 122
VIDEO

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'
ZBUNILA PRATITELJE

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'

Poznata hrvatska influencerica je objavila par fotografija, a zatim se raspisala o svojem omiljenom 'emojiju' te iznenadila...