Obavijesti

Show

Komentari 9

Božanstven glas i velika ljubav prema alkoholu koji ju je ubio

Božanstven glas i velika ljubav prema alkoholu koji ju je ubio
26

Amy Winehouse preminula je s 27 godina. Svojim je pjesmama osvojila cijeli svijet, uspoređivali su je s legendarnim glazbenicama. Sve je to palo u vodu zbog ovisnosti

VIDEO

Preminula je 23. srpnja 2011. s 27 godina. Iako se nagađalo da se predozirala, liječnici su obdukcijom utvrdili da ju je ubio alkohol. Količina alkohola u krvi koju su joj izmjerili na obdukciji bila je 4,16 promila, što je pet puta više od količine dopuštene tijekom vožnje u Engleskoj. Zbog toga je prestala disati i pala u komu. Pronašao ju je tjelohranitelj kojem je rekla da mora malo prileći pa joj nije ulazio u sobu. Umrla je u svom domu u sjevernom dijelu Londona.

Počela je ponovno piti tjedan dana prije smrti. Liječnici su joj savjetovali da se alkohola ne smije ostaviti naglo, već da bi trebala postepeno prestati piti. Ona to nije mogla. Ili je pila po nekoliko boca votke dnevno i pijana bauljala po kući i vani ili je bila potpuno 'čista'. 

Nadahnula je mnoge

Amy je 2003. godine izdala debitantski album 'Frank' koji je u Velikoj Britaniji bio jako popularan. Nakon toga 2006. je izdala album 'Back To Black' koji joj je osigurao planetarnu slavu. Za album je osvojila ukupno pet nagrada Grammy, uključujući 'četiri najcjenjenija Grammyja', među kojima su oni za album godine i za izvođača godine. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Najpoznatiji su Amyni hitovi 'Back To Black', 'Love Is a Losing Game', 'Tears Dry On Their Own', 'You Know I'm No Good', 'Rehab', 'Valerie' te brojni drugi.

Svojim je glazbenim izričajem osvježila i oživjela britansku scenu. Njene pjesme našle su se na svim značajnim svjetskim glazbenim ljestvicama. Osim toga, brojne glazbene zvijezde su istaknule kako su inspiraciju u stvaranju glazbe pronašli upravo u pjesmama Amy Winehouse. Njenu glazbu obožavaju Adele, Lady Gaga te Duffy.

Osim svojim pjesmama, svjet je oduševljavala i svojim odijevanjem. Bila je muza Karlu Lagerfeldu, a pokojnog Alexandera McQueena je mrzila jer ju je izvrijeđao na jednom tulumu i ona mu to nikada nije oprostila. Kao znak pomirbe poslao joj je skupocjenu haljinu koja stoji više od 127, 000 kuna. Winehouse ju je zapalila na roštilju. 

Isplativa i nakon smrti

Haljina od šifona koju je Amy Winehouse nosila kad su je fotografirali za album 'Back to Black' na aukciji je prodana za nešto manje od 370.000 kuna. Ni mjesec dana otkako je preminula 'Back to Black' oborio je sve rekorde prodaje i postao najprodavaniji album u Velikoj Britaniji.

Nekoliko dana nakon Amyne smrti iz njezine kuće pokradene su kopije neobjavljenih pjesama, knjige i pisma. Pristup kući imalo je svega 20-ak osoba, a Amyn otac Mitch Winehouse (60) uvjeren je da je krađu počinio netko od 'prijatelja' njegove kćeri. 

Bivši suprug pokojne pjevačice također se planira okoristiti njenom smrću. Blake Fielder-Civil (31), koji je u zatvoru zbog pljačke i provale, cimeru u ćeliji rekao je da planira napisati knjigu o životu s Amy. U knjigu će uvrstiti privatne fotografije i otkriti sve 'prljave' detalje njihova života. Spreman je na sve jer je bankrotirao i treba mu novac. 

Nakon što je preminula, pjesme koje su snimili s njom objavili su Tonny Bennet, reper Nas, a na internetu se pojavila i pjesma 'Our Day Will Come', prva koju je snimila za album 'Lioness: Hidden Treasures'.  Album se u nepunih mjesec dana popeo na vrh svih top lista. 

Njen novac pomaže mladima

Kad su se 2009. Amy i Blake rastali, njene financije su sređene tako da Blake nije dobio ni lipe od njene imovine. Osim toga njen otac i financijski savjetnici pobrinuli su se da joj financije budu 'na mjestu'. Nakon Amyne smrti njen otac Mitch osnovao je organizaciju koja nosi njeno ime. Cilj organizacije je pomoći mladim ovisnicima i siromašnoj djeci osigurati stipendije za školovanje u umjetničkim školama.

Naplaćivao joj je poljupce

Najprepoznatljivija i medijski najpraćenija veza pokojne pjevačice je ona s Blakeom Fielderom-Civilom. Upoznali su se na rehabilitaciji, no kad su izašli iz klinike nisu se trudili ostati 'čisti'.

- Amy je voljela dolaziti u New York, pjevati, snimati, a kad je Blake ušetao u njen život sve je krenulo nizbrdo. Bilo je očito da se konstantno drogira, a on se čak hvalio da joj je upravo on prvi dao da proba crack i heroin - kaže saksofonist Neal Sugarman iz benda The Dap Kings koji je pratio Amy na koncertima.

Blake je Amy naplaćivao poljupce i bilo kakav fizički kontakt. Te su sitne nježnosti pjevačicu stajale oko 1.200 kuna, a Blake je tim novcem kupovao drogu. Vjenčali su se u svibnju 2007. u Miamiju. Ona je u jednom intervjuu priznala kako je često nasilna prema Blakeu kad se napije. Nekoliko mjeseci nakon toga fotografirali su ih na ulici i oboje su bili puni modrica.

Nisu mogli bez droge

Upravo je droga bila ogroman problem u životu pokojne pjevačice. Blake se u jednom intervjuu pohvalio kako joj je on prvi dao da proba crack, heroin i kokain, droge na koje se nakon toga 'navukla'. 

Brak s Fielderom krenuo je nizbrdo. U siječnju 2009. Amy je bila na Karibima s Blakeom Woodom i pričala kako je Fielder za nju prošlost, da je bila s njim samo zato što je cijelo vrijeme bila drogirana i nije znala bolje. Govorila je da je ponovno zaljubljena i da se više ne želi drogirati. U istom su je razdoblju povezivali i s Joshom Bowmanom. Blakeov je odvjetnik predao papire za rastavu, a kao razlog je naveo Amynu nevjeru. Rekao je kako je se želi riješiti kako bi započeo život iznova, ovaj put bez droge. 

Nakon toga su se pomirili, hodali po ulici držeći se za ruku i maštali o velikom vjenčanju, braku i djeci, no od toga na kraju nije bilo ništa. Doduše, ta je epizoda iznjedrila njene bujne silikonske grudi s natpisom 'Vlasništvo Blakea Fieldera' kako bi se znalo kome pripadaju.

Nekoliko puta ga je zaprosila

S novim grudima, Amy se sredinom 2010. počela viđati s Regom Travissom (34). On je posljednji muškarac s kojim je bila u vezi. Dok je bila s njim koliko-toliko se dovela u red, prestala se drogirati i znatno manje se opijala. Reg joj je rekao da ne želi biti s pijandurom, a ona ga je jako voljela i bila je spremna učiniti sve kako bi mu udovoljela. Amy ga je nekoliko puta zaprosila, no on ju je odbijao. Par se navodno ipak zaručio i planirali su se vjenčati. Amy je u braku s Regom vidjela izlaz iz divljeg života koj je vodila. Bili su skupa dvije godine. Paralelno je navodno nazivala Blakea i molila ga da se seksaju barem preko telefona. 

Samo prijatelji

Pete Doherty (32) i Amy jedno su vrijeme bili cimeri. Pozvala ga je da se preseli kod nje i ponudila mu je sobu u svojoj novoj kući s obzirom da on nije imao gdje živjeti u Londonu. Zajedno su se drogirali što je njima bilo super, no Amyna obitelj i dečko Reg nisu bili zadovoljni situacijom.

Pjevač Babyshamblesa nakon Amyne smrti rekao je da njegov stan u Londonu opsjeda njen duh. Pobjegao je u Pariz jer se bojao prikaze. 

Izgubljena u vremenu i prostoru

Kristian Marr (27), gitarist benda Spring Heeled Jack, kaže da njegova bivša ljubavnica, prijateljica i pokojna pjevačica Amy Winehouse pred kraj svog života nije znala koji je dan u tjednu.

- Nakon što se prestala drogirati, Amy je počela nenormalno puno piti - kaže Marr te dodaje kako bi se pjevačica noću budila i opijala do besvijesti.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica