Obavijesti

Show

Komentari 2

Branko Lustig: Za uspjeh treba znati i skuhati kavu

Branko Lustig: Za uspjeh treba znati i skuhati kavu
6

Naš najpoznatiji producent i jedini Hrvat dobitnik dvaju Oscara, Branko Lustig, vratio se u Zagreb. Nada se da će uskoro napisati autobiografiju

VIDEO

Branko Lustig (75) predsjednik je Jewish Film Festivala, koji će biti drugi put u Zagrebu, od 11. do 15. lipnja, u kinu Europa. Kaže da se veseli što će hrvatskoj publici predstaviti odlične dokumentarne i igrane filmove, pa tako i ovogodišnjeg dobitnika Oscara za strani film, “Krivotvoritelja”.
- Mislim da je selektorski tim napravio odličan posao i da će svatko naći film za sebe - rekao je Branko, koji ovih dana s festivalskim timom dovršava pripreme.
Nada se da će od jeseni početi predavati na Akademiji dramskih umjetnosti.
- Svojim ću studentima majprije savjetovati da odu u ugostiteljsku školu. Moraju naučiti nositi i kuhati kave. Tako sam i ja učio zanat - sa smiješkom je rekao hollywoodski producent, koji je također završio Akademiju. Prvog Oscara dobio je 1994. godine za Spielbergovu “Schindlerovu listu”.
- Lijep je osjećaj popeti se na pozornicu i primiti taj zlatni kipić, ali čim se spustiš, prođe. Ostaje ti osjećaj da si napravio dobar film, i to je meni najvažnije, a ne nagrade - kaže skromno Branko.
Uskoro će sa suprugom Mirjanom i kćeri Sarom, koje su mu oduvijek najveća podrška, proslaviti 76. rođendan. Samo želi zdravlje, a nada se da će uskoro ostvariti obećanje koje je dao sebi - napisati autobiografiju.

RUSSELL CROWE GA ODMILJA ZOVE "PAPA"
U dugogodišnjoj karijeri, koja traje više od 50 godina, Branko je surađivao s velikim redateljskim i glumačkim imenima. Posljednjih nekoliko godina intenzivno je radio i s Russellom Croweom, koji slovi za jednog od “najtežih glumaca” u Hollywoodu.
- On je divan. Nije problematičan kakvim ga ljudi doživljavaju. George Clooney puno je zahtjevniji od Russella - kaže Branko, kojeg Australac od milja zove “papa”.

NAJDRAŽE SJEĆANJE IZ "KODAK THEATRA"
Dodjele Oscara Branko posebno pamti.
- Moja kći Sara tad je imala 14 godina, više se veselila tom Oscaru nego ja. Uzela je kipić, digla ga u zrak i trčala po dvorani. To je bio lijep trenutak - kaže Branko.

RIDLEY SCOTT JE GENIJALAC, ODMAH POSLIJE SPIELBERGA
Drugog Oscara Lustig je dobio za “Gladijatora” 2001. Otad je snimio još nekoliko filmova s Ridleyem Scottom. Njihova je suradnja nedavno završila. Branko kaže da je sad u mirovini iako ne odbacuje mogućnost da snimi još koji film.
- Svaka veza ima svoje trajanje. I on i ja smo ostarjeli te se razišli. Ipak i dalje za njega mislim da je genijalac, odmah poslije Spielberga - kaže Branko.

SPIELBERG ĆE DOĆI NA ŽUMBERAK
Steven je bio na Mljetu na moj nagovor. Nadam se da će doći k meni na Žumberak. Ali onda moram sagraditi veću kuću jer neće svi stati ako dođe s djecom, šali se Branko, koji se najradije opušta na vikendici.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Tragedija u 'Večeri za 5': 'Vice je umro nakon snimanja, obitelj je htjela da se epizode emitiraju...'
ŠIBENSKI TJEDAN

Tragedija u 'Večeri za 5': 'Vice je umro nakon snimanja, obitelj je htjela da se epizode emitiraju...'

Vice Martinović obožavao je ribarenje. Tijekom sudjelovanja u showu 'Večera za 5' družio se i kuhao s Ivanom Brnadić, Florijanom Žižićem, Miloradom Casperom Miškovićem i Goranom Grguričinom

Marija Šerifović o sinu: 'Nisam ga nazvala kako sam htjela jer su mi rekli da je to ime za psa'
ISPRIČALA DETALJE O MAJČINSTVU

Marija Šerifović o sinu: 'Nisam ga nazvala kako sam htjela jer su mi rekli da je to ime za psa'

Marijin sin Mario će početkom svibnja napuniti pet mjeseci, a pjevačica je otkrila zašto se odlučila za to ime, tko joj je najveća podrška i zašto ne voli dijeliti sinove fotografije
Sydney Sweeney je plesala bez grudnjaka pa poručila: 'Žao mi je što imam sjajne grudi...'
PORUKA HEJTERIMA?

Sydney Sweeney je plesala bez grudnjaka pa poručila: 'Žao mi je što imam sjajne grudi...'

Glumicu je nedavno kritizirala holivudska producentica Carol Baum. Unatoč negativnim komentarima, Sydney je uživala s prijateljima u Meksiku