Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
10 komentara

Bregović o drogi: Kupovali smo kokain, a nazivali ga 'cvijećem'

Jedan od najpopularnijih gitarista i vođa benda Bijelo Dugme, Goran Bregović, iskreno je progovorio o počecima glazbene karijere i problemima s drogom zbog kojih im je policija cijelo vrijeme visila za vratom

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
10 komentara

Vođa benda Bijelo Dugme, Goran Bregović (68) otvoreno je progovorio o počecima glazbene karijere, osnivanju glazbene grupe i problemima s drogom koja ga je pratila dugi niz godina.

U intervjuu za Nedeljnik, Bregović je otkrio do sada nepoznate detalje. 

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

- Vrlo mlad sam krenuo s muzikom i sa sedamnaest godina sam svirao u striptiz baru, a već sa osamnaest sam nastupao u Italiji. Tamo sam imao problem s drogom i mami sam obećao da neću više svirati - započeo je Bregović. Veliki utjecaj na njegovu karijeru imao je početak rata u Jugoslaviji i strah od siromaštva. 

24sata | Autor: 24sata Foto: 24sata

- Moj čitav kapital je tada bio 100.000 dolara na računu, ali to je u mojoj situaciji bilo panično siromaštvo. Možda će neko tko ovo čita reći: 'Al' ga kurč***, Brega, imao si sto soma, ja ih nikada nisam vidio', ali za nekog tko je samo dan ranije imao mnogo više, to je panika. Sjećam se da me je bilo strah kupiti novi sako pa mi je supruga prekrajala - objasnio je glazbenik. 

Ipak, u najboljim trenucima karijere novaca za drogu nikada nije nedostajalo. 

PR fotografija | Autor: Getty Guliver Foto: Getty Guliver

- Kad je privatnik kupio diskografsku kuću Jugoton koja je izdavala albume Bijelog dugmeta, u knjigama među računima Bijelog dugmeta iz Londona velike svote zavedene pod imenom 'flowers and sweets'. Moj kokain se fakturirao u Jugotonu kao 'cvijeće i slatkiši' - ispričao je Bregović te nadodao kako su stalno imali policiju za vratom. 

- Sarajevski odsjek za narkotike bio nam je stalno za petama - prisjeća se. 

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Nove tenzije u kraljevskoj obitelji? Meghan se ne sviđa kako Kate i princ William odgajaju svoju djecu, ona ne želi tako 

Naši partneri pišu
Message