Show

Komentari 0

Brojke su napokon tu: Koji je film bio najprofitabilniji 2016.?

Brojke su napokon tu: Koji je film bio najprofitabilniji 2016.?

Kada pogledamo koliko je koji film zaradio 2016. godine, film kojem mnogi nisu posvetili puno pažnje je bez puno problema došao na vrh ljestvice. Izgleda da ljudi vole kućne ljubimce

Prošla je filmska godina bila uzbudljiva po nekoliko odličnih nastavaka franšiza, kao i po filmovima koji su započeli svoje franšize. Uz to, dobili smo i mnoštvo filmskih hitova snimljenih 'za kikiriki', koji su nas oduševili.

A kad pogledamo kako je koji film zaradio, djelo na koje mnogi nisu obratili pažnju je bez ikakvog problema došlo na vrh ljestvice. U pitanju je film Illumination Entertainmenta i njegovog iznimno motiviranog šefa, Chrisa Meledandrija, 'Tajni život ljubimaca'.

Kada se pogleda ukupna zarada koju je svaki film donio, te se odbiju razni troškovi i porezi, neto cifra koju je ovaj film donio svojem studiju, i kooperantu Universalu, je zapanjujuća. Neto iznos o kojem se radi je skoro 375 milijuna dolara. Na drugom je mjestu, s gotovo 50 milijuna zaostatka, 'Deadpool', dok se na treće mjesto nastanio 'Rogue One: Priča iz Ratova Zvijezda'.

Lista deset holivudskih filmova s najboljom zaradom (u američkim dolarima) prošle godine izgleda ovako:

1. Tajni život kućnih ljubimaca - 374 milijuna

2. Deadpool - 322 milijuna

3. Rogue One: Priča iz Ratova Zvijezda - 319 milijuna

4. Potraga za Dorom - 296 milijuna

5. Zootropola - 294 milijuna

6. Knjiga o džungli - 258 milijuna

7. Pjevajte s nama - 194 milijuna

8. Kapetan Amerika: Građanski rat - 193 milijuna

9. Čudesne zvijeri i gdje ih naći - 164 milijuna

10. Odred otpisanih - 158 milijuna

Chris Meledandri nam se i ove godine vraća sa svojim ostvarenjima s kojima će ponovno pokušati osvojiti srca cijelog svijeta. Radi se o trećem dijelu priče o 'najgorem' negativcu, Gruu te o njegovoj potrazi za davno izgubljenim bratom.

'Kako je Gru postao dobar' moći ćete pogledati u svim boljim kinima, u distribuciji Blitza, od 29. lipnja.

Najčitaniji članci