Show

Komentari 7

Bruce Springsteen je kritizirao Bijelu kuću zbog 'mlakog odgovora' na policijsko nasilje

Bruce Springsteen je kritizirao Bijelu kuću zbog 'mlakog odgovora' na policijsko nasilje

Springsteen započeo je emisiju u srijedu sa svojom prosvjednom pjesmom "American Skin (41 Shots)." Pjesma govori o ubojstvu nenaoružanog Afroamerikanca Amadou Dialloa

Američki glazbenik Bruce Springsteen (70) je iskoristio priliku u radio emisiji Sirius XM, u kojoj je bio gostujući DJ, kako bi oštro kritizirao odgovor Bijele kuće na policijsko nasilje i pandemiju koronavirusa. Rock zvijezda poručila je da se SAD nalazi "u plamenu i kaosu" nakon, kako je rekao, "mlakog i bezosjećajnog odgovora" na umrle od covida-19 i rasnu nepravdu, objavio je Variety.

Springsteen, čiji su poznati hitovi "Born To Run" i "Dancing In The Dark", započeo je emisiju u srijedu sa svojom prosvjednom pjesmom "American Skin (41 Shots)." Pjesma govori o ubojstvu nenaoružanog Afroamerikanca Amadou Dialloa, kojega su usmrtila četiri bijela policajca s 41 metkom.

Springsteen je u srijedu tu pjesmu posvetio Georgeu Floydu, nenaoružanom crncu koji je preminuo prošloga tjedna prilikom nasilnog policijskog privođenja, a čija je smrt bila okidač za prosvjede.

- Ova pjesma traje skoro osam minuta. Toliko je umirao George Floyd, dok je policajac držao koljeno na njegovu vratu - kazao je Springsteen.

Springsteen je pustio i prosvjedne pjesme drugih autora, poput "Strange Fruit" Billiea Holidaya, "This Is America" Childish Gambina i "Burnin 'and Lootin'" Boba Marleya. Također je pročitao dijelove govora aktivista za prava Afroamerikanaca Martina Luthera Kinga, napisanog u zatvoru u Alabami nakon prosvjeda 1963.

- Iskonski grijeh ropstva ostaje neriješeno pitanje američkog društva - kazao je Springsteen.

- Taj teret postaje teži sa svakom novom generacijom. Od ovog nasilnog, kaotičnog tjedna na američkim ulicama nema kraja na vidiku - dodao je.

 

Najčitaniji članci