Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
12 komentara

Bruno Šimleša: Prijateljima ipak ne dijelim svoje savjete

Pisac i voditelj emisije “Svaki dan, dobar dan” na HTV-u Bruno Šimleša priznaje da ima više ženskih, nego muških prijatelja te zašto je u braku važna romantika

12 komentara

Za sebe će reći da je pisac, suprug, otac, odan prijatelj, a odnedavno i televizijski voditelj. Premda je kao autor popularnih knjiga nerijetko gostovao na malim ekranima, otkako je počeo voditi talk-show “Svaki dan, dobar dan” Bruno Šimleša (35) postao je omiljen među publikom.

- Bio sam jedan od brojnih koji su pozvani na audiciju, koja je, na moju sreću, dobro prošla. Tek je tad krenuo proces učenja. Razgovori s ljudima mi nisu nikad predstavljali problem. Od prve knjige se susrećem sa svojim čitateljima i razgovaramo o njihovim životima. Nakon tisuće razgovora ova mi je situacija došla potpuno prirodno. 

I dalje učim, no ne ide mi loše - priznaje Šimleša, koji je odmalena tragao za odgovorima na ključna životna pitanja, što je, logično, utjecalo na njegov daljnji profesionalni razvoj. Do nekih je odgovora, kaže, stigao, do nekih još nije.

- Trudio sam se postati osobom koju mogu cijeniti. To znači da se držim onoga što govorim i da utječem svojim postupcima na ono što mogu. Sretan sam zbog toga što imam prekrasnu obitelj, nekoliko istinskih prijatelja, poslove u kojima uživam - opisuje Bruno, koji je izuzetno ponosan na teme emisije koju radi, a u kojima su otkrivali sudbine malih ljudi koji čine velika i važna djela. Posebno je motiviran kad to prepoznaju gledatelji. Pojavljivanje na malim ekranima ipak nije drastično promijenilo njegovu svakodnevicu.

- Nisam otkrio novih tisuću rođaka ili novih bliskih prijatelja jer sam i prije bio u medijima zbog svojih knjiga pa jednom dijelu publike nisam potpuno novo lice - objašnjava Bruno, koji trenutačno ne piše ništa novo, što ne znači da ne razmišlja o novim knjigama.

- Neostvarena želja mi je napisati roman. No u tom smislu sam početnik i moram još mnogo toga naučiti o toj formi. Mislim pričekati s time - naglašava Bruno, koji je najpredaniji ulozi brižnog oca. Kćerkica Anabela (4) i on svako jutro imaju zajedničke rituale u kojima oboje podjednako uživaju.

- Kako nam je mama spavalica, onda kći i ja od šest ujutro krećemo u akciju. Naša su maženja, zezanja i jutarnji kakao. Ponekad joj čitam priče, katkad zajedno gledamo crtiće. I to su samo naši trenuci. Baš guštamo. Naravno, radimo svašta i ostatak dana, ali jutra su samo naša - govori Šimleša. Sa suprugom Majom (35) u braku je sedam sretnih godina. Za njihovu sreću je, kaže, presudan trud i rad na sebi godinama. No ističe da ne treba ni podcjenjivati romantiku pa drži do sitnica kojima rado iznenadi svoju Maju.

- Kad osjetim potrebu da ljubav izrazim, to i učinim, ali datumi me ne prisiljavaju na to. Posljednji sam put učinio nešto romantično kad sam zamolio prijateljicu da snimi supruzi emisiju koju nije stigla pogledati jer sam znao da će je to razveseliti. Mala i banalna stvar, ali nama vrijedna. Prije nekoliko godina napisao sam joj ljubavno pismo za godišnjicu braka i objavio u novinama za koje sam tada pisao kolumnu. Cijeli dan sam stavljao te novine ispred nje da pročita pismo koje je bilo jedan od poklona, ali nikako da shvati i onda sam navečer rekao: ‘Srce, ajd’ otvori stranicu tu i tu!’- govori pisac, kojeg nerijetko prijatelji, što zbog struke, a što zbog iskustva, traže ljubavne savjete. No Šimleša se rijetko upušta u takve razgovore, nego radije s njima odigra partiju pokera. Ističe kako ima više ženskih prijatelja nego li muških zbog čega je na početku braka između njega i supruge znalo biti malo ljubomore. Ali to je danas stvar prošlosti. Sretan je i zadovoljan svojim životom. Ipak, najponosniji su njegovi roditelji, koji Šimlešine uspjehe gledaju malo drukčije od njega.

- Najuzbuđeniji su kad moje ime izađe u križaljci. Ja jesam sretan i ostvaren čovjek s divnom obitelji, ali kad izađe ime i prezime ‘Bruno Šimleša’ u križaljci, za njih je to simbol uspjeha - smije se Šimleša, kojemu je, kako kaže, svaki dan dobar dan.

Naši partneri pišu
Message