Obavijesti

Show

Komentari 4

Buđenje: Sting se kuži u posao, uzeo nas je da napuni Arenu

Buđenje: Sting se kuži u posao, uzeo nas je da napuni Arenu
1

Grupa Buđenje bit će predgrupa slavnom Britancu kojemu će darovati hrvatska vina i u kamenu isklesani logotip benda. Sa slavnim Britancem još se nisu čuli

VIDEO

Danas je sve moguće, pa i to da sviramo na istoj pozornici sa Stingom. Lani u isto vrijeme, na istome mjestu, bili smo gosti Parnom valjku, pa smo se već i udomaćili u pulskoj Areni, kaže Darko Bakić, frontmen grupe Buđenje.

Bend će 26. srpnja u pulskoj Areni svirati kao predgrupa Stingu. Kontaktirali su ih iz Stingova menadžmenta, kao jedan od stilski prihvatljivih bandova, a Bakić im je u ime benda poslao fotografije, linkove YouTubea, spotove, live izvedbe...

- Dobili smo feedback da im se izrazito svidjela pjesma ‘Nije to ljubav’ u izvedbi s gudačkim Qvartetom Prelude. Kad smo čuli njihovo ‘da’, naša prva reakcija je bila: ‘Ovaj Sting stvarno kuži posao, uzeo je Buđenje da napuni Arenu’ - kaže Bakić. 

Sa slavnim Britancem još se nisu čuli. Bakić se šali da ih je možda i zvao, ali se ne javljaju na nepoznate brojeve. Dodaje da je agencija MPG profesionalna i sustavna, pa je i taj dio predvidjela. Sa Stingom će se upoznati na dan koncerta u Puli, a momci iz Buđenja spremaju mu poklon.

- Sting je i proizvođač vina u Toscani, pa ćemo mu ponuditi neka od hrvatskih vina, a naš bas gitarista Josip Radić iz Pučišća na Braču isklesat će mu u kamenu logo Buđenja - rekao je Bakić. Njegov bend postoji 15 godina.

Zadovoljni su postignutim, a u budućnosti očekuju još više. Imaju podršku Marijana Brkića, Tonya Cetinskog, Vanne, Nene Belana i drugih kolega.

- Kad kolege do kojih nam je stalo pristanu na suradnju, kompliment je to i motivacija za dalje - kaže.

Prvih 15 godina zaokružili su svirkom u Kerempuhu, a sad, priča Bakić, okreću novu stranicu.

- Značajnije smo promijenili stil. Od klasičnog pop-rock banda postali smo više funk-pop. Moj prijatelj Alfi Kabiljo mi je rekao da je u ovim našim godinama potrebno puno gibanja, pa smo se rasplesali, a sve kako bismo bili mladi i u osamdesetima kao što je on - rekao je Bakić.

Najvažnije im je uveseljavati publiku novim pjesmama koje i njih jako vesele. Planiraju i novi CD, na kojemu će se naći i pjesma “Samo ti samo ja”, ali CD neće izaći prije 2018.

- Albumi su ionako postali kompilacije uspješnih singlova, pa je posve logično sačekati još koji takav singl - kaže Bakić, koji sklada i piše tekstove za svoj bend, ali i za druge izvođače. U Buđenju se, dodaje, dogovaraju o konačnoj verziji svake pjesme, kao i o tome koja će svoje mjesto naći na novom CD-u.

- Želim zadobiti podršku benda za svaku pjesmu, a to nekad izgleda kao sastavljanje vlade - smije se Bakić.

Njegove kćeri Lucija i Mia ponose se tatom. Darko kaže da je toliko iskrenih komentara dobio samo od njih.

- Nedavno me starija kći Lucija upozorila dok sam radio neku pjesmu: ‘Tata, nemoj zamjeriti, ali ovo ti je najgora pjesma u životu koju si napisao’. A ja mislio hit... S druge strane, Mia je mlađa pa je nagovorila stričeka Dadu u vrtiću da pjevaju pjesmu Buđenja ‘Ljubav nema pravila’ na završnoj priredbi - priča Bakić.

Kćeri su mu već bile na nekoliko svirki te Bakić ističe da su ozbiljne i konstruktivne kritičarke. Ne laskaju, šali se, kao mama.

Suprugu je upoznao dok je pjevala prateći vokal u bendu. Danas je, kaže Bakić, jedna od vodećih vokala - spikira u svijetu reklama i marketinga.

- Pjeva samo u reklamama i dok kuha ručak, što nikako ne isključuje snimanje nekoliko country pjesmica u budućnosti - rekao je Darko.

Doma slušaju uglavnom Coldplay, James Bay, Shawn Mendes i druge. Uglavnom noviju glazbu koja je toliko odmakla u produkciji, pa Bakića sve od ranije ne privlači kao nekad. Član je Hrvatskog društva skladatelja, no na upit što struka kaže na današnju estradu, pokazuje i diplomatske vještine.

PR fotografija

- Struka se silno trudi kroz razne projekte dati podršku svim stilovima glazbe koje autori stvaraju. Značajnije se podigla kolektivna svijest o autorskom pravu i njegovu prihvaćanju upravo naporima glazbenih udruga i članova - kaže.

Pjevao je s Vannom, Belanom... Bakić kaže da se suradnje uvijek događaju neplanirano.

- Doista je genijalno bilo čuti Vannu kako klizi kroz pjesmu ‘Zajedno’ ili Cetinskog davne 2004. u ‘Oprostija bi sve’ kako ori u visine. To je ono što ja ne mogu, pa je lijepo čuti da netko može, k tomu još i u našoj pjesmi - hvali Darko kolege.

Bendu je ljeto već popunjeno svirkama, pa će između nastupa skoknuti na ljetovanje s obiteljima. Nadaju se da će na jesen objaviti i novu pjesmu. Na Bakićev rođendan, 4. srpnja, objavit će remix “Samo ti, samo ja” njihova prijatelja Zvonimira Duspera Dusa, koji je upravo tu verziju Bakiću poklonio za rođendan.

Ono što frontmena benda ipak najviše veseli i što s nestrpljenjem iščekuje je iznenađenje koje će mu supruga i kćeri spremiti sljedeći tjedan. Jer, kao i svakom ocu, najdraži su pokloni njegovih mezimica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece
SKUPA U POLITIČKIM VODAMA

Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece

Marija i Nino Raspudić nikada javno nisu govorili o svojoj vezi, a nakon što se Selak pojavila u Mostovoj emisiji 2020. godine sa drugim prezimenom, potvrđeno je da se par vjenčao