Obavijesti

Show

Komentari 4

Časopis People već 25 godina bira najseksi muškarca svijeta

Časopis People već 25 godina bira najseksi muškarca svijeta
21

Uz Brada Pitta, Johnnyja Deppa, Georgea Clooneyja, Hugha Jackmana i Mathewa McConaugheyja, na vrh liste je 'zalutao' Nick Nolte i tada 56-godišnji Harrison Ford

VIDEO

Već dva i pol desetljeća časopis People dodjeljuje laskavu titulu najseksi muškarca godine. Izbor je na početku bio samo ideja predložena na jednom redakcijskom sastanku, a sad je već tradicija. Najseksi muškarcem ove godine proglašen je Ryan Reynolds koji je nedavno postao slobodan muškarac jer je njegovu braku s najseksi ženom godine prema časopisu GQ, Scarlett Johansson (26), došao kraj. 

Prvi na listi najseksi muškaraca godine prema Peopleu bio je Mel Gibson (54) koji se danas znatno odmaknuo  od atributa kojima je 1985. zaslužio laskavu titulu. Godinu dana nakon Gibsona titulu je ponosno nosio plavooki ljepotan Mark Harmon (59) kojeg danas gledamo u seriji NCIS u kojoj glumi agenta Gibbsa. 

Harry Hamlin (59) 1987. bio je Peopleov najseksi muškarac godine. Najviše se istaknuo glumeći detektiva Kuzaka u seriji 'L.A. Law'. ove je godine napisao knjig u kojoj govori o svojoj karijeri i svemu što je morao napraviti da bi dobio pojedine uloge. 

Slijedeći koji se našao na vrhu Peopleove liste bio je  John F. Kennedy Jr.. Sin predsjednika na kojeg je izvršen atentat, na javnost je ostavio snažan utisak. Tragično je preminuo 19. srpnja 1999. u avionskoj nesreći zajedno sa suprugom  Carolyn Bessette-Kennedy i njenom sestrom Lauren Bessette.

Seksi 'agenti tajne službe'

Sean Connery (80) bio je najseksi muškarac 1989. godine. Najpoznatiji je po ulozi špijuna Jamesa Bonda kojeg je tijkeom karijere utjelovio čak sedam puta od 1962. do 1983. godine. Oscara je dobio 1988 za najbolju sporednu mušku ulogu u filmu 'The Untouchables'. Osvojio je tri Zlana globusa i dvije BAFTA nagrade. Još jedan 'James Bond' na Peopleovoj ljestvici bio je Pierce Brosnan (57).

Najpoznatiji po ulozi u 'Top Gunu' i filmskom serijalu 'Nemoguća misija', Tom Cruise (48) bio je Peopleov najseksi muškarac 1990. U to je vrijeme osvojio Nicole Kidmann (43).

Pokojni Patrick Swayze titulu je dobio godinu nakon Cruisea, dok je film 'Duh' u kojem je Swayze glumio s Demi Moore (48) bio jedan od najpopularnijih.

Slijedeći 'ljepotan' na vrhu liste  bio je Nick Nolte (69). Mnogima je neshvatljivo kako je on došao na listu s obzirom na to da nije imao karakteristike tipičnog 'komada' za kojim žene vrište, no urednici časopisa očito su odlučili da je on najbolji kandidat za laskavu titulu.

Dupla doza seksepila

Richard Gere (61) na listi je bio dva puta, prvi put 1993. kada je na naslovnici uz njega stajala tadašnja djevojka, manekenka Cindy Crawford (44), a drugi put 1999. godine.

Brad Pitt (47) također je dva puta proglašen najseksi muškarcem na svijetu. Prvi je put na vrh ljestvice 'zasjeo' 1995. kad je ženske uzdahe mamio dugom, njegovanom kosom i bradicom. Pet godina nakon toga s naslovnice časopisa smješkao se s raščupanom kratkom plavom kosom.

George Clooney prvi je put proglašen najseksi muškarcem 1997. kad je glumio u seriji 'Hitna služba', te drugi put 2006. kad se s naslovnice smješkao s raspuštenom kravatom i puno više sijedih vlasi nego prvi put.

Johnny Depp (47) dvostruki je dobitnik laskave titule, dobio ju je 2003. i 2009. godine.

Čast iznimkama

Jedini Afroamerikanac koji je proglašen najseksi muškarcem na svijetu bio je Denzel Washington (55). Titulu je dobio 1996. godine.

Harrison Ford (68) bio je proglašen najseksi muškarcem 1998. kad je imao već 56 godina i dokazao da 'ljepotani' nisu nužno samo muškarci do 35 godina.   

Ben Affleck (38) na vrhu ljestvice bio je 2002. godine, a dvije godine nakon njega plavokosi Jude Law (37). Ljepotan iz Teksasa, Matthew McConaughey (41) jedan je od muškaraca na vrhu Peopleove ljestvice čiji seksepil nije upitan. Za njegovim mišićavim torzom venu žene diljem svijeta, a sam je toga itekako svjestan. 

Matt Damon (40) najseksi muškarcem na svijetu proglašen je 2006., a njegova pobjeda nije baš svima bila 'po volji'. 

Zvijezda 'X-Mena', Hugh Jackman (42)  titulu je dobio potpuno zasluženo jer je za nju jamčio savršenim tijelom, neodoljivim osmjehom i velikom dozom šarma. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Sjećate li se Alexis iz 'Dinastije'? Evo kako glumica danas izgleda
UŽIVALA SA SUPRUGOM

Sjećate li se Alexis iz 'Dinastije'? Evo kako glumica danas izgleda

Glumicu Joan Collins često hvale zbog vitke linije koju održava s 90 godina. Sve je to rezultat, rekla je svojedobno, ustrajnosti u redovitom vježbanju i pravilne prehrane