Show

Komentari 23

Čekala godinu dana: Mirna je napokon otputovala u SAD na svjetski izbor za Miss Universe

Čekala godinu dana: Mirna je napokon otputovala u SAD na svjetski izbor za Miss Universe

U ožujku prošle godine proglašena je najljepšom na izboru Miss Universe Hrvatske, ali zbog pandemije korona virusa tek sada je otišla na Floridu na natjecanje

Nakon više od godinu dana čekanja, Mirna Naiia Marić, Miss Universe Hrvatske 2020., danas je otputovala u Ameriku, na Floridu, gdje će sudjelovati na finalnom izboru Miss Universe u konkurenciji 75 zemalja. Posljednjih mjesec dana bili su joj ispunjeni zadnjim pripremama i snimanjima raznih priloga koje je od nje tražila produkcija Miss Universe Organization.

POGLEDAJTE VIDEO: 

- Jako sam uzbuđena zbog puta jer nikada nisam bila u Americi i jedva čekam upoznati ostale djevojke s kojima sam za sada samo u kontaktu preko WhatsAppa i društvenih mreža - kaže Mirna.

Protekla godina za nju je bila sve samo ne uobičajena. Ubrzo nakon izbora Miss Universe Hrvatske 2020., koji je održan 13. ožujka u Studiju Anton Marti Hrvatske televizije u Zagrebu, po prvi puta bez publike u studiju zbog straha od širenja zaraze koronavirusom, uslijedila je svjetska pandemija, a niti 10 dana kasnije i snažan zagrebački potres.

- Putovanja i modna snimanja zamijenila sam kuhanjem, pečenjem kruha i vježbanjem - u smijehu nam govori Mirna. Nije joj bilo lako iz ubrzanog tempa života u Milanu, gdje živi protekle četiri godine te svakodnevnih jurnjava na kastinge ili snimanja i putovanja, odjednom stati i ne raditi ništa.

- Nisam naučena ne raditi ništa! Zato sam višak slobodnog vremena iskoristila za čitanje, učenje i radu na sebi. Čak sam naučila i šminkati se sama, zahvaljujući vrijednim savjetima vizažista - pojasnila je. 

Zagreb, 13.03.2020 -  Mirna Naiia Maric pobjednica Miss Universe Hrvatska 2020

Seminole Hard Rock Hotel & Casino – Hollywood, ali ne onaj u Kaliforniji, već na Floridi, domaćin je 69. izbora Miss Universe koji će se održati 16. svibnja, naravno uz poštivanje svih epidemioloških mjera propisanih od strane Svjetske zdravstvene organizacije kao i SAD-a, domaćina izbora, tako da će u dvorani koja inače prima 7000 gledatelja, samo nekoliko stotina imati priliku izbor pratiti uživo.

Direktorica odnosa s javnošću direkcije Miss Universe Hrvatske Ivana Delač objasnila je kako će pripreme i finalni izbor biti pod strogim epidemiološkom mjerama. '

- Mirna će kao i sve ostale djevojke po dolasku na Floridu prvu noć provesti u samoizolaciji u svojoj hotelskoj sobi, a po primitku negativnog PCR testa započeti će sa svim predviđenim aktivnostima koje prethode finalnom izboru, registraciji, fitingu, snimanjima i svakodnevnim probama - objašnjava Ivana.

Mirna je u ateljeu dizajnerice Matije Vuice, koja je i ove godine autorica glavne večernje haljine u kojoj će se Mirna predstaviti žiriju, te nacionalnog kostima kao i ostalih večernjih i koktel haljina odabrala najljepša izdanja za desetodnevni boravak na Floridi.

- Veseli me i ovogodišnja suradnja s Direkcijom Miss Universe Hrvatske i naravno našom prelijepom Mirnom. Mirna će u Ameriku ponijeti koliko god joj bude trebalo haljina za razna događanja, koktele te naravno nacionalnu haljinu i glavnu večernju haljinu koja je prava holivudska, prekrivena kristalima, baš za Miss Universe. Nacionalna haljina ima svoju priču: naša Hrvatska je mala zemlja, kad gledamo površinu, ali je bogata i raskošna kad gledamo njene gradove, sela, prirodu, povijest. Haljina je mala, jednostavna krinolina rađena od kartolina koje su pokrivene ogledalima, ali zapravo je bogata u prikazivanju naših divnih gradova kojima pozivamo ljude da dođu, da posjete Hrvatsku. Haljina je optočena ogledalima, a inspiracija su mi bile naše narodne nošnje koje su ukrašene ogledalima. Kroz povijest su neki naši preci držali ogledala da ih štite od uroka ili su pak s druge strane žene spaljivali zbog toga što su navodno vračale s ogledalima. E sad u ime tih žena koje su spaljene, mi poklanjamo haljinu napravljenu od ogledala, koje privlače sunčane zrake i pozivaju sve ljude da dođu u našu raskošnu Hrvatsku - otkrila je Matija.

Najčitaniji članci