Obavijesti

Show

Komentari 24

Ćirina žena prodavala je salatu kako bi njih dvoje preživjeli...

Ćirina žena prodavala je salatu kako bi njih dvoje preživjeli...
8

Kad sam je upoznao, bila je maturantica, ali zatvorena i samozatajna. To me na neki način i privuklo njoj, rekao je Ćiro, koji je Nenu, kako je zove, Vespom vozio u školu

VIDEO

Zdenka je prava dama, profesorica je matematike i fizike kojoj nije bilo teško prodavati salatu kad smo bili u Švicarskoj, kad smo bili u neimaštini, ispričao je Miroslav Ćiro Blažević (84). Naš najslavniji nogometni trener je kao mladić bio u isusovačkom samostanu, trebao je postati svećenik. No nije to bilo za njega. Majci Kati, koja ga je u samostan poslala, rekao je da se zaljubio u časnu sestru Auroru. Poslije je bio zaljubljen u stanovitu Sarajku, ali majka Kata nije bila za nju.

- Otac je htio pričati s njom, a ja nisam dao. Rekao sam mu da se ne miješa. No onda je došla majka. A ona je na mene imala takav utjecaj da je mogla čak i ljubav moju ugušiti - rekao je Ćiro.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:18

U Rijeku je došao 1960. i bilo je to presudno za veliku ljubav. Tamo je upoznao Zdenku Đorđević, buduću suprugu. Imali su unajmljene sobe na istom katu.

- Nju je moja majka voljela. Ona je rođena Zagrepčanka, a u Rijeci se školovala. Ja sam tamo bio igrač i bio sam popularan. Kad sam je upoznao, bila je maturantica, ali zatvorena i samozatajna. To me na neki način i privuklo njoj - rekao je Ćiro, koji je Nenu, kako je zove, Vespom vozio u školu.

Vjenčali su se 1961., a iste godine su se preselili u Švicarsku. Nije im u početku bilo lako, no Zdenka je bila uz Ćiru, vjerovala je u njega i da će uspjeti.

- Kao trener sam radio u ateljeu za dekoraciju. Teško smo živjeli nekoliko godina, ali Nena je cijelo vrijeme bila uz mene. Prodavala je salatu kako bismo imali za život - objasnio je Ćiro.

Ubrzo su dobili troje djece: Katarinu, Barbaru i Miroslava. Uskoro se Ćiro probio, postao veliko nogometno trenersko ime. Idilu je prekinula teška automobilska nesreća u kojoj je stradala Zdenka - zamalo je izgorjela u automobilu. Liječnici su joj dali smo tri posto šanse da preživi. Ćiro je bio uz nju, ostavio je sve kako bi je spasio. Bio je uz nju i kad je prije četiri godine operirala kralježnicu.

Ćiro Blažević - kako su me sumnjičili da sam šef mafije
Ćiro Blažević - kako su me sumnjičili da sam šef mafije

- Ona je podmetnula leđa kad smo otišli u Švicarsku i kad nam nije bilo lako. Uvijek sve zajedno prebrodimo. Jako sam pažljiv prema njoj - rekao je.

vjencanje miroslav blazevic u milni

Ćiro je poslije puno mijenjao klubove, reprezentacije, gradove i zemlje. Zdenka je u međuvremenu živjela u Švicarskoj. Tamo je imala komoditet koji joj treba. Voli putovati, ali i odlaziti na koncerte i izložbe.

- Ima lijep život i kaže mi da je najsretnija žena na svijetu - ponosno ističe Ćiro.

hari mata hari

Danas ipak puno više vremena provodi u Zagrebu. U središtu grada ispijala je kave, a za razliku od Ćire, uvijek je bila samozatajna, reklo bi se kao da je stajala po strani.

- Oduvijek je bila prilično zatvorena, pogotovo medijski. Nije željela pričati ili da joj fotografije izlaze po novinama - rekao je Ćiro. 

Trener svih trenera jednom je otkrio i kako Zdenka misli da je ona šef u kući, ali da to baš i nije tako. Njih dvoje donesu odluku, ali nakon toga on popriča sa sinom Miroslavom i promijeni odluku.

- Recept za uspješan brak su tolerancija i odgovornost. Jako mi je lijepo s Nenom, pa ne bismo bili zajedno više od pedeset godina - ispričao je Miroslav Ćiro Blažević.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

08:59

SLOMIO SE PRED KAMERAMA: Princ Harry plakao zbog Meghan, nije mogao izdržati

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Uskoro kraj nagađanjima? BBC navodno u stanju pripravnosti zbog priopćenja Kate Middleton
ČEKAJU PALAČU

Uskoro kraj nagađanjima? BBC navodno u stanju pripravnosti zbog priopćenja Kate Middleton

Prije velikih najava, Buckinghamska palača je bila poznata po tome što je upozorenja izdavala samo određenim urednicima u medijima

Pojavio se video princeze Kate, a mnogi ne vjeruju da je to ona: 'Premršava je, a vidite joj nos!'
SNIMLJENI NA FARMI

Pojavio se video princeze Kate, a mnogi ne vjeruju da je to ona: 'Premršava je, a vidite joj nos!'

Princeza Kate i princ William viđeni su u dućanu s domaćim proizvodima u Windsoru, nedaleko od svoga doma Adelaide Cottage, u dijelu Windsor Great Parka, gdje se Kate oporavlja
VIDEO Kate, jesi to ti? Princezu snimili u javnosti: Nasmijana je šetala sa suprugom Williamom
ZAJEDNO U KUPOVINI

VIDEO Kate, jesi to ti? Princezu snimili u javnosti: Nasmijana je šetala sa suprugom Williamom

Kate Middleton pojavila se sa suprugom Williamom, a osmijeh nije skidala s lica. Nosila je sportsku modnu kombinaciju