Obavijesti

Show

Komentari 3

Clooney nije snimio niti jedan film, a najplaćeniji je glumac

Clooney nije snimio niti jedan film, a najplaćeniji je glumac
9

Ono što mu je donijelo zaradu oko 1,51 milijarde kuna je prodaja njegovog brenda tekile, a preostalih 38 milijuna kuna je dobio na reklamama i starijim filmovima

VIDEO

Prošle godine je na Forbesovoj listi deset najplaćenijih glumaca prvo mjesto zauzeo Mark Wahlberg (47) sa zaradom od 68 milijuna dolara (oko 436 milijuna kuna). U 2018. ga je 'prešišao' George Clooney (57) s 239 milijuna dolara (1,55 milijardu kuna). 

Suburbicon Premiere - Toronto International Film Festival 2017

Iako je proglašen najplaćenijim glumcem, Clooney u razdoblju od 1. lipnja 2017. do 1. lipnja 2018. nije snimio niti jedan film. S obzirom da Forbes gleda i ono što se zaradi izvan filmskog svijeta, George je tako 'prestigao' svoje kolege. Ono što mu je donijelo zaradu od 233 milijuna dolara (oko 1,51 milijarde kuna) je prodaja njegovog brenda tekile, a preostalih šest milijuna dolara (38 milijuna kuna) su mu donijele reklame i stariji filmovi. 

- Da ste nas pitali prije četiri godine hoćemo li imati milijardersku kompaniju, sumnjam da bismo rekli da - rekao je Clooney, jedan od tri suosnivača te tvrtke. 

Sljedeći poslije njega na listi je Dwayne Johnson (46), poznat pod nadimkom 'The Rock'. On je zaradio skoro upola manje nego Clooney, 124 milijuna dolara (oko 805 milijuna kuna). Za to je najviše zaslužan film 'Jumanji: Dobrodošli u džunglu'. 

Treće mjesto je zauzeo 'Iron man' Robert Downey Jr. (53) sa zaradom od 81 milijuna dolara (526 milijuna kuna). Nakon njega slijedi Chris Hemsworth (35) sa 64.5 milijuna dolara (oko 418 milijuna kuna). Na petoj poziciji se našao Jackie Chan (64) koji je u posljednjih godinu dana snimio šest filmova i zaradio 45.5 milijuna dolara (nešto manje od 300 milijuna kuna). Time je Chan postao najplaćenija kineska filmska zvijezda. 

Šesto mjesto je pripalo Will Smithu (49) sa 42 milijuna dolara (oko 272 milijuna kuna), a zatim slijede Akshay Kumar (50) sa 40.5 milijuna dolara (oko 263 milijuna kuna) i Adam Sandler (51) koji je zaradio 'samo' milijun dolara manje nego Kumar (oko 256 milijuna kuna).

Posljednja dva mjesta su pripala Salmanu Khanu (52) sa zarađenih 38.5 milijuna dolara (250 milijuna kuna) te Chrisu Evansu (37) s 34 milijuna dolara (oko 220 milijuna kuna). 

VIDI OVO! Koja se tajna krija iza zaručničkog prstena princeze Diane?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece
SKUPA U POLITIČKIM VODAMA

Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece

Marija i Nino Raspudić nikada javno nisu govorili o svojoj vezi, a nakon što se Selak pojavila u Mostovoj emisiji 2020. godine sa drugim prezimenom, potvrđeno je da se par vjenčao