Obavijesti

Show

Komentari 38

Da se vezala, princeza Diana bi preživjela prometnu nesreću...

Da se vezala, princeza Diana bi preživjela prometnu nesreću...
10

Novinar Jeremy Paxman u dokumetarcu otkriva nepoznate detalje o poznatoj princezi. Lady Di nikako se nije slagala s princezom Anne, sestrom supruga princa Charlesa, kao ni s princom Edwardom

VIDEO

Svijet je bio u šoku kada je krajem kolovoza 1997. u 37. godini preminula jedna od omiljenih članica britanske kraljevske obitelji, princeza Diana. Iako su ju mediji i građani voljeli, postojali su i oni koji nisu, a to će se sve prikazati u serijalu 'Paxman on the Queen's Children'. Kroz ovaj serijal novinar Jeremy Paxman (68) istražio je živote Charlesa (70), Anne (68), Andrewa (58) i Edwarda (54), ali i živote njihovih supružnika. 

Lady Di nikako se nije slagala s princezom Anne, sestrom supruga princa Charlesa. Čak se nisu pojavljivale ni na istim događajima jer je Anne šogoricu znala 'poklopiti' riječima, a Diana je nju u potpunosti zasjenila gdje god bi došla. 

- Princezi Anne se nikako nije svidjelo što je Diana tako shvaćala obveze ili kako je koristila kamere i medije da bi se promovirala. Anne je imala tradicionalniji pristup monarhiji, kao i kraljevskim dužnostima - rekao je novinar Paxman. 

Pixsell

Osim s njom, Lady Di nije se slagala ni s princom Edwardom, ali je od djetinjstva poznavala Andrewa. Zajedno su se igrali na imanju Sandringham, a dok je princ bio u vojsci na Falklandskim otocima, Diana mu je redovito slala pisma i obavještavala ga što se događa u obitelji.

Zadnji razgovor princeze Diane s majkom: Žestoko joj opsovala
Zadnji razgovor princeze Diane s majkom: Žestoko joj opsovala

Pokojna Diana imala je problema i s majkom, Frances Shand Kydd koja je preminula 2004. u 68. godini života. Njihov posljednji razgovor nije bio ugodan, a princeza toliko bila živčana da je obećala sebi da više nikada neće pričati s majkom. Tako je i bilo...

- Glas gospođe Frances je bio prigušen, ali ono što sam čuo je bila bujica zlostavljanja, psovki i potresnih nagovještaja za princezu i njezino muško društvo. Bio je to osoban napad na nju i muškarce s kojima se družila te na njihova religiozna uvjerenja - ispričao je Dianin batler Paul Burrell (60). Nije želio otkriti što je sve majka govorila Diani jer je, kaže, bilo jako ružno. Ipak, dodao je Frances nazvala princezu 'ku*vom'. 

FILE PHOTO: Princess Diana relaxes on the sand during a visit to the beach on the Caribbean Island of Nevis

Iako im se brak u početku činio savršenim, uskoro je nestalo strasti između Diane i Charlesa. Ona bila je opsjednuta njegovom bivšom djevojkom, sadašnjom suprugom Camillom (71) jer joj je Charles slagao da mu je samo dobra prijateljica. Uz to, jako su se razlikovali, čak i u sitnicama poput romana i knjiga koje su čitali. Njihovo udaljavanje povećala je Dianina ljubomora, a i česti ispadi bijesa. 

- Jedno poslijepodne, šest sati sam ju slušao kako plače i žali se na Charlesa. Udarala je po namještaju, bacala stvari po sobi... Bilo je užasno, nije se mogla zaustaviti - rekao je prijatelj kojemu se Charles jednom povjerio da se osjeća kao da je u kavezu i da žudi za slobodom. 

Charles je shvatio da je pogriješio u odabiru, potpuno je bio nemoćan, očajan i gubio je samopouzdanje. Jednostavno nije vidio izlaz iz svega. Brak im je propadao, a rame za plakanje bila mu je bivša djevojka Camilla s kojom su ponovno proradile strasti. 

Nije ni Diana bila nevinašce, varala je i ona Charlesa, a naposljetku se par i razveo 1996. Nekoliko godina kasnije, naslovnice magazina bile su pune Diane koja je 'pronašla čovjeka iz snova' Dodija Fayeda. Njihova ljubav nije imala sretan kraj. Željeli su pobjeći brojnim paparazzima koji su im stalno bili za petama, vozač je jurio cestom i izgubio nadzor nad vozilom. Diana i Fayed prerano su izgubili život. 

- Ulazeći u sobu i gledajući je, zaista sam pomislio da je sve samo šala, da Diana nije zbilja mrtva i da ću se probuditi iz tog ružnog sna - rekao je Dianin bivši batler. Kako je patolog Richard Shepherd otkrio, princeza bi preživjela da se vezala. 

- Prošla bi samo s modricom ili eventualno slomljenom rukom - tvrdi liječnik. 

BOLJE DA NISU SKUPA: Ovi horoskopski parovi se međusobno varaju iza leđa, nema šanse da uspiju

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece
SKUPA U POLITIČKIM VODAMA

Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece

Marija i Nino Raspudić nikada javno nisu govorili o svojoj vezi, a nakon što se Selak pojavila u Mostovoj emisiji 2020. godine sa drugim prezimenom, potvrđeno je da se par vjenčao