Show

Komentari 42

Dalibor Matanić na sudu: 'Žao mi je, ali moji komentari nisu bili usmjereni osobno na Doris'

Dalibor Matanić na sudu: 'Žao mi je, ali moji komentari nisu bili usmjereni osobno na Doris'

Moja je opaska išla u smjeru da dog god se na društvenoj mreži mogu kupiti pratitelji taj sistem je dvojben. Svi smo mi influenseri, i ja sam na neki način influenser, ali smo te pratitelje zaslužili svojim radom, pojašnjavao je Matanić

Prvo bih još jednom htio reći da mi je žao što se to ovako razvilo i da moj komentar nije bio usmjeren prema prema privatnoj tužiteljici osobno već prema načinu ponašanja zadnjih godina, branio se redatelj Dalibor Matanić na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu.
Protiv njega je privatnu tužbu za klevetu i uvredu pokrenula influencerica Doris Stanković, koju su povrijedili njegovi komentari na vijest da je tražila od jednog restorana u Poreču besplatnu večeru u zamjenu za objavu na Instagramu.

POGLEDAJTE VIDEO O DALIBORU MATANIĆU:


Matanić je na svom Facebook profilu krajem kolovoza 2020. za Stanković, između ostalog, napisao da je "spodoba, šljam, bagra" te je nazvao "neukom klinkom". 

- Ja sam se poslije u više navrata ispričao i mogu to učiniti još jednom pred svima jer moj komentar nije bio upućen u odnosu na osobu nego na pojavu - dodao je Matanić, koji je objasnio da nema problema s influenserima, da je radio na projektu za EU u kojemu je surađivao s influensericom Ellom Dvornik.

- Moja je opaska išla u smjeru da dog god se na društvenoj mreži mogu kupiti pratitelji taj sistem je dvojben. Svi smo mi influenseri, i ja sam na neki način influenser, ali smo te pratitelje zaslužili svojim radom - pojašnjavao je Matanić.

U završnim riječima odvjetnik tužiteljice kazao je da je odrješit i agresivan rječnik kojim se Matanić koristio na internetu uspoređen s njegovim pokušajem relativizacije i opravdavanja svojih postupaka na sudu najbolje govori da on nije samo svjestan što je napravio već i pokušava izbjeći odgovornost za svoje postupke. S druge strane obrana smatra da nije dokazano da je Matanić počinio kaznena djela klevete i uvrede koja mu se stavljaju na teret te istaknuo da se redatelj zbog svojih riječi u više navrata javno ispričao.

- Privatna tužiteljica u svom je iskazu rekla da zna da se radi o poznatom redatelju, osobi poznatoj široj javnosti, kao što je i ona, te moj klijent smatra da bi kao takva trebala znati se nositi s kritikama kao što to i on radi - dodao je Matanićev branitelj.

Najčitaniji članci